Rozvodovy remen
- DAN
- Začínající diskutér
Rozvodovy remen
Zdravim, budu si v dohledne dobe menit rozvodovy remen, kladky a napinak - nemate nejaky typ na slusneho vyrobce, abych to nedelal za mesic znovu. Vesmes prodejci nabizi SKF,GATES,FEBI,INA,SWAG a Ruville. Dik
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
no neni ten motor nahodou X22XE? Jestli jo tak tady to mas
http://www.repair.cz/patrik/offroad/fro ... ozvody.jpg
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
sorry sem nejak nestih dat druhej odkaz ty mas bcko takze by to melo bejt
- DAN
- Začínající diskutér
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
- DAN
- Začínající diskutér
Jeste problem ......
Po vymene rozvodaku na X22SE, vodicich a napinaci kladky po nastartovani neco tuka v rytmu otacek pod ventilovym vikem.
U Astry mi to delaly hydrostely pokud bylo malo oleje. Tady je ale oleje dost. Nevim jestli to uz nebylo pred vymenou, ale moc se mi to nelibi
Pootoceny vacky vylucuji - znacky na roz. kolech a klice sedi. Napnuti remene jsem kontroloval uz 2x a je to snad taky OK. Zatim jsem s tim jeste nejel, jen nastartoval.
Nemate nekdo nejaky tip - dik.
U Astry mi to delaly hydrostely pokud bylo malo oleje. Tady je ale oleje dost. Nevim jestli to uz nebylo pred vymenou, ale moc se mi to nelibi
Nemate nekdo nejaky tip - dik.
-
Vojta
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozvodovy remen
Čus Dámy a pánové :D
Včera jsem založil stejné téma, ale dnes jsem ho smázl...doufám, že jsem tím nikoho nanasr.
Chtěl bych si vyměnit řemeny sám, už jsem to jednou dělal ma mondeu 1,8 16V.
Ale jen tak pro info, jsou tam nějaké značky, nebo jak se tady nastavuje? U mondea to bylo vcelku jednoduché, do řemenic se daly aretační jehly a nemělo šanci se to pohnout. Nevím, jak to je fontery 2,2i 16V A . Řemen mám připravenej,ale docela z toho mám strach.
Včera jsem založil stejné téma, ale dnes jsem ho smázl...doufám, že jsem tím nikoho nanasr.
Chtěl bych si vyměnit řemeny sám, už jsem to jednou dělal ma mondeu 1,8 16V.
Ale jen tak pro info, jsou tam nějaké značky, nebo jak se tady nastavuje? U mondea to bylo vcelku jednoduché, do řemenic se daly aretační jehly a nemělo šanci se to pohnout. Nevím, jak to je fontery 2,2i 16V A . Řemen mám připravenej,ale docela z toho mám strach.
- DAN
- Začínající diskutér
Zase takova hruza to neni. Vacky maj znacky (to se mi podl rym) a je potreba nejak zaaretovat, origos aretovaci nastavec je dost drahej a nevyplati se, strc mezi kola od vacek kus drevenyho spaliku (staci lehce) a remenice na klice se ti stejne nehne.
Vsechny polohy si oznac fixou a treba si spocitej i pocty zubu. PODSTATNA je napnuta prava tazna strana (pri pohledu na motor zepredu). Vymen radeji i kladky a napinak pokud nemas jistotu funkcnosti. Trochu pakarna je s napinaci kladkou - musi se spravne nastavit aby napnula remen. Takze po nastaveni musis radeji vicekrat protocit rukou motorem, vzdy o celou otacku kliky a zkontroluj napnuti a to opakuj cca 2x. Pokud bude blbe napnuty a preskoci ti zuby, tak tusis jak to skonci .... a u 16V to je 2x drazsi
Vsechny polohy si oznac fixou a treba si spocitej i pocty zubu. PODSTATNA je napnuta prava tazna strana (pri pohledu na motor zepredu). Vymen radeji i kladky a napinak pokud nemas jistotu funkcnosti. Trochu pakarna je s napinaci kladkou - musi se spravne nastavit aby napnula remen. Takze po nastaveni musis radeji vicekrat protocit rukou motorem, vzdy o celou otacku kliky a zkontroluj napnuti a to opakuj cca 2x. Pokud bude blbe napnuty a preskoci ti zuby, tak tusis jak to skonci .... a u 16V to je 2x drazsi
Frontera B 2,2i - X22SE
-
Vojta
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Výměna proběhla OK......docela poučné...všechny kladky šly ven...vyměnil jsem je za nové..motor šlape jako hodiny
-
kout.jk
- Super diskutér
2,2 nemá vodní pumpu honěnou rozvoďákem? Protože jestli jo, tak největši problém je v ní a ne v kladkách, takže bych si s těma rozvodama dal repete, abych měl pokoj. Znám osobně dva případy, kdy se nevyměnila vodní pumpa a dvěma se potkal motor=100%. Zlatá 2,4, kde je čerpadlo mimo motor honěný klíňákem
VOLVO V70 2,5i LPG r.v.1997
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
VW Transporter 2,5i, LPG r.v. 1994
Trabant 0,6 bez LPG
VW Touareg 3,2i LPG, r.v.2005
MOTO: KTM 950 adventure, Honda X11
http://www.kominictvi-koutny.cz
604 895660
- Slaava
- Moderátor
To jako že je vodní pumpa honěná rozvoďákem?! To to je jebatůra!!!kout.jk píše:2,2 nemá vodní pumpu honěnou rozvoďákem? Protože jestli jo, tak největši problém je v ní a ne v kladkách, takže bych si s těma rozvodama dal repete, abych měl pokoj. Znám osobně dva případy, kdy se nevyměnila vodní pumpa a dvěma se potkal motor=100%. Zlatá 2,4, kde je čerpadlo mimo motor honěný klíňákem
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra