Uložení mostu zadní nápravy na listech a jeho vůle a koroze

Přední a zadní náprava, volnoběžné náboje a ostatní součásti, všechny modifikace Frontera
DobrotaCZ

Uložení mostu zadní nápravy na listech a jeho vůle a koroze

Příspěvek od DobrotaCZ »

Zdravím všedchny na foru, chci se jen zeptat, zda nemáte někdo nafocenou zadná nápravu, jak je přichycená k listovým perům a co by tam mělo být. Celá se mí pěkně protočila a uvolnili se mi třmeny. Díky DobrotaCZ
Slaava
Moderátor

Orgie

Příspěvek od Slaava »

Tak to musely bejt orgie! Pokud to někdo nestihne dřív, tak ti to v tejdnu vyfotím, jsem out of time and out of car.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
DobrotaCZ

Příspěvek od DobrotaCZ »

Díky za pomoc. No orgie to nebyly, ale k nápravě jsou přivařený nějaký patky a ty jsou přitažený k listovým perům podkovama. Je to nasra..u. Nevím co tam vlastně má být. Ještě jednou díky. A to mi tam ještě prasklo zadní listový pero to nejdelší, ale to už si vzal na starost Nimrod.
Slaava
Moderátor

Zadní náprava

Příspěvek od Slaava »

Takže tady to máš, na stav nehleď. Náprava "leží" na listovkách, usazená v takovejch čvončích a je stažená těma účkama k dolnímu cajku, kterej má na sobě bazmek na uchcení dolního oka tlumiče. Listovky potom ještě drží směr díky dvěma džákům vepředu a jednomu vzadu. Pokud budeš chtít, tak můžu ještě oscannovat krsbičku celkového uspořádání ze servisního manuálu.
springs01.jpg
springs02.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Slaava dne 31 srp 2007 09:17, celkem upraveno 1 x.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
DobrotaCZ

Příspěvek od DobrotaCZ »

Díky za pomoc, jak jsem předpokládal, tak se jedná o takovou patku, která leží na listovým peru. Nechal jsem si je udělat a přivařil jsem je na nápravnici. Největší strach jsem měl z toho jak má být natočená náprava v ose kvůli diferáku a kardanu. Zatím to nehučí, tak je to snad v pořádku. Ještě jednou díky.
Slaava
Moderátor

Otočení

Příspěvek od Slaava »

DobrotaCZ píše:Největší strach jsem měl z toho jak má být natočená náprava v ose kvůli diferáku a kardanu. Zatím to nehučí, tak je to snad v pořádku. Ještě jednou díky.
Dal bych to asi tak, aby to bylo přímo směrem na na převodovku/kardan. Záleží jak to kdo má vysoký, taky to budu muset udělat až tam dám delší zadní třmeny. Čeká mě taky výměna těch patek, jsou shnilý jak brambory a ta náprava vůbec vypadá hrozně - i když je to z 90% jenom bahno.
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Nezjistili ste už náhodou někdo jaký označení má ta zadní náprava na A Fronteru?????????????????????????????????
honzík
Pokročilý diskutér

re

Příspěvek od honzík »

slaava napsal :

....jsou shnilý jak brambory a ta náprava vůbec vypadá hrozně - i když je to z 90% jenom bahno.

Jedna dobra rada pro ty co nemuseji lestenky ( Slaavu )

Blato tam v kazdym pripade nech!!!!!!!!!!!!!!!!

Fakt dobre slouzi jako ochrana proti korozi a to si nedelam srandu.
Na samurai mam takovou vrstvu ze se kolikrat ptam jestli je to vubec jeste auto a nelezu nekomu do zeli...........

