Zaseklé přední brzdy, porucha vývěvy a HLAVNĚ HRUBO HLÁŠEK!

Brzdový systém všech modifikací Frontera.
Odpovědět
pato
Pokročilý diskutér

Příspěvek od pato »

Vojto no to snad nie. :P :P :P :P :P Pato-Divoch
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

No to jsem rád!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Slaava
Moderátor

Frontera v práci

Příspěvek od Slaava »

farmář píše:...je to zakázaný, protože pak tvůj výkon v práci stojí za prd...
Náhodou, někteří z nás když jedou Fronterou do práce tak tam makaj jak šroubi... protože v pracovní době makaj na Fronteře :roll:
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Jéjej, tam bych chtěl pracovati :lol:
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Pavel Mirtl »

Paťo kašli na to,jen ať si pískají,vono to sedne a na 6x6 a slůchadlá sa vys..Paľo-Kliďas-Przeň.
ps:Pokud děláš zprávce tankodromu,pak s fronterou do práce můžeš.
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
pato
Pokročilý diskutér

Příspěvek od pato »

Pavle niekedy ked idem na volakú väčšiu stavbu v tomto počasí je tam blata a všetko rozjazdené ozaj ako na nejakom tankodrome.Ale FRONTERY sa nevzdam ani za boha.Pato-Divoch
Mira

Příspěvek od Mira »

tak se mi podařilo malou náhodou vyřešit problém s nefungující vývěvou. :D při opravě alternátoru, který je u motoru 2,3TD spojený s vývěvou bylo zjištěno, že osa z altíku která má procházet až do vývěvy je nepochopitelně ulomená. takže nemohla ničím ve vývěvě otáčet a tvořit podtlak. nový vnitřek altíku s převinutím mě stál kolem 18 stovek( teda asi, už si to přesně nepamatuju). no a teď už je posilovací vývěva vpořádku. možná to někomu pomůže ...
Cobra 1.
Začínající diskutér

Re: Zaseklé přední brzdy, porucha vývěvy a HLAVNĚ HRUBO HLÁŠEK!

Příspěvek od Cobra 1. »

Ahoj Fronteráci,mám úplně stejný problém:přibržďuje mi levé přední kolo na mé fronteře 2,0i,3-dveř,r.v.94.Po přečtení všeho tady napsaného jsem zjistil,že nejsem o nic moudřejší,než před tím.Brzdiče vyčištěné,manžeta také,desky chodí volně,vyměněné brzdové hadičky a po zpětném namontování, 2xsešlápnutá brzda a opět přibržďuje.Poradíte mi,čím by to ještě mohlo být
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

Cobra 1 píše:Ahoj Fronteráci,mám úplně stejný problém:přibržďuje mi levé přední kolo na mé fronteře 2,0i,3-dveř,r.v.94.Po přečtení všeho tady napsaného jsem zjistil,že nejsem o nic moudřejší,než před tím.Brzdiče vyčištěné,manžeta také,desky chodí volně,vyměněné brzdové hadičky a po zpětném namontování, 2xsešlápnutá brzda a opět přibržďuje.Poradíte mi,čím by to ještě mohlo být
kontroloval jsi vodicí čepy na brzdičích :?: když jsou zaseklý, nebo zarezlý tak se destičky nevracej a potom to pribržduje :grin:
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
Cobra 1.
Začínající diskutér

BRZDY

Příspěvek od Cobra 1. »

Já už snad zkontroloval všechno :x ,čepy jsou volné,chodí v pohodě.Po následné montáži na auto kolo nebrzdí,ale jen si sednou desky-2xsešlápnu brzdu a šustí.Jen je mi divné,že je toto levé kolo propojené se zadním pravým a to je ok.
Slaava
Moderátor

BRZDY

Příspěvek od Slaava »

Přesně s tímhle problémem mi v pátek volal jeden Campař. Brzdy má vyčištěný, vodicí čepy i jejich díry má vypucovaný a namazaný, destičky nový, pístek chodí OK ale stejně se mu levá čelist šprajcuje. Jedinný, co mě napadlo je, že můžou bejt zdeformovaný ty vodící čepy, takže si koupil za tuším 160,- Kč nový vodicí čepy a ještě sem mu řekl, ať si pro sichr koupí šrouby, který fungujou jako spodní vodicí čep. Bude to měnit a uvídíme co potom. Jako nejbrutálnější varianta mě pak napadá, že se mohl hnout brzdový třmen (ohybem při zablokování nebo teplem od brzd) a tím jak je zkroucený na něm nejezdí brzdová čelist.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Cobra 1.
Začínající diskutér

BRZDY

Příspěvek od Cobra 1. »

To je hezký, ono by to prý mohlo být vůlí vodícího čepu,ale já to měl rozdělný a nevypadalo to,že by tam byla vůle.A ono když to člověk rozdělává poprvé ,super, ale kyž je to už po xxx kolikáté,tak to už hodně na...e. Ono je to docela dost nepříjemné při jízdě.Šustí,píská, nerad bych sruloval desky nebo kotouč.Proto prosím o radu.
Slaava
Moderátor

BRZDY

Příspěvek od Slaava »

No já nemyslím vůle na vodicích čepech, ta by na tom horním měla bejt jak prase (pozici určuje spodní čep, horní dží čelist jenom na svým místě) ale jejich případné zkroucení, které by způsobovalo zaseknutí čelisti.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Slaava
Moderátor

Re: BRZDY

Příspěvek od Slaava »

Cobra 1 píše:Já už snad zkontroloval všechno :x ,čepy jsou volné,chodí v pohodě.Po následné montáži na auto kolo nebrzdí,ale jen si sednou desky-2xsešlápnu brzdu a šustí.Jen je mi divné,že je toto levé kolo propojené se zadním pravým a to je ok.
No pokud po zapojení a našlapání brzd tahle jedna čelist nebrzdí ale na vodicích čepech není zaseknutá, tak je možná KO pístek. Není zaseklej?
Cobra 1.
Začínající diskutér

Příspěvek od Cobra 1. »

Právě že není,taky chodí,měl jsem ho venku,vyčistil jsem manžetu,vše uvnitř pístku i pístek samotný,ale po smontování opět stejné.Tak ti nevím.
Odpovědět

Zpět na „BRZDY“