vyfuk jo nebo ne??
-
honzík
- Pokročilý diskutér
vyfuk jo nebo ne??
Zdarek,
zase jeden spek.
Mel jsem auticko v sevisu a menil takovy ten kovovy ,,husí" krk a pritom mi bylo sdeleno ze mam ko ten velky tlumic vyfuku.....
Co víc dodat............
Cena noveho se pry pohybuje nekde kolem 10 000,-Kč ( fuj to je teda cislo
)
Tak jsme se znamym koumali jestli by neslo pouzit vyfuk z jineho auta s podobnym obsahem ( 2,2 benzin ) a pohrat si s tim a napasovat to tam.
Usetrili by s ecelkem slusne penize a bylo by na neco jineho.
Nemate nekdo podobny napad nebo zkusenosti??
Asi me to ceka koncem tohoto tydne a potom se podelim o zkusenost.
Zatim cusky
h.
zase jeden spek.
Mel jsem auticko v sevisu a menil takovy ten kovovy ,,husí" krk a pritom mi bylo sdeleno ze mam ko ten velky tlumic vyfuku.....
Co víc dodat............
Cena noveho se pry pohybuje nekde kolem 10 000,-Kč ( fuj to je teda cislo
Tak jsme se znamym koumali jestli by neslo pouzit vyfuk z jineho auta s podobnym obsahem ( 2,2 benzin ) a pohrat si s tim a napasovat to tam.
Usetrili by s ecelkem slusne penize a bylo by na neco jineho.
Nemate nekdo podobny napad nebo zkusenosti??
Asi me to ceka koncem tohoto tydne a potom se podelim o zkusenost.
Zatim cusky
h.
-
Pupan
Nejsem zadny autoexpert, ale uvazoval bych selsky:
Jestli je to motor 2.2i, tak to bude asi ten samy, co se montoval do Frontery A, takze bude produkovat stejne nebo podobne splodiny.
Takze chemicky bu to melo byt OK, horsi bude ta konstrukcni cast. Jelikoz prave resim vyfuk na svem Campu, tak jsem trochu surfoval a tady mas nakresy vyfuku:
Frontera A 2.2i r.v. 1995 - 1998:
http://www.vyfuky.cz/katalog.php?z=28&j ... d=06052090
Frontera B 2.2i r.v. 1999 - 2000:
http://www.catalogue.bosal.com/pages/ex ... Frontera+B
Na http://www.autokelly.cz nemaji nakres ale ukazuji cenu 13000,- coz bude asi cela sada...??? Jen tak cvicne bych si tam na tvem miste zavolal. Zkus to taky jeste u AutoStangl.
Podle nakresu to vypada, ze u "A"cka je ten vyfuk rozdeleny na predni a zadni komoru, zatimco u "B"cka uz to bude vsechno v jednom. Ale to jen dedukuju z obrazku.
Treba by mohl nekdo, kdo ma "A" 2.2i pomerit ten vyfuk a poridit nejaky nakres s rozmery, ze kterych by bylo patrne, jestli by jsi to tam pod auto vubec dostal (a neurazil v prvni skarpe). Vzhledem k tomu, ze mam Campo, tak ti ani nemohu nabidnout, ze by jsi se stavil u me a mohli bychom to pomerit. Ale treba se tu nekdo najde :-)
Tak hodne stesti.
Petr
PS: Nejlepsi je stejne vrakoviste
Jestli je to motor 2.2i, tak to bude asi ten samy, co se montoval do Frontery A, takze bude produkovat stejne nebo podobne splodiny.
Takze chemicky bu to melo byt OK, horsi bude ta konstrukcni cast. Jelikoz prave resim vyfuk na svem Campu, tak jsem trochu surfoval a tady mas nakresy vyfuku:
Frontera A 2.2i r.v. 1995 - 1998:
http://www.vyfuky.cz/katalog.php?z=28&j ... d=06052090
Frontera B 2.2i r.v. 1999 - 2000:
http://www.catalogue.bosal.com/pages/ex ... Frontera+B
Na http://www.autokelly.cz nemaji nakres ale ukazuji cenu 13000,- coz bude asi cela sada...??? Jen tak cvicne bych si tam na tvem miste zavolal. Zkus to taky jeste u AutoStangl.
Podle nakresu to vypada, ze u "A"cka je ten vyfuk rozdeleny na predni a zadni komoru, zatimco u "B"cka uz to bude vsechno v jednom. Ale to jen dedukuju z obrazku.
