Pevnostní nárazníky
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
-
PETR&JITKA
- Začínající diskutér
- Eisner
- Diskuzní Nováček
Tak si to tady čtu, docela zajimavá dizkuze, dneska sem sundal orig. naraznik a přemejšlim jak vymyslet pevnostni, kdyby byly vykresy tak neni problem (rozvin a tak), kluci by mi to vyřezali na laseru a naohejbaly na ohranovaku, doma bych to už jen povařil a dovrtal díry, prostě taková stavebnice. Nebyl by problem rozjet vyrobu ale sem linej to měřit a kreslit, programatori mi řekli že je to den měřeni, mam si to nakreslit a nebude problem. Asi bych použil 4-5 mm plech a osmičku na vystuhy pro naviják.
Ale když čtu jaky pak mužou vzniknout problemy tak nevim, před tejdnem sem srazil srnku a tahnul sem ji cca 50m zahaklou hlavou v tech dratech co jsou před svetlema na org. rámu. Jak vypadala jeji hlava popisovat nebudu ale až na ty zvohejbany draty žadná škoda. Takže nevim co teď, vyroba problém nebude ale riskovat že to příště nebude srnka ale člověk, tak bych ho asi tim pevnostňákem pěkně zlomil .
Určitě se do toho pustim ale jestli ho použiju fakt nevim. Nějaky foto ze vnitř by mi pohlo, at vim jak ho vystužit.
Ale když čtu jaky pak mužou vzniknout problemy tak nevim, před tejdnem sem srazil srnku a tahnul sem ji cca 50m zahaklou hlavou v tech dratech co jsou před svetlema na org. rámu. Jak vypadala jeji hlava popisovat nebudu ale až na ty zvohejbany draty žadná škoda. Takže nevim co teď, vyroba problém nebude ale riskovat že to příště nebude srnka ale člověk, tak bych ho asi tim pevnostňákem pěkně zlomil .
Určitě se do toho pustim ale jestli ho použiju fakt nevim. Nějaky foto ze vnitř by mi pohlo, at vim jak ho vystužit.
- Slaava
- Moderátor
Taky nevím
Tak to seš na tom stejně jako já. Taky nevím co a jak.Eisner píše:Tak si to tady čtu, docela zajimavá dizkuze, dneska sem sundal orig. naraznik a přemejšlim jak vymyslet pevnostni, kdyby byly vykresy tak neni problem (rozvin a tak), kluci by mi to vyřezali na laseru a naohejbaly na ohranovaku, doma bych to už jen povařil a dovrtal díry, prostě taková stavebnice. Nebyl by problem rozjet vyrobu ale sem linej to měřit a kreslit, programatori mi řekli že je to den měřeni, mam si to nakreslit a nebude problem. Asi bych použil 4-5 mm plech a osmičku na vystuhy pro naviják.
- rescuer
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Taky nevím
Slááávo, já taky chci stavět pevnosťák, ono u frontery myslím je jedno jestli chodce sundáš s pevnosťákem nebo s origo rámem, to výjde na stejno. Stejně z něj nic nezbude...Slaava píše:Tak to seš na tom stejně jako já. Taky nevím co a jak.Eisner píše:Tak si to tady čtu, docela zajimavá dizkuze, dneska sem sundal orig. naraznik a přemejšlim jak vymyslet pevnostni, kdyby byly vykresy tak neni problem (rozvin a tak), kluci by mi to vyřezali na laseru a naohejbaly na ohranovaku, doma bych to už jen povařil a dovrtal díry, prostě taková stavebnice. Nebyl by problem rozjet vyrobu ale sem linej to měřit a kreslit, programatori mi řekli že je to den měřeni, mam si to nakreslit a nebude problem. Asi bych použil 4-5 mm plech a osmičku na vystuhy pro naviják.
- rescuer
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Něco na tom bude... Záleží podle mě na tom jak se to udělá, aby to nemělo ostrý hrany, aby byla větší plocha a tak. Aby se dotyčný "nezlomil" o nějakou hranu. Aspoň teda když bývám u nehod (a že jich není málo) někdy je horší nehoda s obyčejnou feldou než s nějakým BMW X5 který má masku vysoko a širší... ale je to vyloženě jak kdy. Je pravda že pevnosťák je zhovadilost... Ale pak už je jen volba 1.) originál maska bez rámu 2.) už je to jedno :DEisner píše:Nojo, nic nezbude, ale z origem to bude jen nehoda ale s timhe jasná vražda.
