Bodylift - jak na to, poznatky, zkušenosti a dotazy
- DJ.Tom
- Pokročilý diskutér
Ahoj, tak já bych to řekl přesně naopak. Z benzínem nebyl nikdy problém. Zato sekce nafta překypuje opravama. Tak to na mě půsbí i u jiných aut. řekl bych podle toho kolik spíš najedeš, ale pokud chceš jezdit po dálnici tak si naftu rozhodně nekupuj. Má stejný převodový stupňe takže když jedeš 130 z benzínem tak si krástě žbrblá v otáčkách 3500 bohužel nafta si při 3500 moc nežbrblá spíš nadává, to radši neříkám že by jsi chtěl jet 150 To už ten diesel pro 4000 dostává pěkně na zadek. A spotřeba je pak naprosto stejná 10 benzin i nafta. Pokud naopak potřebuješ sílu při pomalý jízdě (tahat příves, být v terénu pořád) tak je lepší nafta.
těžkééé rozhodnutí
) benzín je benzín. hehe
těžkééé rozhodnutí
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21
Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
-
Kuniksicht
tyjo mi děláte schválně ne ! :-) s tou spotřebou počítám tak jako tak kolem 10l/100km ..... v terénu už asi moc jezdit nehodlám a Béčkovou pochybuju (i kdyžDJ.Tom píše:Ahoj, tak já bych to řekl přesně naopak. Z benzínem nebyl nikdy problém. Zato sekce nafta překypuje opravama. Tak to na mě půsbí i u jiných aut. řekl bych podle toho kolik spíš najedeš, ale pokud chceš jezdit po dálnici tak si naftu rozhodně nekupuj. Má stejný převodový stupňe takže když jedeš 130 z benzínem tak si krástě žbrblá v otáčkách 3500 bohužel nafta si při 3500 moc nežbrblá spíš nadává, to radši neříkám že by jsi chtěl jet 150 To už ten diesel pro 4000 dostává pěkně na zadek. A spotřeba je pak naprosto stejná 10 benzin i nafta. Pokud naopak potřebuješ sílu při pomalý jízdě (tahat příves, být v terénu pořád) tak je lepší nafta.
těžkééé rozhodnutí) benzín je benzín. hehe
- DJ.Tom
- Pokročilý diskutér
je to vždy těžké rozhodnutí
) vyber si podle ceny, uvidíš co se ti zalíbí a zpočítej si že s naftou budeš o 2 litry mín, zase nadruhou stranu horš komfort ízdy. Chce to zkusit, Já bych asi bral to co bude v lepším stavu, pak máš jedno jestli to bude benzín nebo nafta. ty 2000 co bych já ušetřil z naftou bych do toho nešel, pokud bych ale najezdil 5000 měsíčně taky bych šel do nafty. Co se týče 3,2 to by byla jasná volba ale zase o 4000 vyšší ručení to už by bylo moc. Já nechápu proč do těch fronter neudělali nějakej silnější diesel a jinou převodovku pak by to bylo super
-
Žanek
- Slaava
- Moderátor
D.J.Tom je závodník
Von je sice D.J.Tom hroznej závodník, kterej by nejraději jezdil na kerosin s nitroglicerinem, takže se nedivím, že naftu považuje za takovej horší olivovej olej :D , ale tímhle přesně vystih to, co si myslím i já. Do Béčka bych jako rozumnej kompromis viděl moderní vznětovej daapůllitr a ještě jeden, cca třílitrovej šestiválec a v převodovce (vona není zas tak špatná - ať v Áčku nebo v Béčku) bych ocenil mezinápravovej diferák s uzávěrkou, protože tohle tuhý rozdělení 50:50 je dobrý do terénu ale na cestě je ti platný jak mrtvýmu zimník.DJ.Tom píše:...já nechápu proč do těch fronter neudělali nějakej silnější diesel a jinou převodovku pak by to bylo super...
