Problémy s diferenciálem různé (a jeho následná výměna)
- farmář
- Moderátor
-
rozik.l
Re: Ach tak!
Díky. Zejtra ráno my snad zbyde trochu času tak se na to zkusím juknout. Omlouvám se, že jsem lezu až po takový době, ale nějak nestihám a když je trochu čas tak odpočívám. Nejlepší by bolo kdyby se to chtělo udělat někomu místo mě :D Ale to myslim že je dost najivní :DRosta píše: 1. jestli mas vzadu listovy pera, tak to praskani budou na 90 procent vymlaceny gumy v jejich houpackach. Pak se to cely pohybuje a cvaka to.
2. Typ diferaku: vzadu zvedni auto, at jsou obe kola ve vzduchu a jednim kolem zatoc. Kdyz se druhe toci stejnym smerem, tak je to samosvor a kdyz se toci opacne, tak je to normalni otevrenej difec
-
rozik.l
No nechci se loučit jen k vůli difu, ale v poslední době se to jen se.... Opravím jednu závadu a v tu ránu se oběvý druhá. Letos jsem s Fronckem najel možná když to přeženu 7 tisíc km, tak kčemu mi pak je?farmář píše:nevím proč by ses loučil za střed difu jsem dával kdysi bůra, kdybys měnil jen lamely za nové cenu nevím, ale pokud jdeš s tímhle dotazem do Opla jsi blááááázen, tam se chodíme všichni jen ptát,abychom věděli,jací jsou to zloději! Obaly nezkurvíš a když tak koupíš na vrakáči za pár a vnitřky dáš nové od jiných výrobců než s logem Opla...oni jsou stejně stejní,jen logo chybí, totéž je pažout.
-
rozik.l
Re: Dif off
Olejový stav nevim ten jsem nechal vyměnit zároveň s GO motoru u známýho v servisu. A 4x4 používám jen když jde do tuhýho, nebo když se jdu vykravit někam na pole nebo do lesa. Celkově 4x4 je téměř nepoužit. Jinak v poslední době jsem začal pozorovat u redukovaný čtyřkolky že převodovka malinko hučí - tak začínám mít další větry..Slaava píše: Mimochodem jakej byl olej z diferáku při výměně?
A ještě jedna otázečka (neber to jako urážku, ptám se jenom pro jistotu): nejezdíš náhodou se zařazeným 4x4? U nás v ulici má někdo Čekohýho a má tam furt fláknutej náhon na obě nápravy. Vždycky, když ho vidím se otáčet nebo nějak manévrovat v rejdu, tak mi to rve srdce (a jemu gumy, spojku, diferáky, převodovku, hardyspojku, kardany, křížky a bůh ví co ještě) - zatím jsem toho maníka ještě neodchytil abych mu řekl, že je to blázen a ať to co nejdřív prodá, než se mu to vysere pod prdelí a zažne načisto a normálně jezdit s jiným autem, u kterýho bude doufat, že předcházející majitel nedělal to samý.
-
rozik.l
Kéž by to bylo křížem. Ty už mám nový na obou kardanech + na zadním difu mám komplet nový ložiska. A výsledek nulaJARDA1 píše:[
To samý mi dělalo taky a byl to kříž na kardanu
Naposledy upravil(a) rozik.l dne 02 říj 2007 17:00, celkem upraveno 1 x.
-
rozik.l
Jen tak mimochodem za kolik se dá ta moje hračka cca prodat, vezmeme-li v úvahu, že téměř covšechno co mě napadne je nový? :D

- Slaava
- Moderátor
Tak to OK. Jenom se ještě zeptám, jestli si měnil olej v převodovkách a jestli si tam správně dal motorovej olej (když ti hučí redukce).rozik.l píše:Olejový stav nevim ten jsem nechal vyměnit zároveň s GO motoru u známýho v servisu. A 4x4 používám jen když jde do tuhýho, nebo když se jdu vykravit někam na pole nebo do lesa. Celkově 4x4 je téměř nepoužit. Jinak v poslední době jsem začal pozorovat u redukovaný čtyřkolky že převodovka malinko hučí - tak začínám mít další větry..Slaava píše: Mimochodem jakej byl olej z diferáku při výměně?