Treba by mohl nekdo, kdo ma "A" 2.2i pomerit ten vyfuk a poridit nejaky nakres s rozmery, ze kterych by bylo patrne, jestli by jsi to tam pod auto vubec dostal (a neurazil v prvni skarpe). Vzhledem k tomu, ze mam Campo, tak ti ani nemohu nabidnout, ze by jsi se stavil u me a mohli bychom to pomerit. Ale treba se tu nekdo najde :-)
Tak hodne stesti.
Petr
PS: Nejlepsi je stejne vrakoviste
- Hugo
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
-
Rosta
zkus napsat mail nebo vyplnit poptavkovy formular u http://www.mjauto.cz ... jsou to sikovny lidi, ktery osobne znam a umej sehnat ... i kdyz taky ne vsechno 
- farmář
- Moderátor
Nevím cos tím máš či jsi měl,ale já většinou beru ocelovej plech a celej tlumič přeplášťuju přes ten děravej plášť,čelo a zadek taky a někdy musím vyměnit i rouru z a do něj,ale problémy s tím nemám,funkce vždy dobrá a několik let to pak nemusím řešit,většinou to přežije auto :-) stříkám to šedou základovkou a vypadá jako origoš.Jen u Campa doufám že auto vydrží déle.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Slaava
- Moderátor
Velkovýroba
Tak to si měl rovnou napsat, že vyrábíš nový vejfuky.farmář píše:Nevím cos tím máš či jsi měl,ale já většinou beru ocelovej plech a celej tlumič přeplášťuju přes ten děravej plášť,čelo a zadek taky a někdy musím vyměnit i rouru z a do něj,ale problémy s tím nemám,funkce vždy dobrá a několik let to pak nemusím řešit,většinou to přežije auto :-) stříkám to šedou základovkou a vypadá jako origoš.Jen u Campa doufám že auto vydrží déle.
- farmář
- Moderátor
Jo já to tady napíšu a Bosal na mě pošle ruský mlátičky,že jim lezu do zelí!! stačí že tobě někdo krade ventilky.Segra měla stejnej problém s Trábošem(je v klubu a jezdí na závody) a byla to cikáňata.Okrádat trbantistu-to je úpadek i toho dna společnosti,co krade :-)
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Slaava
- Moderátor
Los Romos
To je už fakt dost, ostuda i pro cikány.farmář píše:Jo já to tady napíšu a Bosal na mě pošle ruský mlátičky,že jim lezu do zelí!! stačí že tobě někdo krade ventilky.Segra měla stejnej problém s Trábošem(je v klubu a jezdí na závody) a byla to cikáňata.Okrádat trbantistu-to je úpadek i toho dna společnosti,co krade :-)
- farmář
- Moderátor
-
campo12
v cem je u vyfuku zakopany pes? jak se vlastne funkcne a konstrukcne lisi tlumic vyfuku na ruzny auta s podobnyma parametrama motoru. kdyz dam na campo 2,5D vyfuk treba z isuzu (to je vlastne stejne campo) nebo jinyho zdorbu muzu tim ovlivnit motor? vykon, spotrebu, zivotnost....nebo neprojdu emisema? nasel jsem na netu par tlumicu co na pohled vypadaji jako ty z campa, ale cenove jsou mnohem niz. tak babo rad, ale davat za kus roury 5 tis se mi moc nechce
-
honzík
- Pokročilý diskutér
re
jestli máš KO tu střední část výfuku - tak se podívej na příspěvek od Brytta - ja jsem ho repasoval stejným způsobem a naklady jsou minimální ( těsnění by ti menili stejně a vlnovce asi taky ) a parádu s tím naděláš.
Ja tam dával plech 1,3 mm a je to docela gut.
I kdyby to vydrželo jen tři roky tak se to vyplatí.
Původně jsem tam chtěl dávat tlumič z něčeho úplně jiného - můj mechanik říkal, že se může použít i z 2,0 naftáku a je to porad pohoda.
Důležité je pouzít aspoň přibližně stejný obsah vozidla ze kterého ho bereš.
Nevýhodou je nutnost kompl. uřezání a převaření trubek a držáků
Takze zkus ten návod a la Brytt nebo farmář ..........
Toť vše
h.
Ja tam dával plech 1,3 mm a je to docela gut.
I kdyby to vydrželo jen tři roky tak se to vyplatí.
Původně jsem tam chtěl dávat tlumič z něčeho úplně jiného - můj mechanik říkal, že se může použít i z 2,0 naftáku a je to porad pohoda.
Důležité je pouzít aspoň přibližně stejný obsah vozidla ze kterého ho bereš.
Nevýhodou je nutnost kompl. uřezání a převaření trubek a držáků
Takze zkus ten návod a la Brytt nebo farmář ..........
Toť vše
h.
-
campo12