záměna motoru 2,2 za 2,4i
-
Petr Fuchs
záměna motoru 2,2 za 2,4i
Nazdárek lidičky, jsem smuten a potřebuji poradit. Koupil jsem Fronteru A s motorem 2,2 a motor se pomalu chystá do věčných lovišť. Jelikož jsem příznivcem starých osmiventilových motorů, tak bych tam moc rád nacpal starou dobrou 2,4. Elektroniku si vyřešim ale po mechanické stránce opravdu nevím. Nemáte někdo radu?
Petr F.
- Hofik
- Začínající diskutér
Na tvém místě bych jako první zašel na příslušný magistrát a nejdřív si zjistil jestli ti vúbec změnu typu motoru povolí.U nás je na tomto úřadě dost pitomců který to nepovolí. Aby sis na budoucí STK nenaběhnul.
HOFIK,Frontera 2.2 16V,rok96(dlouhá)
Avia A31 sklápěč
Renault Kangoo 1.4,rok 99
Suzuki Samurai 1.3
Avia A31 sklápěč
Renault Kangoo 1.4,rok 99
Suzuki Samurai 1.3
-
Rosta
HOFICI3 píše:Na tvém místě bych jako první zašel na příslušný magistrát a nejdřív si zjistil jestli ti vúbec změnu typu motoru povolí.U nás je na tomto úřadě dost pitomců který to nepovolí. Aby sis na budoucí STK nenaběhnul.
...jinak mechanicky by to melo jit bez vetsich obtizi (teda kdyz se na to citis)
-
Petr Fuchs
- Mata.rc
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
-
Rosta
...myslim, ze minimalne olejova vana je jina nez z omegy. ta se totiz nevejde nad napravnici, tak tam udelali jinej tvar.Petr Fuchs píše:Mám dojem že oficiální cestou to asi nepůjde. Mně jde o to, jestli 2.4 půjde na stávající převodovku a na všechny silentbloky, dále si nejsem jistý ohledně chlazení oleje a jelikož je ten motor z Omegy, tak nevím jestli to tam napásnu i s původní olejovou vanou co je na tom motoru 2,4.
Kdybys potreboval nejaky dily na zastavbu, tak by se to dalo vykuchat z toho myho strepa.
- Hofik
- Začínající diskutér
-
Rosta
- farmář
- Moderátor
- Hofik
- Začínající diskutér
-
Rosta
- Hofik
- Začínající diskutér
-
Petr Fuchs
AhojRosta píše:...myslim, ze minimalne olejova vana je jina nez z omegy. ta se totiz nevejde nad napravnici, tak tam udelali jinej tvar.Petr Fuchs píše:Mám dojem že oficiální cestou to asi nepůjde. Mně jde o to, jestli 2.4 půjde na stávající převodovku a na všechny silentbloky, dále si nejsem jistý ohledně chlazení oleje a jelikož je ten motor z Omegy, tak nevím jestli to tam napásnu i s původní olejovou vanou co je na tom motoru 2,4.
Kdybys potreboval nejaky dily na zastavbu, tak by se to dalo vykuchat z toho myho strepa.
Tak to by bylo fajn, potřeboval bych právě tu olejovou vanu a koš s trubkou k čerpadlu, to je počítá taky jiný než má Omega.
Napiš co za to a jestli by to šlo poslat na dobírku. Do Brna se často nedostanu, spíše tedy vůbec. Díky
Petr F.