Řidičák na přívěsy

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlek za Fronterou

Příspěvek od Nimrod »

Milda píše:Tak jsem z těch vyhlášených vyhlášek a novel "Voĺako zmetený" pán Nimrod Velkomožný :shock: :shock: :shock:
Jestli jsem z toho pochopil alespoň volačo, tak za Fronterou, jejíž hmotnost je "pohotovostní": 1725kp (celková 2400kp = 1problém), mohu tahat vlečňák do této hmotnosti, přičemž SOUČET hmotností celé soupravy nesmí být vyšší než 3,5t. Ano? Takže můžu zaháknout max 1725kg vlek? Ano můžeš zaháknout přívěs o maximální celkové hmotnosti do 1725 Kg bez toho aniž by jsi měl skupinu E
V TP str5. je ale uveden nebržděný 750kg a s brzdou 2000kg. Toto Nimrod ve své citaci vyhlášky neuvádí. Může ujasnit? Lze připřáhnou přívěs do maximální hmotnosti 2000 kg, ale jelikož už hmotnost soupravy převyšuje 3500 kg je na to potřeba ŘP skupiny E Děkuji předem. To je tady teď in. :D Také je prej problém, když taháš PRÁZDNÝ vlek 500kp, ale který má v TP uvedeno, že může být zatížen na 2800kp. Takže ho nesmíš tahat ani prázdnej? Ano toto je problém. Pokud má přívěs celkovou hmotnost 2800 Kg lze jej dle vyhlášky (a přípojného vozidla, pokud maximální přípustná hmotnost soupravy nepřevyšuje 3500 kg a maximální přípustná hmotnost přípojného vozidla nepřevyšuje pohotovostní hmotnost motorového vozidla. ) do hmotnosti 1725 Kg táhnout bez skupiny E. Ovšem každý příslušník a orgán na to pohlíží jinak a výkladové stanovisko neexistuje. Paragraf hovoří v tomto směru dle mého soudu jasně. Koukám, že toto je taky pěkně tučné sousto pro místní diskusní spřízněnce fóra. Asi si koupím vyhlášku nebo se zeptám pana příslušníka,až mě s příslušným přívěsem na příslušném místě zahaltuje. On mi to pak jistě příslušně vysvětlí na příslušném příkladě a s příslušným počtem trestných bodů. Já mu pak dám do čela příslušný-černý puntík. :twisted: Nemám totiž E ani E!E. :( Only B :?
Zdravím - Milda
:twisted:
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Tak jo. Děkuji Ti za odpověď. Ale vidím, že je stále plno věcí v silničním zákoně, které se řeší individuálně podle nálady, povahy, politického přesvědčení, osobní pohody, krajové SPZ a barvy očí. Případně výši fšimného vloženého v dokladech. No fuj!! Ach jo :roll:
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

je to tak, sice máš dle vyhlášky možnost táhnout dle okamžité hmotnosti,ale výklad min. vnitra ( policajti) o tom moc slyšet nechtějí a ti vzteklí dělají jako vzteklí.Do 3.5tuny můžeš táhnout bez Ečka, ale musíš mít schválené tažné zařízení které ti to umožňuje, čili nelze táhnout za Maluchem 2800kg káru, i když Maluch váží jak dva komáři a jeden osel.
Avšak znám případ, kdy jeden chlapík jel do Hamburku pro medvěda s podvalem a Zástavou, hned po revoluci a v Německu ho takhle táhl!!!! viděli ho němečtí policajti,když už bylkousek od čáry a nechtěli s ním radši nic mít,prý ať už to radši dojede(na jedničku a chvílemi prý i za dvě)....na hranicích to přepřáhl a medvěd odtáhl totálně unavenou Zástavu do Plzně... Dosvědčovalo mu to dost lidí stím, že takhle opravdu začal s taháním aut :lol:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

tak ja v tom mam teda gulas:-) Ale vzhledem k tomu ze krom D mam papiry na vsechno tak me to asi moc netrapi :-) :-)
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

to jsme na tom stejně, řekl jsem si že Dčko ani nechci bo vést ve vozidle hafo uřvanejch magorů jsem masovým vrahem tak radši nic...ono osm lidí může stačit až až. No a s C+E už řešíš jen kila na kouli a káře.....tak jsem to kdysi chtěl abych nemusel sondovat doklady u dodávek kolik že má celkovou....a pak dělat někde drahoty "jejda já si nevšiml"
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

presne tak scitani ruznejch hmotnosti to si myslim ze poradne nechapou ani ti policajti.Sak kamos rikal ze ti nasi blbouni neumi ani cist z kolecka z tachografu :-)Takze pokud mas C+E tak mas klid.A s tim D je to docela pakarna kazdej rok na nejaky prezkouseni a spousta penez takze pokud opravdu kazdej den nejezdis autobusem tak to nemam ani cenu delat.
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Pavel Mirtl »

Jasně,já se ptal hlavně proto,že mám C,moto,traktor atd,E bohužel nemám ale to neva,dodělávat ho nebudu,s tím součtem hmotnosti se to dá risknout,je to tak 2x do roka,díky Tahouni. :D
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
Slaava
Moderátor

Dohromady

Příspěvek od Slaava »

Pavel Mirtl píše:...mám C, moto, traktor...s tím součtem hmotnosti se to dá risknout...
Ty chceš sečíst dohromady hnotnost náklaďáku, motorky a traktoru a vlek o výsledné hmotnosti chceš dát za Froncka? Jo, to by šlo. 8)
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Pavel Mirtl »

Jo přesně takhle jsem to myslel.
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“