- Eisner
- Diskuzní Nováček
Nedávno sem zahlíd Patrola z penosťákem ze zadu zabořenyho v krátky Felicii, ten narazník byl pichlej do zadnich opěrek na hlavu, někdo tam sedět tak ma hák od navijáku v hlavě a to to bylo jen vě měste, felicie na odpis a patrol jen vycouval. Prej si ho taky dělal sám ale jak pak dopad fakt nevim, asi blbě když to nedobrzdil :D
- rescuer
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No jo, co neubrzdíš neukecáš... hehe někdy na to docela spolíhám když nějaký machýrek zkouší jestli je felda rychlejší neź Frontera...Eisner píše:Nedávno sem zahlíd Patrola z penosťákem ze zadu zabořenyho v krátky Felicii, ten narazník byl pichlej do zadnich opěrek na hlavu, někdo tam sedět tak ma hák od navijáku v hlavě a to to bylo jen vě měste, felicie na odpis a patrol jen vycouval. Prej si ho taky dělal sám ale jak pak dopad fakt nevim, asi blbě když to nedobrzdil :D
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
no vcera ve zpravach ukazovali nejakyho citroena ci co to bylo za srace jak pri odbocovani na krizovatce sejmul 3letyho kluka kterej sel s maminkou po prechodu na zelenou.Kluk byl pod autem a te kravka ho tahla jeste asi 10m.Klucina to prezije ale kdyz by mel auto vysoko jak my tak si mylim ze by ta srazka nebyla tak desna.Auto museli nadzvednout kolemjdouci aby ho dostali ven.Prej se zastavila az o znacku.No nevim posledni dobou mi pripada ze lidi jezdej jak kreteni.To ma zase fronterka vyhodu vesele si to sypu mimo mesto svejch 90 a sem spokojenej.Kreteni co litaj 150 mimo mesto po okreskach me uz zacinaj vytacet.A v obci ani nemluve.Tuleva me zacal natvrdo predjizdet nejakej kamionak v obci kde sem si to sypal svou 50tkou.Tak fakt nevim jestli zakaz nejakejch pevnostaku je to pravy co by se pro bezpecnost na silnici melo udelat.Na STK chteji dat kamery aby se videlo ze tam clovek opravdu s autem byl aby tam nesly jen papiry a bude to propojeny online s ministerstvem dopravy.Takze i fizlaci na silnici pry budou mit online propojeni a budou overovat jestli to auto ma technickou a do kdy a jake melo uvedene zavady.No to bude docela masakr.
-
honzík
- Pokročilý diskutér
re
patas napsal :
,,No nevim posledni dobou mi pripada ze lidi jezdej jak kreteni.To ma zase fronterka vyhodu vesele si to sypu mimo mesto svejch 90 a sem spokojenej.Kreteni co litaj 150 mimo mesto po okreskach me uz zacinaj vytacet.A v obci ani nemluve."
tak s timhle naprosto a totálne souhlasím !!!!!!!!!!!
nejakej ten kilometr uz najezdenej mam - ale ted se zacinam bat i v dodávce - protoze to co clovek nekdy vidi .........
,,No nevim posledni dobou mi pripada ze lidi jezdej jak kreteni.To ma zase fronterka vyhodu vesele si to sypu mimo mesto svejch 90 a sem spokojenej.Kreteni co litaj 150 mimo mesto po okreskach me uz zacinaj vytacet.A v obci ani nemluve."
nejakej ten kilometr uz najezdenej mam - ale ted se zacinam bat i v dodávce - protoze to co clovek nekdy vidi .........
- rescuer
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: re
Tak chlapy já z Vás mám papíry asi nejkratší dobu, něco okolo dvou let.honzík píše:patas napsal :
- Slaava
- Moderátor
Slaava
Hoši, jak jste se rozjeli, tak tak máte pravdu. To, jak jezdili hovada před bodovým systémem bylo ještě hovno proti tomu, jak jezdí teď, když jim otrnulo. Při scénách, kdy mimo obec jedu kilo a před horizontem mě začně ve stošedesáti předjíždět pičus, tuhne v žilách člověku krev.
S parkováním jsem měl jednu psychoscénu. Zaparkoval jsem do příčnýho stání a když jsem se vrátil, tak na druhý straně ulice u krajnice stálo v zákazu zastavení dobře už patnác aut. Uznám, že je to sídliště, kde není auto kam píchnout, ale jak já mám z toho příčnýho parkoviště vyjet, když cesta má tři metry a moje auto na dýlku skoro dvakrát tolik? V týhle ulici takhle stávaj auta vždycky a když zavoláš těm vylízanejm makovicím na MP České Budějovice, tak ti řeknou, že to řešit nebudou. Takže jsem nejdřív schválně zabod čurákovi za mnou tažný do dveří a pak jsem vyjel předkem přes obrubník, trávník, dětský hřiště kolem jedný báby, co na mě mávala holí.
U pevnosťáku mi nejde o to, že bych ohrožoval víc, než bez něj. Vono ocelovej originál nárazník, doplněnej originálním ochranným rámem taky není nic moc. Bojím se právního postihu. Ve finále bych moh jít klidně bručet za obecný ohrožení i kdybych se třeba nachomejt k bouračce, kterou jsem nezpůsobil.
S parkováním jsem měl jednu psychoscénu. Zaparkoval jsem do příčnýho stání a když jsem se vrátil, tak na druhý straně ulice u krajnice stálo v zákazu zastavení dobře už patnác aut. Uznám, že je to sídliště, kde není auto kam píchnout, ale jak já mám z toho příčnýho parkoviště vyjet, když cesta má tři metry a moje auto na dýlku skoro dvakrát tolik? V týhle ulici takhle stávaj auta vždycky a když zavoláš těm vylízanejm makovicím na MP České Budějovice, tak ti řeknou, že to řešit nebudou. Takže jsem nejdřív schválně zabod čurákovi za mnou tažný do dveří a pak jsem vyjel předkem přes obrubník, trávník, dětský hřiště kolem jedný báby, co na mě mávala holí.
U pevnosťáku mi nejde o to, že bych ohrožoval víc, než bez něj. Vono ocelovej originál nárazník, doplněnej originálním ochranným rámem taky není nic moc. Bojím se právního postihu. Ve finále bych moh jít klidně bručet za obecný ohrožení i kdybych se třeba nachomejt k bouračce, kterou jsem nezpůsobil.