Zvednutí B-čka

Sem piště cokoliv, co se týká sekce Podvozek, ale nezapadá konkrétně do předdefinovaných kategorií sekce Podvozek
Odpovědět
Váza

Re: re

Příspěvek od Váza »

honzík píše:Díky Vázo.

popremejslim, uvidim
Oprava - Trubka je 80 mm ... :oops:
honzík
Pokročilý diskutér

vazo - prosba

Příspěvek od honzík »

Vazo ???

Jaky problemy jsi resil pri bodyliftu???

Původne jsem s nim chtel pockat ale pri čistení spodku pred strikáním jsem zkusil povolit šrouby u silenbloků a sly tak paradne, že jsem se pro lift rozhodnul taky.

Nebudu extremista a zvednu pouhých 40 mm.
Šrouby už mám pevnostní ( sehnané v prvním železářství za rohem ) takze pohoda.

Zkusil jsem to přizvednout heverem a docela to šlo - jen asi budu muset menit hadici od víčka k nádrži??!! a nevím co na to reknou brzdové trubičky ( jsou náááádherně rezaté a asi to bude jejich smrt ) a tyč od volantu.
Kabeláž bude asi v poho - to same razení.

Raďte všichni co mají zvedání za sebou, prosím!!!!!!!!!!!!!!!

Díky

h.
Pavel M
Začínající diskutér

Příspěvek od Pavel M »

Mně povyrostla za tenhle výkend o 2,5 cm. K původních 5cm na pružinách jsem přidal 2,5cm body liftem.
Ze začátku jsem se docela bál, jestli něco neuletí při zdvihání, ale na těch 2,5cm se nemusí hejbat vůbec ničím. Jenom je třeba uvolnit kabely, co vedou vepředu k ABS, resp. plastové spojky z držáků na rámu, aby se to neurvalo.
Brzdový trubky se "natáhly" dle potřeby. Klima - hadice OK, hadice do nádrže taky.
Mám automat, takže i řazení bez problémů. Řazení OK. Trochu problém s povolováním nárazníků, kvůli zarezlým šroubům a blbýmu přístupu, ale jinak vše OK.
Při 2,5cm se nemusej měnit šrouby, délkově vyjdou. A jako podložky jsem použil silon :wink:

Takže celková, pravděpodobně konečná výška je + 7,5cm
FRONTERA B SPORT RS r.99´ 2,2DTI-16V automat;
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
honzík
Pokročilý diskutér

re

Příspěvek od honzík »

super ...........

naraznik budu resit jen zadni - dopredu jde pevnostak - ale to co jsem dosud vzadu videl to je mazec - rez rez a zase rez.

Nevim jak je to u dlouhé verze nebo u ačka,ale ja mam šrouby durch skrz podlahu a pod kobercema je hlava - takze mením celé šrouby ( staré tam z důvudů pozdějšího povolování nevracím ) a u nas není problém sehnat i 160 mm dlouhé.
Ale takovej lift nechci. To by bylo dost.
Mam tedy 140 mm a zvednutí bude o cca 4 cm
ABS nemam takze taky nereším.
Potěšující je ta hadice k nadrži - z té mam obavy...... ( napadlo me prizvednout na silentblocích celou nádrž - aspoň by byla krytá v rámu - ale to musím ještě prozkoumat co by to obsahovalo

Delal jsi neco s volantovou tyčí???

Nějak mě už nic nenapadá v čem by mohl bejt zakopanej pes :roll:

h.
Váza

"Problémy"

Příspěvek od Váza »

No při zvedání o 5 cm (bodylift) sem ve finále nemusel řešit nic. Řazení redukce si sedlo - o vyřazování se starala guna a po měsíci to vzdala. Už to nevyskakuje. Krom převaření nárazníků tedy není třeba řešit nic. Tyč řízení se napruží, hadičky a trubičky brzd - o.k. Plnící hadice nádrže paliva - o.k. Prostě jen problémy se zahnilými šrouby a jejich dostupností při demontáži karoserie. Tak držím palec. Pro neuměly je tu někde číslo umělce, který to delal mě i Romanovi. Výsledky vidíte :wink:
Váza

Nádrž

Příspěvek od Váza »

