Nový majitel Frontery

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
Odpovědět
ZZlato

Nový majitel Frontery

Příspěvek od ZZlato »

Ahoj všichni!
Tak jsme si nadělili Fronteru 2,2 16V benzín 3dveřovou a stále marně sháním český manuál nebo jakoukoliv knížečku, která je napsaná česky a dají se podle ní třeba vymněnit pojistky nebo zjistit, jak se vlastně dostanu do světla. :wink:
Slaava
Moderátor

Manuál

Příspěvek od Slaava »

Gratuluji ke koupi mazla. O českém manuálu nevím, i když už sem slyšel o případu, že to někdo vyloudil (za úplatu) od Opel servisu. Uživatelský manuál mám jenom v němčině (je v něm hovno), servisní manuál (je v něm skoro všechno) mám v angličtině (viz.: viewtopic.php?t=47 ).

Většinu pojistek najdeš ve Fronteře A pod volantem a u exp. nádoby chladicí kapaliny. Do světla se dostaneš po dopojení konektoru a sundání gumového víčka žárovky.
ZZlato

Příspěvek od ZZlato »

Díky, je to fakt mazel. Ale je vyr.2000, takže B a ten doporučený manuál je fajn, ale ne pro nás. Na tu naši manuál snad neexistuje, to by se jeden........... :wink:
Slaava
Moderátor

Aha!

Příspěvek od Slaava »

Aha, nějak mi to nedošlo...
Petr Dufek

Příspěvek od Petr Dufek »

Ahoj, mám B fronteru sice dlouhou, ale s českým manuálem. Napiš mi kontakt a domluvíme se o nakopírování. Čau Petr
*pt*
Pokročilý diskutér

Postup pri vybavovani formalit pri kupe Frontery v DE

Příspěvek od *pt* »

..takze ja som to neako so stastim sfukol :D ..teda zatial este neni doma na SK,ale uz mam prevozne znacky na 30 dni, dovtedy ju musim zaviest domov...
mam totiz tu vyhodu, ze som tu este par tyzdnov, takze sa tu s nou chcem este pomaznat a potom ju zobrat domov.
vsetko islo relativne hladko:
najprv v bazare podpisat zmluvu (mal formular predtlaceny, len sa vypisal- cca 20 min;) ... potom na dopravny inmspektorat (ta cesta trvala na celom vybavovani asi najdlhsie :D ) tam do obchodu so znackami(vyrabaju ich sukromnici, nie policia!), tam som podla toho na kolko dni som chcel aby platili zaplatil (30 dni 115 EUR, na 15 dni asi polovica) ...na inspektorat (bolo to cez cestu;) - tam pani pri okienku (robilo ich narzaz asi 8!! nie ako u nas v jednom a vonku 100 ludi! za 5 min som sa dostal na rad:)) udaje nahadzala do pocitaca, vydali mi cislo SPZ-ky, zaplatil som poplatok 43.-EUR a zas spat do obchodu kde ho ten clovek vylisoval ...k autu, nahodit znacky, zavolat pani z inspektoratu, skontrolovala cislo kasne (chvilu trvalo kym sme ho nasli;uz som sa aj zacal bat ci to nie je "lavota", ale naslo sa a bolo vsetko ok:)) Dala mi papiere od auta a huraaaaa AUTO JE VASE :))
Teraz uz len prekonat uskalia na rodnej hrude - kiez by aj na Slovensku islo vsetko tak hladko ako tu :? ale bez znamosti ..no neviem...ale dufam ze to uz bude vsetko ok
mfg

*pt*

Lexus NX200t
MTZracing
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MTZracing »

Trho
presne tak som to kupoval aj ja v Chemnitz-i.
U nas by to malo ist uz snad hladsie, ja som to vybavoval na jar, ked to bola pre vsetkych nova vec.
Ale aj tak - gratulujem - a prajem vela stastnych kilometrov.
Jan Fried
Začínající diskutér

Manuál na Ferdu "B"

Příspěvek od Jan Fried »

ZZlato píše:Díky, je to fakt mazel. Ale je vyr.2000, takže B a ten doporučený manuál je fajn, ale ne pro nás. Na tu naši manuál snad neexistuje, to by se jeden........... :wink:

Také mám krátkou Fronťu z roku 2000 a u autorizovaného servisu OPEL mě informovali, že není vůbec problém objednat český manuál na konkrétní model. Sice to zazdili cenou :evil: (1500,-), ale je prý během 14ti dnů k mání. Já radši překládám z němčiny pomocí internet. překladače. Tak hodně štěstí a kdyby jsi měl lepší tip, tak dej vědět.
Čaudy-krátké béčko 99/2.2 dTi 85 kW/X22DTH/automat
*pt*
Pokročilý diskutér

Příspěvek od *pt* »

MTZracing píše:Trho
presne tak som to kupoval aj ja v Chemnitz-i.
U nas by to malo ist uz snad hladsie, ja som to vybavoval na jar, ked to bola pre vsetkych nova vec.
Ale aj tak - gratulujem - a prajem vela stastnych kilometrov.
dakujem :wink:

*pt*
PS> co sa tyka toho manualu - s tym nemeckym som nakoniec nemal ziadny problem, ono to zas neni tak narocna nemcina 8)
mfg

*pt*

Lexus NX200t
mohikan

manual

Příspěvek od mohikan »

no jestli je v tom ceskem to co v nemeckem tak je to tedy dost mastne.
Jinak preji vsem 3 dverakum z r. 2000 mnoho kilometru.
Pozoruji, ze 3 dverove krasavice konecne prorazily
Slaava
Moderátor

Re: manual

Příspěvek od Slaava »

mohikan píše:no jestli je v tom ceskem to co v nemeckem tak je to tedy dost mastne.
Vono je to možná tím, že dřív to stálo balík a tak to lidi kupovali jako limuzínu pro rodinu a tedy hlavně v dlouhém provedení. Teď, když to už stojí méně, tak to zase spíš kupujou magoři (čti: "my") na huntování v terénu - a tam je zase obratnější Sportka.
Rosta

Příspěvek od Rosta »

Slaava píše:
mohikan píše:no jestli je v tom ceskem to co v nemeckem tak je to tedy dost mastne.
Vono je to možná tím, že dřív to stálo balík a tak to lidi kupovali jako limuzínu pro rodinu a tedy hlavně v dlouhém provedení. Teď, když to už stojí méně, tak to zase spíš kupujou magoři (čti: "my") na huntování v terénu - a tam je zase obratnější Sportka.
...hehehe, ja to mam porad jako limuziiiiinu. A ta vybava. To je neco:)
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Rosta píše:...hehehe, ja to mam porad jako limuziiiiinu. A ta vybava. To je neco:)
...no upřímně řečeno já taky - teda kromě toho, že v kufru většinou vozím tak metrák hnoje...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“