Pneumatiky vs. spotřeba
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pneumatiky vs. spotřeba
Mám tady na Vás jeden dotaz pánové a dámy. Co říkáne na rčení "Čím je užší pneumatika tím je nižší spotřeba." Zastáváte tento názor taky a nebo máte jiné zkušenosti.
-
Důďa
-
Tomik
Koukám, že se to tu moc nerozjížjíždí, tak já něco napíšu. Nemám sice praktický zkušenosti, ale co jsem různě na různejch místech četl tak by ta spotřeba měla bejt snad opravdu nižší. Mám teď na autě 255/65 R16 ale na zimu tam hodlám dát 235/70 R16 hlavně kvůli tomu aby se aspoň trochu zúžily a dobře se prořezávaly sněhem (v zimě totiž potřebuju jezdit hodně mimo silnici
). Jinak s tim co napsal Důďa souhlas.
-
Slaava
Gumy na snehu
Je sice fakt, že užší gumy se ti snáž prořezávaj sněhem, pokud ale není kam se proříznout je to horší. Širší gumy maj kvůli větší styčný ploše větší šanci v hlubším sněhu. Hochazi k menšímu propadu a tah je lepší. Taky řetězy maj větší účinnost. Záleží ale na mnoha jinych faktorech, hlavně na kvalitě sněhu. 
-
Tomik
- Slaava
- Moderátor
Gumy na snehu
Tomíku, moc mi nevěř, já hodně kecám
Jako ideální na sníh jsou samozřejmě pásy, jako ideální z hlediska spotřeby jsou ocelový kola a koleje... Tomíku poraď mi: jak se ti podařilo to, že se ti u tvej příspěvků zobrazuje ten malej obrázek
Díky
-
Tomik
Jasně :D o pneu zatim sbírám informace, zima je přeci jen daleko - ale s informovaností je třeba začít brzy
Ten obrázek si nastavíš, když dáš v Tématický diskuzi nahoře vedle loga Nastavení a objeví se ti nastavení tvýho účtu. Jsou tam 4 okna:
Registrační údaje
Osobní údaje
Možnosti
Obrázky postaviček - no a tady to je (samozřejmě že šírka a výška by neměla přesáhnout 80px a velikost 6kB - což mě docela štve, protože jsem ten svuj obrázek musel vložit jako GIF a ta kvalita je dost hrozná)
Omlouvám se jestli je to napsaný jak pro blbý (nikoho nechci urazit) ale třeba to pomůže i někomu jinýmu
A zkus to s tim obrázkem víckrát - mě se to povedlo až na podruhý
Ten obrázek si nastavíš, když dáš v Tématický diskuzi nahoře vedle loga Nastavení a objeví se ti nastavení tvýho účtu. Jsou tam 4 okna:
Registrační údaje
Osobní údaje
Možnosti
Obrázky postaviček - no a tady to je (samozřejmě že šírka a výška by neměla přesáhnout 80px a velikost 6kB - což mě docela štve, protože jsem ten svuj obrázek musel vložit jako GIF a ta kvalita je dost hrozná)
Omlouvám se jestli je to napsaný jak pro blbý (nikoho nechci urazit) ale třeba to pomůže i někomu jinýmu
A zkus to s tim obrázkem víckrát - mě se to povedlo až na podruhý
-
Důďa
K tomu sněhu
Než měnit na zimu gumy (používám celoročně pneumatiky tipu M+S), tak radši nasadím sněhový řetězy, když budou potřeba. Přechodem z 255/65 na 235/70 zúžíš pneumatiku jen o dva centimetry (jestli se nepletu) a to si myslím že je o ničem.
-
Kodl
Můj názor na pneu-označení M+S znamená sice zimní gumu ale jestliže nejsou lamelovaný špalky tak jsou na sněhu na prd(vlastní zkušenost-Fulda tramp 4x4 -255/70 R 15)v létě jsou dobrý,na písku a silnici výborný,v zimě mám Cooper Discover 235/75 R 16 když s těma zahrabu nepoužiju nikdy řetězy protože si auto sedne na břicho a je konec.
-
Důďa
to Kodl
Je to jen otázka pohledu na věc. Když nasadím řetězy a zahrabu se, tak je to už taky jen otázka lopaty či jiného druhu vyproštění (a že s tím mám po první zimě s fronterou hodně zkušeností). Můj pohled na věc se od Tvého prostě liší v penězích. Gumy mám celoročně, čili nepotřebuji každé dva (tři) roky kupovat dvoje gumy (zimní a letní), no a řetězy jednou koupíš a máš je tak dlouho, dokud jsi schopen si je opravit vlastními silami, navíc je pořizovací cena řetězů na dvě kola nižší, než pořizovací cena jedné pneumatiky větších rozměrů (viz. http://www.hobbycar.cz/engine.php?idin=(id=63)&lang=cz), takže uvažuji o koupi druhých řetězů, abych měl na všechna kola. Toť můj pohled na věc.
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Řetězy
Tak tady jsem to přehlídl. Řetězy jsou vynikající věc. Musím souhlasit s Důďou, že řetězy hodně pomohou. Můžu mít zimní pneu jaké chci, ale pokud mám řetězy mám mnohem větší šansi se vyhrabat ven než bez nich na zimních gůmách. Je to zkušenost ze zimy z libevé, kde jsme si to s Kondorem as Pepínem vyzkoušeli.
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Spotřeba
Takže pánové máme srovnání spotřeby s pneu 31x10,5 R 15 a 235x75 R15. U těch prvních je kombinovaná spotřeba 14 l a u těch druhých je 12,5 l na 100 km. Tak a teď jsem zvdat co vy na to.
-
Důďa