Jo - převařit nádrž by byla paráda - u svýho dostavníku bych získal 4-5 cm pod pupkem v kritickým místě, ale musela by se krom posunutí nahoru i posunout trochu dopředu - zavazí při pohybu zadní nápravy. Takže poměr výkon cena (statistika nuda je) říká, že na to kašlat ...
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Chlapci zvedači a co spotřeba stále stejná???????????? Prosím pravdu. :roll:
honzík
Pokročilý diskutér

re

Příspěvek od honzík »

me to neda

ja tu bestii stejne posunu - strasne nerad vidim ( a hlavne slyším ) jak mi neco pod nohama drhne a pri predstave kamenu me jíme děs běs ( už jsem řešil proraženou nádrž u MB )

a taky mi potom půjde líp opancéřovat celý spodek 8) 8)

potešil jsi mě Vázo a děkujiiiiiiii

Spotřeba zatim nevím co je ..........
Tankuju na firmu - ale zvedání může mít vliv max. na stabilitu a odpor vzduchu ( následně spotřebu)
budu referovat
Váza

Spotřeba

Příspěvek od Váza »

Před 8.5 l
Po 8.9 l

Je to dlouhodobě - (cca 3000 km po městě - obojí), rychlost do 90 km/h, předvídavost na křižovatce, podle předpisů - lehká noha ... Kolem 150 si nezapinejte okamzitou spotřebu :!:

V terénu - jak kdy :wink:
Váza

Pancéřování

Příspěvek od Váza »

Taky tam nahradím původní plastový propagační materiál aspoň trojkou plechem. Nějak se to trhá. A doplním mezery v oplechování do první třetiny, ať ty sáně líp kloužou ... :twisted:
honzík
Pokročilý diskutér

re

Příspěvek od honzík »

Takze sokolici, hlásím splnění domácího úkolu.

O víkendu jsem nabral na celkové výšce + 4cm a je to docela videt.
Pro všechny kteří se hodlají do podobného podniku vrhnout mam ujištění že to za ty sedřené klouby a boule na hlavě nestoji!!!
Ne, dělám si srandu.
Zvednutí je po povolení šroubů docela banalitka ( stačí hever a několik hranolů na podložení. Jeden den povolení šroubů a vykoumaní jestli vše půjde hladce a jeden den na zvednutí a vyzkoušení všech detailů jako je řazení ( ted jsem si vzpomnel, že jsem nezkoušel redukce )

Pro odpůrce mám tak perlu - auto se víc naklání v zatáčkách ale půjde asi jen o zvyk a za ten pocit jak ostatním koukám přes hlavu,to za to stojí. A taky vypadávají sudé rychlosti - ale to zatím neřeším - drží to guma na převodovce a ta se ,,omačká".
Největší mínus bede tedy asi v doladění dalších věcí a to hlavně nárazníků - jenom jejich demontáž byla očistec a ted je ještě musím vyzvednout.
Při váze pevnostáku ,ktery by měl dorazit, 60kg to bude síla....
Takže kdyby si někdo chtěl udělat brigádu, může :) :)

Zárověň jsem kompletně očistil spodek a v tuhle chvíli mi brouka natírají a vystříkávají dutiny.

A neříkejte,že ty špalky pod autem jsou předimenzovaný ( materiál je super - dřevo tam asi ještě nikdo nedával :P :D :P :D :P :twisted:

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Slaava
Moderátor

Bodylift

Příspěvek od Slaava »

Pěkný!
Rosta

Příspěvek od Rosta »

...dobry :wink: Ted jeste predni tuhou napravu a par dalsich drobnosti ...
Pavel M
Začínající diskutér

Re: re

Příspěvek od Pavel M »

honzík píše:Takze sokolici, hlásím splnění domácího úkolu.

O víkendu jsem nabral na celkové výšce + 4cm a je to docela videt....
Ty 4cm jsou komplet zvednutí, nebo máš k tomu ještě podložený pera s torzkama ???
FRONTERA B SPORT RS r.99´ 2,2DTI-16V automat;
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
honzík
Pokročilý diskutér

re

Příspěvek od honzík »

6cm je nazvedaných na torzkách a pružinách a ted kompletne celá bouda nahoru o 4 cm

kdyz jsem ty 4 cm podložky viděl, tak jsem si myslel, že to snad ani nestojí za to je tam davat..........
ale po nastartování a prvním vyjetí jsem mrkal - kolik to dokáže udelet s výhledem!!!!!
A postavil jsem to vedle felicie - kde on mel strechu - ja mel prední světla - cooooooool

:lol: :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „OSTATNÍ_podvozek“