Kam s CB anténou?

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Odpovědět
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Elix 77s;

Příspěvek od rescuer »

Zapoměl sem napsat cenu. Cena je 4 490,-Kč, je o 500Levnější než Allamat 296 ale 100x lepší :-)
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Vidíš,já mám Allamat 296, anténu dobrou :) a vrazil jsem ji za světlo přímo doprostřed střechy...světlo v kabině.Slyším i co nechci.Když má anténa fakt dobré místo, je to síla.Také jsem litoval střechu,ale než střed není lepšího místa,fakt že ne. :!:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rescuer »

farmář píše:Vidíš,já mám Allamat 296, anténu dobrou :) a vrazil jsem ji za světlo přímo doprostřed střechy...světlo v kabině.Slyším i co nechci.Když má anténa fakt dobré místo, je to síla.Také jsem litoval střechu,ale než střed není lepšího místa,fakt že ne. :!:
Já allamatku mám doma :-) Na to je super, ale teď co mám nový auto a ještě tam není nic napevnou, tak tam mám magnetku a 296tku zaraženou mezi sicnama a je to hrůůůůůůůza, už se těším na holice (obří CB burza!!!! Určitě stojí za to tam zajet!!!!) až koupím velice levně a podcenou novou anténu, udělám díru hned za šíbrem do střechy, narvu na palubku CB a palba :D
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Bacha šíbr ti zajíždí daleko dovnitř takže se s anténou budeš muset posunout dozadu.
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rescuer »

Nimrod píše:Bacha šíbr ti zajíždí daleko dovnitř takže se s anténou budeš muset posunout dozadu.
Já? To si ještě povíme kdo ji bude montovat... :lol: :lol: :lol: :lol:
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rescuer »

Takže, né že bych si dělal reklamu ale: http://mujweb.mj-soft.net
Vytvořil sem vám tam novou sekcičku a to CB pro OFF-ROAD takže můžute sondovat antény, stanice atd... atd... Sem domluvený s Nimrodem, že jak to bude celé hotové, přesune se to sem na web. Takže u mě to bude viset okud to nepřesunem sem :-)
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Kliknutím na fotku si ji zvětšíte.
K mé velké radosti zde čtu o stále větším počtu zájemců a uživatelů CB stanic. Dovoluji si přiložit pár náhledů mojí Bílé. CBčko mám od únorového 2.srazu ve Chříči a musím říci, že provoz na pásmu poslouchám častěji než VKV FM2. O tom, proč má být anténa pokud možno v geometrickém středu střechy tady už bylo napsáno mnoho, tak to už nebudu pitvat. Umístění stanice jsem také dlouho zvažoval. Nakonec vyhrála účelovost, snadný dohled na displej a pohodlná ovladatelnost od řidiče. Přastože moje RoadComka je uzpůsobená i k montáži do soklu autorádia, oželel jsem palubní hodiny a dal ji na palubu. Pro upevnění antény do střechy jsem vyjmul středovou stropní svítilnu a vrtal asi 4 cm za vzniklým otvorem, směrem k zadní části vozu.
Pozor! Je tam zrovna výstuha střechy, tak až za ní!!!
Otvorem po stropním světélku se dá patice antény snadno upevnit a utáhnout středový šroub malou golou na ráčničce.
Anténa: Sirius TURBO 3000, Kabel orig. dodaný s anténou 3m, CB stanice TEAM RoadCom ( mimo jiné suprové vychytávky má i dvojí barvu podsvícení displeje a ovládacích prvků - oranž a modrá )
Naposledy upravil(a) Milda dne 25 lis 2007 20:28, celkem upraveno 4 x.
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rescuer »