Blatu je lepsi nez rezistin :twisted:

h.
Slaava
Moderátor

Petržel

Příspěvek od Slaava »

Jo, to sem si všim. Na místech, kde to bylo zasraný to bylo častorkát zdravější než tam, kde to bylo čistý. Jenže pokud se ti udělá kapsa, kde se ti drží v bahně vlhkost, tak je to dobrý tak na pěstování petržele. :?
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Joooo,hoši,včera jsem pod tím svým kýblem bahny taky ležel a též zjistil "vaklatůru" zadní nápravy,celá se pootáčí,tak o 3-5 cm,takže mě to také čeká,náprava dolů,opucovat a znova přichititi,a vzhledem k nánosům bahna a jiných čistých nečistot,tak to asi bude překvápko,co všechno tam najdu :roll: ,no ale největší hrůzu mám z toho jak to půjde dolů,abych šrouby nepovoloval a nepovoloval a najednou nezjistil,že šrouby trhám :cry: ,V
Slaava
Moderátor

20%

Příspěvek od Slaava »

S tím počítej, frajere. Jám mám na autě tak 20% úspěšnost v trhání těhle zásadních šroubů.
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Chaacháááááá už se nemůžu dočkat,no asi je ohřeju autogenem opatrně,páč je mi jasný,že jinak jsou KO všechny,V
honzík
Pokročilý diskutér

re

Příspěvek od honzík »

petrzel aby dlouho vydrzel - to si na aute nech to se hodi!!!!

Ja byl zatim fakt dost prekvapenej jak slo vsechno na spodku povolit a v jakym rezu to bylo....

jedinej problem byl nahore u zadnich tlumicu ale rozbruska ja rozbruska.
Jeste naslapy a poradne to ocistit nastrikat a hura do blata.

h.
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Čoeče,tak já budu muset tu zadní nápravu schodit asi co nejdřív,komal jsem tu vaklatůru,celá se protáčí :( :cry: ,takže o víkendu vdam segru a pak místo do bahna na zdviž :roll: ,jak na to,máme nějakej mustr,už to někdo dělal?....přizvednout auto za rám,asi ohřát matky u podkov,jemným násilím povolit,sundat očistit nápravu,pero a vše okolo a vrazit to zpět?Jak je to tam mezi nápravou a listem?na nápravě budu očekávat nějaký vyfífo nebo pero co asi bude držet nápravu rovně na listu,tak to tam pěkně usadit a stáhnout k sobě???Nebo se mejlim????A nebude se znova povolovat,když to mám zvednutý?Lze ji řekněme vo písl pootočit,aby šel dif pěkně rovně na kardan a zbytečně se nemordovala hardispojka???......Tak co lidi,byla by k tomu nějaká rada nad zlato????????? Díkes , V
Slaava
Moderátor

Sundavání nápravy

Příspěvek od Slaava »

vojtech.kloud píše:Čoeče,tak já budu muset tu zadní nápravu schodit asi co nejdřív,komal jsem tu vaklatůru,celá se protáčí :( :cry: ,takže o víkendu vdam segru a pak místo do bahna na zdviž :roll: ,jak na to,máme nějakej mustr,už to někdo dělal?....přizvednout auto za rám,asi ohřát matky u podkov,jemným násilím povolit,sundat očistit nápravu,pero a vše okolo a vrazit to zpět?Jak je to tam mezi nápravou a listem?na nápravě budu očekávat nějaký vyfífo nebo pero co asi bude držet nápravu rovně na listu,tak to tam pěkně usadit a stáhnout k sobě???Nebo se mejlim????A nebude se znova povolovat,když to mám zvednutý?Lze ji řekněme vo písl pootočit,aby šel dif pěkně rovně na kardan a zbytečně se nemordovala hardispojka???......Tak co lidi,byla by k tomu nějaká rada nad zlato????????? Díkes , V
Tobě se tada náprava vaklá, nedrží pevně na listovkách? Budeš mít nespíš na kaši shnilý takový ty úložný vinglíky.

Nevím, jestli sem dobře pochopil, co chceš dělat s tím směrem difu ale bacha! Osy hřídele diferáku a převodovky musí bejt přesně rovnoběžný, jinak vodkurvíš od diferáku pro setrvačník všechno. Taky si před případným sundáváním kardanu poznač jak byl nasazenej. Prej je vyvažujou i přímo na autě, takže se musí vrátit tak, jak tam byl.
Odpovědět

Zpět na „NÁPRAVY“