Budoucí fronterista + automat nebo manual ???

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
Odpovědět
Allda

Budoucí fronterista + automat nebo manual ???

Příspěvek od Allda »

Ahoj kluci, předem Vás moc zdravím a blahopřeji ke skvělé stránce.

Už delší čas přemýšlím o offroadu. Začalo to před zhruba před rokem a od té doby jsem hledal všechny dostupné informace a mojím výběrem toho pravého vozu prošlo opravdu dost značek. Ptám se známých i automechaniků, co který model má nebo nemá za chyby na kráse. Má hlavní kritéria (částečně díky manželce a dětem:) jsou - nízká spotřeba (to chce asi každý, ale stále je přísun levnější nafty) čili kvůli tomu diesel,levné náhradní díly a velký zavazadlový prostor (kočárek, tašky atd.).

Nebudu konkrétně rozepisovat, co jsem se o každém autě dozvěděl, ale sled byl následující - Land defender,disco - Nisan Patrol (ten 2.8 do r.99 -00), X-trial - Toyota (90,80) - Jeep číro i liberty.

Různé důvody mě hnali dál - drahé díly, poruchovost, vysoká cena a manželčina nevole jezdit v 10let starém autě (viz. skvělí LC 80).

Chápejte to tak, že nejsem žádný boháč, praskne na to naše spoření a nějaká půjčka. Prostě na tom nechci šetřit a chci kvalitní auto, bezpečné kvůli rodině (a k tomu jsou offroady díky rozměrům předurčené) s provozními náklady, které zvládnu a rád bych zkusil terén. Časem jiné obutí a zvednutí. To jsem se zase rozepsal. Doufám, že jste neusnuli :lol:

Prostě a jasně. Před zhruba 2 lety jsem chvíli jezdil ve starší fronteře a moc se mi líbila. Vzpomněl jsem si na ní až teď, díky tomu jak každý říká, že by do ní nešel. Většinou Ti, kteří v ní vůbec neseděli :roll: Ale já mám na to jiný názor. Moje volba padla na 2.2 Dti rok 00 a výš.Já plánuji nákup okolo dubna 06.

Prosím Vás tímto o radu ještě ohledně automatu. Já je mám rád a chvíli jsem s ním jezdil. Tak mě zajímá jak jsou na tom s automatem frontery. Jestli se mění na zimu náplň, aby to lépe řadilo atd.
Zatím ahoj a díky (Nimrodovi, že mi dopomohl s volbou)
Allda

P.S.
Někdo psal, že si neví rady s převodem míry pneu. Tak trošku přispěju.
Bc. Daniel Pýcha

Příspěvek od Bc. Daniel Pýcha »

Pokud chceš jezdit po silnici a manželce se páky pletou pořiď si automat (bude to fuška, ale seženeš). Chceš-li mít offroad tak jedině manuál. Měl jsem možnost jezdit s LC a nenadchlo mě to.
Slaava
Moderátor

Zkus to

Příspěvek od Slaava »

Allda

Co kdyby

Příspěvek od Allda »

Poradit ohledně automatu jsem chtěl z důvodu, že by se naskytla nějaká dobrá koupě. Takže díky :)
Už abych kupoval !!!
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“