Milda píše:Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

K mé velké radosti zde čtu o stále větším počtu zájemců a uživatelů CB stanic. Dovoluji si přiložit pár náhledů mojí Bílé. CBčko mám od únorového 2.srazu ve Chříči a musím říci, že provoz na pásmu poslouchám častěji než VKV FM2. O tom, proč má být anténa pokud možno v geometrickém středu střechy tady už bylo napsáno mnoho, tak to už nebudu pitvat. Umístění stanice jsem také dlouho zvažoval. Nakonec vyhrála účelovost, snadný dohled na displej a pohodlná ovladatelnost od řidiče. Přastože moje RoadComka je uzpůsobená i k montáži do soklu autorádia, oželel jsem palubní hodiny a dal ji na palubu.
Mildo - prosím tě, vzhledem k tmou, že máš vzorově namontovanou anténu, můžu to hodit na svůj web (později to bude tady) do montáží na vozidlech? Víše je uvedený můj web, kde by to bylo. Může to tam být? PS: Si autorem montáže ty? Co je to za anténu? Turbo 5000? Stanička vím, kabel standard? nebo made in home? pokud chceš, napiš sem "sestavu" a já to látnu na web :-)
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Můžeš to dát na web, to je jasný! Budu rád, když to někomu pomůže v dilematu: "Kam s ním?". Montáž jsem dělal sám asi 3 hod.
Naposledy upravil(a) Milda dne 25 lis 2007 20:29, celkem upraveno 2 x.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rescuer »

Milda píše:Můžeš to dát na web, to je jasný! Budu rád, když to někomu pomůže v dilematu: "Kam s ním?"
A já tam aspoň krom své staré frontery budu mít i něco dalšího :D
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Pozor na příčníky !

Příspěvek od Milda »

Obrázek

Rád bych upozornil všechny, kdo mají snahu mít optimální umístění CB antény, že dodatečná montáž příčníku na hagusy v těsné blízkosti antény ( foto viz výše ), velmi negativně snížilo dosah stanice. Bez příčníku s majáky jsem míval spojení (RS=47) z Litoměřic až za Říčany u Prahy ( cca 70km ). Teď se dovolám z dobré terénní pozice maximálně asi na 40km. Ale i tak dobrý.
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příčníky !

Příspěvek od Milda »

A ještě něco k dalším cajkům na střeše:
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Pozor na příčníky !

Příspěvek od rescuer »

Milda píše:Obrázek

Rád bych upozornil všechny, kdo mají snahu mít optimální umístění CB antény, že dodatečná montáž příčníku na hagusy v těsné blízkosti antény ( foto viz výše ), velmi negativně snížilo dosah stanice. Bez příčníku s majáky jsem míval spojení (RS=47) z Litoměřic až za Řířany u Prahy ( cca 70km ). Teď se dovolám z dobré terénní pozice maximálně asi na 40km. Ale i tak dobrý.
To je jasný, když koukneš na ofrouďáckým webu do sekce "naše práce" nebo tak něco, najdeš tam Rescuerovu fronteru, dej si ty majáky tak jak já mám světelnou rampu a mělo by to být relativně OK.Každopádně, anténa musí mít celou plochu střechy a přitom musí být nejvyšším bodem auta...Ehm, trošku problém... Takže aspoň ten příčník od ní posunout co nejdál...
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Obrázek

Tak toto je moje radost a jediná věc, která si se mnou ve voze povídá a zmlkne kdykoliv chci. To se o jiných účastnících zájezdu říci nedá. :D
Žádné autorádio! Mám jí, tak vím o čem mluvím. :o
To. Rescuer: Jinak tu moji anténu už máš na webu uvedenou správně. Sirius TURBO3000
Naposledy upravil(a) Milda dne 25 lis 2007 20:30, celkem upraveno 1 x.
rescuer
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rescuer »

Milda píše:Obrázek

Tak toto je moje radost a jediná věc, která si se mnou ve voze povídá a zmlkne kdykoliv chci. To se o jiných účastnících zájezdu říci nedá. :D
Žádné autorádio! Mám jí, tak vím o čem mluvím. :o

To. Rescuer: Jinak tu moji anténu už máš na webu uvedenou správně. Sirius TURBO3000.
Jo jo mildo, už sem tu vyčetl ži si to jednou psal (měl sem nějakou slepotu).PS: autoradio fakt nemá, sice sem takovou stanici měl včera v parádě, ale ta tvá bohužel opravdu nemá. Ovšem výrobci v tom mají trošku borčus :-)
Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“