záměna motoru 2,2 za 2,4i

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
Odpovědět
Petr Fuchs

záměna motoru 2,2 za 2,4i

Příspěvek od Petr Fuchs »

Nazdárek lidičky, jsem smuten a potřebuji poradit. Koupil jsem Fronteru A s motorem 2,2 a motor se pomalu chystá do věčných lovišť. Jelikož jsem příznivcem starých osmiventilových motorů, tak bych tam moc rád nacpal starou dobrou 2,4. Elektroniku si vyřešim ale po mechanické stránce opravdu nevím. Nemáte někdo radu?
Petr F.
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Jde o to jakou radu potřebuješ?
Hofik
Začínající diskutér

Příspěvek od Hofik »

Na tvém místě bych jako první zašel na příslušný magistrát a nejdřív si zjistil jestli ti vúbec změnu typu motoru povolí.U nás je na tomto úřadě dost pitomců který to nepovolí. Aby sis na budoucí STK nenaběhnul.
HOFIK,Frontera 2.2 16V,rok96(dlouhá)
Avia A31 sklápěč
Renault Kangoo 1.4,rok 99
Suzuki Samurai 1.3
Rosta

Příspěvek od Rosta »

HOFICI3 píše:Na tvém místě bych jako první zašel na příslušný magistrát a nejdřív si zjistil jestli ti vúbec změnu typu motoru povolí.U nás je na tomto úřadě dost pitomců který to nepovolí. Aby sis na budoucí STK nenaběhnul.

...jinak mechanicky by to melo jit bez vetsich obtizi (teda kdyz se na to citis)
Petr Fuchs

Mám dojem že oficiální cestou to asi nepůjde. Mně jde o to, jestli 2.4 půjde na stávající převodovku a na všechny silentbloky, dále si nejsem jistý ohledně chlazení oleje a jelikož je ten motor z Omegy, tak nevím jestli to tam napásnu i s původní olejovou vanou co je na tom motoru 2,4.
Petr F.
Mata.rc
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mata.rc »

zajdi si na GM do prahy nebo jim pošli meila, ty by to mohli povolit legálně.
Rosta

Příspěvek od Rosta »

Petr Fuchs píše:Mám dojem že oficiální cestou to asi nepůjde. Mně jde o to, jestli 2.4 půjde na stávající převodovku a na všechny silentbloky, dále si nejsem jistý ohledně chlazení oleje a jelikož je ten motor z Omegy, tak nevím jestli to tam napásnu i s původní olejovou vanou co je na tom motoru 2,4.
...myslim, ze minimalne olejova vana je jina nez z omegy. ta se totiz nevejde nad napravnici, tak tam udelali jinej tvar.

Kdybys potreboval nejaky dily na zastavbu, tak by se to dalo vykuchat z toho myho strepa.
Hofik
Začínající diskutér

Příspěvek od Hofik »

Co si vůbec proved tý tvojí Fronteře,že je na díly? Ne že bych byl zvědavej,ale cizí neštěstí vždycky potěší.
Avia A31 sklápěč
Suzuki Samurai 1.3
Rosta

Příspěvek od Rosta »

HOFICI3 píše:Co si vůbec proved tý tvojí Fronteře,že je na díly? Ne že bych byl zvědavej,ale cizí neštěstí vždycky potěší.
...praskly tesneni pod hlavou a uz se mi to nechtelo opravovat :roll:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

a až se tě zima zeptá, tak zbyde už jen ohlodané torzo....
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Hofik
Začínající diskutér

Příspěvek od Hofik »

To si děláš prdel, že to rozebereš kvůli těsnění :!: :?: :!: Ještě že si do teďka nepíchnul jinak už byla dávno do šroubku.
Avia A31 sklápěč
Suzuki Samurai 1.3
Rosta

Příspěvek od Rosta »

HOFICI3 píše:To si děláš prdel, že to rozebereš kvůli těsnění :!: :?: :!: Ještě že si do teďka nepíchnul jinak už byla dávno do šroubku.

...jo, jeste jsem nepichnul, tak jsem cekal na jinou prilezitost :wink:
Hofik
Začínající diskutér

Příspěvek od Hofik »

A čim teď jezdíš? Doufam že máš už jinou Fronteru,nebo aspoň jiný čtyrkolo.Nebo se přidáš do početný řady těch co jezdí s trpaslíkama a všude se motaj?
Avia A31 sklápěč
Suzuki Samurai 1.3
Petr Fuchs

Rosta píše:
Petr Fuchs píše:Mám dojem že oficiální cestou to asi nepůjde. Mně jde o to, jestli 2.4 půjde na stávající převodovku a na všechny silentbloky, dále si nejsem jistý ohledně chlazení oleje a jelikož je ten motor z Omegy, tak nevím jestli to tam napásnu i s původní olejovou vanou co je na tom motoru 2,4.
...myslim, ze minimalne olejova vana je jina nez z omegy. ta se totiz nevejde nad napravnici, tak tam udelali jinej tvar.

Kdybys potreboval nejaky dily na zastavbu, tak by se to dalo vykuchat z toho myho strepa.
Ahoj
Tak to by bylo fajn, potřeboval bych právě tu olejovou vanu a koš s trubkou k čerpadlu, to je počítá taky jiný než má Omega.
Napiš co za to a jestli by to šlo poslat na dobírku. Do Brna se často nedostanu, spíše tedy vůbec. Díky
Petr F.
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“