Prasklé listové pero

Sem piště cokoliv, co se týká sekce Podvozek, ale nezapadá konkrétně do předdefinovaných kategorií sekce Podvozek
PETR&JITKA
Začínající diskutér

Prasklé listové pero

Příspěvek od PETR&JITKA »

Tak mně to taky potkalo, prasknul třetí list od shora. Zajímají mně Vaše názory na tyto možnosti úprav -
1/ nové svazky s větším prohnutím ( auto bude tak 14 dní odstavené ) a cena kolem 4000,- za svazek + nová pouzdra
2/ vyměnit prasklý list a přehodit nápravu pod listy ( za vikend je to hotový ale musej se udělat nový rozvody pro brzdy na nápravě ) cena svazku z vrakoviště cca 2000,- a + material na nové držáky listů cca 500,-
V případě že se přehodí listy nad tak jsem zvažoval vyndat vracecí list (nebo jak to nazvat )aby zvednutí nebylo takový, samozřejmně je možný předělat držáky na rámu ale tomu se chci vyhnout. Díky za názory :shock:
Slaava
Moderátor

Péra

Příspěvek od Slaava »

Já bych rozhodně volil nový listy za čtyřku. Nový péra jsou nový péra. Kdyžtak dej vědět, kde to dělaj.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

ušetříš-li ty tři litry budeš na tom jen jako před tím,než ti praskly.Neváhal bych a šel do novejch.To je peklo s jetejma dílama...nové to není.Navíc získáš pár cenťasů k dobru...to je ta firma jak kupoval Bolek?
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
PETR&JITKA
Začínající diskutér

:oops: Tak nevím , spíš jsem čekal že se víc přiklonite k přehození nápravy za použití origo listů. Nevím :cry: co budou dělat houpačky u těch novejch víc prohnutejch (asi budou krátký a budou se překlápet dopředu)
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Sice to sem nepatří. Ale jetý péra máme za 1500,- Kč kus nový zhruba za 3.100,- Kč Kus. No ateď k věci. Pokud máš unavený listy tak bych nechal standartní kyvny vzadu převařil podložky na nápravě a fiknul ji dolů. Ale pokud bych měl nová péra tak bych ji nechal nad listama prodloužil zadní třmeny už jenom z důvodu křížků na kardanu.
PETR&JITKA
Začínající diskutér

Trošku experimentu zatím na heveru
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Slaava
Moderátor

Mimochodem ty nášlapy jsou ke kastli hodně přítulný...

Příspěvek od Slaava »

Mimochodem ty nášlapy jsou ke kastli hodně přítulný...
BOBEŠ

Příspěvek od BOBEŠ »

ahoj taky sem resil praskle listove pero nove sem nekupoval ale dal sem tam listak z avie je stejne siroky a o kousek silnejsi jen sem musel plazmou udelat jinou diru pro sroub
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Lisťák z jekého typu avíme a z přední nebo zadní nápravy? Nezvedleo se auto a není to moc tvrdé. Hoď sem Bobeš svoje zkušenosti.
Slaava
Moderátor

Kterej list?

Příspěvek od Slaava »

...jo a taky kterej list ti to rupnul.
BOBEŠ

Příspěvek od BOBEŠ »

tak mi prasklo to pero co ma ty tremeny a hned to nad tim a na druhe strane to nejkratsi nad tim uplne spodnim co je jako hlavni je to z avie 31 je to o malinko tvdsi a jeste sem si udelel delsi trmeny.
radole
Začínající diskutér

Re: Prasklé listové pero

Příspěvek od radole »

z ktorych aut pasuju listove pera na dlhu fronteru A (92) :?:
zatial som nasiel ze z avie 31
Frontera A 3,1 TD troška podvihnutá, 37" kolieska,2x uzávierka, 2x navijak
Frontera B 2,2 DTL troška podvihnutá 32" kolieska, 2x navijak a expedičná výbava

náhradné diely Frontera A,B, Trooper, Monterey, Campo
0919 224 231
fronteradiely@azet.sk
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

nepasujou tam z ničeho ale upravit se daj většinou všechny. bohužel, to aviácké pero jde upravovat nejhůř ze všech. má podélné vedení drážkou a výstupkem. výstupek musíš obrousit a tím se ti vyslabí.je tu na foru na prodej dost těch originálních, pokud něco scháníš. bude to rychlejší a snažší
Ferda 2,4i
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ferda 2,4i »

Tady pořád někdo říká jak snadno jsou k sehnání a já je pořád nemůžu potkat, teda kromě Jihlavské firmy kde jsou za 4880,- za kus. Nové. Kde jsou ty levnější, když i Nimrod mi ve středu říkal, že je s listama problém?
Koupím ty nový a bude po prdeli. :wink:
Ferda (Obelix) - Frontera A 2,4i 1992 dlouhá
Honda VT 750 Shadow Spirit, Přestavba.
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Ferda 2,4i píše:Tady pořád někdo říká jak snadno jsou k sehnání a já je pořád nemůžu potkat, teda kromě Jihlavské firmy kde jsou za 4880,- za kus. Nové. Kde jsou ty levnější, když i Nimrod mi ve středu říkal, že je s listama problém?
Koupím ty nový a bude po prdeli. :wink:
Zeptej se na http://www.4x4offroadshop.cz/ na pera Trailmaster, před rokem stály stejně jako ty Jihlavský a jestli se nepletu, tak to byl kompletní svazek vč. těch svorek, co je drží pohromadě a spojovacího materiálu. Podle mě tam ale nebyli ty gumový silentbloky, za který se montujou.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Odpovědět

Zpět na „OSTATNÍ_podvozek“