výměna motoru u 2,4i

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
Odpovědět
fugino

výměna motoru u 2,4i

Příspěvek od fugino »

Zdravím všechny Frontaky,nedavno jsem měnil u svýho mlsouna motor 2,4i, tak zde pár informací: na stejnej obsah pasuje motor s omegi ,ale je zapotřebí dost času na to ,aby se přehodila vana,síto na olej ,která je uložená ve vaně, potom příruba k převodovce takový účko drží na 4 šroubech a různý držáky altíku, silen bloků.Jak jsem to prohazoval zůstali mi tam dvě měrky oleje, tak jsem ponechal tu co dosahovala hlouběji.Pak nastal zlom u elektriky dal jsem to do servisu a tam jsem čekal na zapojení dva měsíce až jsem se naštval a odtáhl mlsouna domů, se švárou jsme se podívaly natáhli kabely kam jen to šlo a pospojovali vše.Nakonec otočily klíčkem a otočil se nám motor ,jenže nenaskočil.Tak chci jen říct ,aby jste se nebály elektriky není to žádná věda.Trvalo nám to sice skoro 4 hodiny ,ale motor se otočil.Nejde nám benzínové čerpadlo tak se chci zeptat kde ho najdu a jak ho vyzkouším?
honzík
Pokročilý diskutér

re

Příspěvek od honzík »

zkusim najit ho a vyfotit

ja kdyz poprve startoval - tak jsem musel fakt dost dloho nechat pracovat jen cerpadlo - asi 8x a teprve potom tocit motor a ten se taky nechal prosit - ale kdyz naskocil to byla hudba a balzam na ucho/uši 8) 8) 8)
Rosta

Příspěvek od Rosta »

...hehe, dve merky oleje ... mam ve fronckovi taky. Tak uz vim, odkud vitr vane :lol:
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Benzinové čerpadlo je v nádrži.
DAN
Začínající diskutér

Příspěvek od DAN »

Jak je psano-je v nadrzi a zapne se az pri startovani. Tak nekoho pozadej at startuje a ucho do nadrze a poslouchej.
Jednodussi je ale proklemovat palivove rele (na L strane v mot. prostoru hned u predni masky) a hned slysis jestli cerpadlo bezi - nech si otevreny palivovy vicko.
Jinak shodit nadrz jde normalne na zemi a mas to do pul hodky dole. Me prorezly trubicky v uzaveru nadrze, tak jsem tam varil novy.
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“