kontrolka motoru

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Odpovědět
václav
Pokročilý diskutér

kontrolka motoru

Příspěvek od václav »

Zdravím fronťáci . Mám dotaz: po zahřátí motoru na provozní teplotu , tedy po jízdě se mi při volnoběžných otáčkách rozsvítí oranžová kontrolka motoru s bleskem , ale po přidání asi na 1700-2000 otáček zhasne a dá pokoj, alespoň do doby než po dalším popojetí opět nespadnou otáčky na volnoběh. Výkon se nemění. CO by to mohlo dělat ??? Díky. :roll:
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
Hofik
Začínající diskutér

Příspěvek od Hofik »

Kdyby to byl benziňák, tak bych se zeptal jestli nejde o kontrolku katalizátoru, ale u ropy? Jakej je to rok? Nemáš už katík?? Mně to občas udělá když déle točím starterem než chytí, tak se pak na pár sekund rozsvítí.Ale je to opravdu málokdy.
HOFIK,Frontera 2.2 16V,rok96(dlouhá)
Avia A31 sklápěč
Renault Kangoo 1.4,rok 99
Suzuki Samurai 1.3
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Opět ta kontrolka diagnostiky

Příspěvek od Milda »

]O této kontrolce tu bylo napsáno už hafo příspěvků. Může to být cokoli, co se nelíbí řídící jednotce. Prej ta příčina jde nějak vyblikat, ale já to neumím popsat. Jistější máš nechat to na diagnostice u Opla. Ale třeba ti tu někdo ještě poradí nebo hledej v již popsaných debatách.[/color]
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Těžko říct, ale pokud by jsi potřeboval diagnostiku a jel někdy kolem Brna tak ti ja za 200,- provedem.
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Nimrod
Revize LPG: servis@offroad-frontera.com
vesmir
Začínající diskutér

diagnostika

Příspěvek od vesmir »

Zajeď na diagnostiku a pak se uvidí
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

Tipuju jednu z hadiček podtlaku. Zkontroluj čidla v motoru před řidičem - vdou k nim tkové tenké hadičky - celkem tuším čtyři - z ruzných míst motoru. Ty zkontroluj.
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
václav
Pokročilý diskutér

Příspěvek od václav »

Tak sláva je to vyřešeno !!!! :lol: :P
Pomohlo mi toto zázračné fórum a tímto vám všem děkuji. :lol: :lol: :lol:
Takže začal jsem u EGR ventilu byl po 90000 km pěkně zahnojenej. Vymontovat a vyčisti pomohlo jen trochu a tak jsem se vydal po podtlakové hadičce. Ta byla na obou koncích ve vnitř podélně prasklá a tak jsem je asi o centymetr zkrátil a EJHLE bylo po problému. Z venčí jsou ty hadičky v pořádku ,měké ohebné jako nové, ale jak jsou navlečené tak se vytahají a vevnitř podélně popraskají. TAKŽE POZOR NA NĚ !
Ještě jednou díky. :P
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
Rosta

Příspěvek od Rosta »

...teda koukam, ze nase plky obcas k necemu jsou :shock: Doufam, ze si to precte Milda a smazne nam nejakej ten puntik :wink:
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Rostine, neboj :!: Čtu průběžně a pozorně veškeré příspěvky v diskusi fóra. 8)
Jinak bych zdechnul nevzdělán, bo nečtu AHA :!:
O puntíky se neboj, píšu je bez rozdílu polit.přesvědčení, nábož.vyznání a majetkových poměrů i nadále.
:lol: :lol: :lol: :lol:
V poslední době jdou ale na dračku hlavně těm, co si tu napíší o řešení, radu či názor na problém svýho mazlíka Oplíka a přitom nenapíší co maj za mutaci (typ,rok,palivo,atd.) :evil:
Ale služebně starší členové fóra už ví, jak mne nevytočit, čímž jim tímto srdečně děkuji (abych nezapomněl na slušné vychování) a vcelku v pohodě se už naučili v diskusi sázet své rozumy do správných šuplíků :D :D :D :D :D :D :D
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“