- Slaava
- Moderátor
Vokoukni si to sám
Koukni na téma, kde se to probírá ( viewtopic.php?t=1137&postdays=0&postorder=asc&start=0 a i jinde), projdi si pár kousků v bazarech, koukni na ceny a za chvíli si uděláš sám obrázek.Kuniksicht píše:...tyjo mi děláte schválně ne ! :-)
- Slaava
- Moderátor
Co nakonec
Tak to sem zvědavej, co nakonec Kuniksicht vybere. Nakonec si koupí GR a bude to.
-
Kuniksicht
Re: Co nakonec
:-) o tom jsem taky přemýšlel, ale myslím si, že (a i když jsem GR dycky chtěl) s Fronterou nebudu mít takový provozní náklady. Včera jsem ještě listoval a hledal v 4x4 automagazínech co mám doma a našel jsem tam recenze na Frontery - v podstatě o dieslech píšou to, že se v létě přehřívají atd atd., ale asi půjdu do dieslu tak jako tak ........ s cenou počítám kolem 200tis. za rok 2000. Je to tak v normě ? Aspon co vidím na tipcars.Slaava píše:Tak to sem zvědavej, co nakonec Kuniksicht vybere. Nakonec si koupí GR a bude to.
- DJ.Tom
- Pokročilý diskutér
No jestli 200 tisíc v čechách dle tipcars tak to jsou pěkný vraky. Normální cena zachovalých je kolem 250 za 200 bude dobrá ale z něměcka. Co se týče ujetých Km radši opravdu mín, jestli se blbě měnili oleje hraje roli každých 10tisíc pak ujedeš 20 a bude se ti blbě řadit a podobně. Z kontroluj si servisní knížku a zavolej do servisu kde bylo auto opravovaný aby ti řekli kolik mělo najeto (serviska se dá gumovat a počítadlo taky) Zkontroluj si jestli není moc orytej volant a moc orytý klíčky (na mosaz). Co je častý u Fronter jsou hučící zadní dify při záběru a kulový čepy. Pak zkontroluj klepání motoru při startu. Pak samo celej podvozek. Radši si přidej za výbavu dodělávat pak klimatizaci počítač alarm atd je pořádnej opruz... a né za málo peněz. pak platí vše jako pro ostatní auta... zkusit všechno. pořád bych ti radši doporučil benzín hehe
)
-
Kuniksicht
no v každým případě díky za rady, něco objedu a uvidím. Kdyby někdo o něčem věděl, budu jen rád. Motor chci diesel, svižně už jezdím jen občas, a na to mám Mondeo :-) - a taky diesel heč
Jinak nejsem moc technickej typ, tak že každou radu uvítám a stejně to asi nebudu kupovat sám, ale s někým kdo temu trocha víc než já rozumí no :-)
A kupovat auto bez klímatizace, abych to tam pak nechával dodělat mě snad ani nenapadlo - to někdo taky dělá jo ? Se ví že si koupím auto s klímou apod. vymoženosti. Oleeeee
Jinak nejsem moc technickej typ, tak že každou radu uvítám a stejně to asi nebudu kupovat sám, ale s někým kdo temu trocha víc než já rozumí no :-)
A kupovat auto bez klímatizace, abych to tam pak nechával dodělat mě snad ani nenapadlo - to někdo taky dělá jo ? Se ví že si koupím auto s klímou apod. vymoženosti. Oleeeee
- DJ.Tom
- Pokročilý diskutér
klimu sem dodělával na stře nebylo to až tak strašný. Ale spíš se jukni po autě s alarmem a počítačem a předním rámem ze světýlkama a jak jsou na tom gumy jinak tam hupneš a dalších 40. Ale samo přednost má stav auta. Je těžký napsat na co se změřit ony Frontery maj takových temných zákoutí víc
) Ted jsme se koukal na tipcars a moc pořádných fronter tam není ty co tam jsou maj dost najeto a nebo je to stejně dovoz takže kolik to mělo už nezjistíš. Jediný co tam jsou lepší jsou nad 260 což není málo
/ spíš bych pokoukl dál nebo vyčkal.