A ještě jedna otázečka (neber to jako urážku, ptám se jenom pro jistotu): nejezdíš náhodou se zařazeným 4x4? U nás v ulici má někdo Čekohýho a má tam furt fláknutej náhon na obě nápravy. Vždycky, když ho vidím se otáčet nebo nějak manévrovat v rejdu, tak mi to rve srdce (a jemu gumy, spojku, diferáky, převodovku, hardyspojku, kardany, křížky a bůh ví co ještě) - zatím jsem toho maníka ještě neodchytil abych mu řekl, že je to blázen a ať to co nejdřív prodá, než se mu to vysere pod prdelí a zažne načisto a normálně jezdit s jiným autem, u kterýho bude doufat, že předcházející majitel nedělal to samý.
Mimochodem včera jsem zase zahlíd chlapíka s Čerokým (opět 4x4 v zatáčce) a už mu to vydává hodně divný pazvuky - takže asi prošvihl moment, kdy se to ještě dalo prodat.
-
rozik.l
Převodovku mám "novou" dovezenou ze skopčáklandu a oil by tam měl bejt motorovej jestli mě uposlechly... :D asi pro sychra udělám předčasnou výměnu, jelikož co si člověk neudělá sám tak stojí za vyliš prd..Slaava píše: Tak to OK. Jenom se ještě zeptám, jestli si měnil olej v převodovkách a jestli si tam správně dal motorovej olej (když ti hučí redukce).
Mimochodem včera jsem zase zahlíd chlapíka s Čerokým (opět 4x4 v zatáčce) a už mu to vydává hodně divný pazvuky - takže asi prošvihl moment, kdy se to ještě dalo prodat.
- Slaava
- Moderátor
No nechtěl jsem nějak nahlodávat tvou jistotu, jenom jsem se zeptalrozik.l píše:Převodovku mám "novou" dovezenou ze skopčáklandu a oil by tam měl bejt motorovej jestli mě uposlechly... :D asi pro sychra udělám předčasnou výměnu, jelikož co si člověk neudělá sám tak stojí za vyliš prd..Slaava píše: Tak to OK. Jenom se ještě zeptám, jestli si měnil olej v převodovkách a jestli si tam správně dal motorovej olej (když ti hučí redukce).
Mimochodem včera jsem zase zahlíd chlapíka s Čerokým (opět 4x4 v zatáčce) a už mu to vydává hodně divný pazvuky - takže asi prošvihl moment, kdy se to ještě dalo prodat.:D
-
rozik.l
No nechtěl ale povedlo se ti :D A myslim že je lepší koupit par litrů oleje za pár korun než zase velice složitě schánět převodovku za těžký peníze...Slaava píše: No nechtěl jsem nějak nahlodávat tvou jistotu, jenom jsem se zeptal
-
pipi
ahoj čerokače nemaj mezinapravu , maji to na stalo 4*4 , je jich hodne malo s mezinapravou.
- Slaava
- Moderátor
Krapet nerozumím a asi špatně chápu, že maj na tvrdo 4x4 bez mezinápravovýho difu, což je kravina. Náhony maj různý, to co tady jezdí má přiřaditelnej předek a mezinápravovej dif nemá.pipi píše:ahoj čerokače nemaj mezinapravu , maji to na stalo 4*4 , je jich hodne malo s mezinapravou
-
rozik.l
Tak mám vřiti ozubený kola v difu
Z jistil jsem že je to samosvor. Nemáte někdo na prodej a nebo nevíte kde koupit v nitřek za rozumný peníz??? Mám froncka 2.3 TD (netušim jestli je na každej typ jinej nebo jestli jsou všechny stejný) Dík za každou radu.
- farmář
- Moderátor
moc se nelekej,podvozky jsou ISUZU, jen jde o stejný převodový poměr,že.byla tu i někde sekce kde byly kontakty vypsaný,jestli se nepletu,to už to někdo smazal??
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra