Přehřívání motoru 2,2DTi - úprava chladicího okruhu
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
Už 3 roky nekouřím čeče,ale díky za radu.V sobotu při cestě na hory to jednou vylítlo a pak ok.Jsem z toho ferda.Zkusím ten termostat,nechtěl bych ten motor zničit,kdo taky jo žejo.
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
Re: re
Nechám propláchnout systém,dám na Slaavu.honzík píše:rada dne :
prošťourat
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: re
..tak potom napiš, jestli to mělo nějaký účinek.Pavel Mirtl píše:Nechám propláchnout systém,dám na Slaavu.honzík píše:rada dne :
prošťourat
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, tak už jsem taky mezi postiženými. Včera jsem jel z prahy, na začátku D1 kolona, teplota pořád na 85 st. jako celou dobu do včerejška. Kolona se rozjela, ja na to dupnul a během 15 sekund na teploměru 100st. Zastavil jsem, během 10 sekund opět 85 st. Větráky jsou v pořádku, do včerejška nebyl problém. Cestou domů jsem to sledoval, každý kopec to vylítlo na těch 100 st. (u delších kopců i mírně nad, ale ne do červeného), z kopce vždy 85 st. Nárust z 85 st na 100 st otázka NĚKOLIKA SEKUND !!!!
Pak jsem ještě vysledoval, že to vylítne nahoru jen v případě, že jedu 140 km/h a výš a dupu na to do kopce. Pokud jedu třeba 120 s lehkou nohou, tak to nahoru neleze. Jenže ještě nejsou největší hyca...
Mám strach, že přes léto budu jezdit 80 km/h, a to nevím, jak to dopadne v terénu (Rumunsko)...
A teď babo raď....
Pak jsem ještě vysledoval, že to vylítne nahoru jen v případě, že jedu 140 km/h a výš a dupu na to do kopce. Pokud jedu třeba 120 s lehkou nohou, tak to nahoru neleze. Jenže ještě nejsou největší hyca...
A teď babo raď....
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998
... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
-
honzík
- Pokročilý diskutér
re
nejsem baba a jestli můžu bejt pri rade sprostej - ta na to SER !!
ja to delam taky
vloni jsem s tim jezdil po praze a to v dost velkejch kolonách a docela nalozenej - auto to zvladlo
stejne mi to nedalo a vymenil jsem termostat s nižší teplotou otevírání a stejně to dělá dál - je to tak nastavený.........
Nakonec stejně vrtule sepnou a je klid.
ja to delam taky
vloni jsem s tim jezdil po praze a to v dost velkejch kolonách a docela nalozenej - auto to zvladlo
stejne mi to nedalo a vymenil jsem termostat s nižší teplotou otevírání a stejně to dělá dál - je to tak nastavený.........
Nakonec stejně vrtule sepnou a je klid.
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No ale ja mám právě pocit, že ta teplota neklesá tím, že zapnou vrtule. Ty jsou zapnuté (už díky klimě) a teplota leze nahoru. Vypnutí klimy nemá vliv. Takže trochu delší kopec, než který se najde na D1 (popř. nějaký težší terén) a věřím tomu, že vařím... 
-
honzík
- Pokročilý diskutér
re
vrtulle se ti standartne točí v pomalém režimu a při překročení určité teploty se sepnou na plný točky ..........
ta klima to jen uspíší - proto ti vyleze teplota jeste o kousek výs jak 100 stupňů
Rada - nech si udělat samostatný spínač na plných chod a jakmile zblejskneš kopec - hned ho mačkej.
A potom mi dej info - jak jsi to udělal a jak to funguje.....
Na silnici to mam vyzkoušené a v terénu ta teplota leze ještě rychlejc - ale pokaždé se to sepne a je po .....
A ještě jedna rada - jestli nemáš nervy na koukání na vysokou teplotu - tak můžeš auto v rumunsku půjčit auto oblíbenejm tahounům ( např. rosta ) a ty budou jezdit za tebe
rosta ti ho potom i pomůže rozprodat :D :D :D
ta klima to jen uspíší - proto ti vyleze teplota jeste o kousek výs jak 100 stupňů
Rada - nech si udělat samostatný spínač na plných chod a jakmile zblejskneš kopec - hned ho mačkej.
A potom mi dej info - jak jsi to udělal a jak to funguje.....
Na silnici to mam vyzkoušené a v terénu ta teplota leze ještě rychlejc - ale pokaždé se to sepne a je po .....
A ještě jedna rada - jestli nemáš nervy na koukání na vysokou teplotu - tak můžeš auto v rumunsku půjčit auto oblíbenejm tahounům ( např. rosta ) a ty budou jezdit za tebe
rosta ti ho potom i pomůže rozprodat :D :D :D
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
premek_k píše:Ahoj, tak už jsem taky mezi postiženými. Včera jsem jel z prahy, na začátku D1 kolona, teplota pořád na 85 st. jako celou dobu do včerejška. Kolona se rozjela, ja na to dupnul a během 15 sekund na teploměru 100st. Zastavil jsem, během 10 sekund opět 85 st. Větráky jsou v pořádku, do včerejška nebyl problém. Cestou domů jsem to sledoval, každý kopec to vylítlo na těch 100 st. (u delších kopců i mírně nad, ale ne do červeného), z kopce vždy 85 st. Nárust z 85 st na 100 st otázka NĚKOLIKA SEKUND !!!!![]()
![]()
Pak jsem ještě vysledoval, že to vylítne nahoru jen v případě, že jedu 140 km/h a výš a dupu na to do kopce. Pokud jedu třeba 120 s lehkou nohou, tak to nahoru neleze. Jenže ještě nejsou největší hyca...Mám strach, že přes léto budu jezdit 80 km/h, a to nevím, jak to dopadne v terénu (Rumunsko)...
A teď babo raď....
Dělá mi to přwsně taky tak.Mám v plánu tam dát ten vypínač a zapínat vrtule ručně jak uvidím kopec a než teplota vyleze.Ještě jsem uvažoval nad tím, že přehodím chladiče.Jelikož první je od klimy potom olejový a nakonec ten vodní.Ale asi to nebude technicky možné tak tam dám ten vypínač a uvidíme.
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Koukl jsem na ty větráky a pomalu zjišťuju, jak jsou zapojené. Řídí je tři relé vedle ABS a vypadá to, že jedno se stará o zapnutí větráků a zbylé dva řeší jejich otáčky (zapojení do serie a paralelně). Pokud na to příjdu a půjde to, zkusím to udělat tak, aby se dalo vypínačem vyřadit ta regulace a větráky se spouštěly vždy naplno - letní režim. A pokud se to osvědčí, bylo by to koněčné řešení tohoto problému.....
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Mám schéma tak na mrknu jak to je zapojené a dám vědět.premek_k píše:Koukl jsem na ty větráky a pomalu zjišťuju, jak jsou zapojené. Řídí je tři relé vedle ABS a vypadá to, že jedno se stará o zapnutí větráků a zbylé dva řeší jejich otáčky (zapojení do serie a paralelně). Pokud na to příjdu a půjde to, zkusím to udělat tak, aby se dalo vypínačem vyřadit ta regulace a větráky se spouštěly vždy naplno - letní režim. A pokud se to osvědčí, bylo by to koněčné řešení tohoto problému.....
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele: