Nešetřete na autoalarmu

Vše co se týká elektroinstalace vozidla
Odpovědět
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Nešetřete na autoalarmu

Příspěvek od Milda »

Lidičky ahoj, zdravím všechny a musím to sem napsat,protože to, co čtu v sekci PNEU o krádežích vaších dílů a nářadí, je fakt děsný a nejde mi to na rozum. Máte ve svých pracovních autech materiál a nářadí za desetitisíce či statisíce korun a nedáte blbý 3tácy za dobrej autoalarm. S pagerem do 3km to stojí 4500,-. Ale jsou i dražší a dokonalejší za 12000,- na GPS. Já bez pageru nenechám auto bez dohledu ani chvíli. Hlavně ty obědové a večeřové pauzy. Mám přenosnej, co nosím v kapsičce a doma mám stacionární napojenej na bytovou EZSku. Podotýkám, že standardní sirénky jsou na 2věci. Ale nemít dnes autoalarm ve voze, je jako nemít všech 5 pohromadě. Do Froni se mi ještě nikdo nepokoušel vlízt, asi proto, že v ní mám 3 vysocesvítivé modré LEDky. Jsou vidět z dálky a i ve slunci. V obou předních sloupcích (zevnitř) a jednu ve 3.brzdovém světle. Takže vidím ze všech stran, jestli je alarm zaplý a v klidu. Ale to není podstatné. Dnes je takovejch možností, jak si auto zajistit, že si myslím, že by to mělo být pro každého ve vlastním zájmu. Máte i levnější pojistné. Že vám někdo leze do káry a vy si o 10metrů dál baštíte polívku a netušíte, to je smutný. Přeji všem krásný a nezkažený den.
Naposledy upravil(a) Milda dne 17 lis 2007 11:41, celkem upraveno 1 x.
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
pato
Pokročilý diskutér

Příspěvek od pato »

Mildo svätá pravda musím na tom zapracovať aj na Frontere aj na dodávke do práce,musím si už na to nájsť čas.Zdravím Ťa z prekliato teplého Slovenska,dnes 33 stupňov.Paťo-Divoch a kričí aj Renka.Priatelské ahoooj. :D
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Ahoj dopřipojím se s alarmem versus pojistkou.
Jako příklad uvedu Českou pojištovnu protože tu mám i já tak vím jak to u ní je. Auto krom povinného ručení jsme nechal připojistit na živel+odcizení, stím že odcizení se vztahuje i na částečné ! na vše co drží pevně v autě či n něm. Vzákladu mám auto pojištěné na 270.000 (jeho niminální hodnota) + jsem šástku naýšil o rádio subwoofer, světla rám, lemy a blablabla. strávil jsme sní hodinu a vrůběhu co jsem s ní auto obýhal jsme vše fotil (kdyby se chtěl někdo soudit nechám jíé předvolat že tehdy to tam bylo) no zkrátka vyšplhal jsme se na 350tisíc. tímto mě roční pojištění stojí 4500 ale zároveň mi sundali 500 kč z povinného ručení. Pozor spoluůčast ! je jen 1 % ! No a už s emi to vplatilo. Jednou mi ukradli přední rám se světlama dostal jsem 22.000 a podruhé zrcátko (jen vnitřek a druhé rozštípli) Dostal jsme 5000 ( o ceně díl či opravě si udělá každý obrázek sám...)

Tak a ted se npojím n téma alarmu. Vzhledem ktomu že jsem 3 roky dělal technického poradce v oblasti EZS. Můžu každému doporučit.
Alarm - certifikovaný ale od méně známých značek
Samolepky na skla vždy od jiné značky.
LED jak bylo uvedeno nahradit jinou (možno poznat výrobce systému)
Volit alarm se zálohovanou sirénou.
Vždy plovoucí systém
Centrálu nikdy ! neumistovat do středóvého tunelu pod rádio či pod palubku. Už jen dle cvakání relé se pozná kde je.
Kablík od LED a jiných nových částí smotat ke svazku tak aby nebylo vidět kam drátky vedou.
Vždy doporučím GSM ALARM !!!! Cena je už kolem 8000 o proti 3000 za normální to není moc velký rozdíl. U frontery B se dá napojit na stávající ovladač. Alarm je zálohován a je malý těžko se hledá. Schovat se dá všude a to platí i pro anténu.

No a to že stojí 8000 ?
Pokud chcete dá se napojit na systém PCO (stálé hlídání) Pokud vznikne poplach zavolají vám na mobil, a pokud neřeknete heslo. zaučnou auto vyhledávat (omocí GSM přibližnou lokalitu a zprávu policii) pokud GPS (doporučuji) Přesnou polohu a auto dohledají sami poté volají policii (podobně jako sherlog akorát za čtvrtinu cen) Tato služba stojí 2000 Kč ročně pokud příklad české pojištovny máte tuto službu máte 20 % slevu z pojistného to jest tak 1000 Kč takže ten zbytek za ten klid stojí.
Upozorním že pokud alarm namontujete sami (nemáte certifikát) pojištovna to nemusí uznat. Doporučím namontovat sám a pak najít někoho kdo jej má a ten vám dá na paragon třeba akční montáž za 1 Kč a vy mu dáte tisícovku do kapsy.

GSM alarmy vyrábí pro příklad: LEVEL (nejlepší) Jablotron (skvělé) Flajzar (nejlevnější)
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

DJ.Tom píše: Tak a ted se npojím n téma alarmu. Vzhledem ktomu že jsem 3 roky dělal technického poradce v oblasti EZS. Můžu každému doporučit.
Alarm - certifikovaný ale od méně známých značek
Samolepky na skla vždy od jiné značky.
LED jak bylo uvedeno nahradit jinou (možno poznat výrobce systému)
Volit alarm se zálohovanou sirénou.
Vždy plovoucí systém
Centrálu nikdy ! neumistovat do středóvého tunelu pod rádio či pod palubku. Už jen dle cvakání relé se pozná kde je.
Kablík od LED a jiných nových částí smotat ke svazku tak aby nebylo vidět kam drátky vedou.
Vždy doporučím GSM ALARM !!!! Cena je už kolem 8000 o proti 3000 za normální to není moc velký rozdíl. U frontery B se dá napojit na stávající ovladač. Alarm je zálohován a je malý těžko se hledá. Schovat se dá všude a to platí i pro anténu.
Hele, taky dělám zabezpečovačky - vesměs jablotronní - ale objekty. Proto, ačkoli nemám z autoalarmy žádnou zkušenost, mi není jasný význam některých tvých doporučení.

Dle mého názoru, pokud je instalace provedena opravdu kvalifikovaně s analýzou všech rizik, nevidím možnost alarm překonat (Samozřejmě pokud neberu v úvahu ty nátury, které za zvuku vřískající sirény s ledovým klidem rozebírají palubovku či se derou pod kapotu, aby alarm vyřadili, nebo prostě jen sundávají kola a spoléhají, že než někdo příjde, tak jsou pryč). Samozřejmostí je zálohovaná siréna (jinou ani nepoužívám), GSM, Pager lze jen doporučit. Plovoucí kód je nutností a zde si nejsem jistý, zda ho standardní dálky frontery používají - pokud ne, tak ovládání centrálem NEPOUŽÍVAT. Co se kabeláže týče, nevím, zda u autoalarmu existují sabotážní smyčky, pokud ne, pak samozřejmě platí doporučení o vedení kabelových svazků. U automobilů je dle mého názoru nutnost použití ultrazvuku v kabině (pro případ krádeže přes rozbité sklo), výhodou je samozřejmě snímač otřesů. Pak dle mého názoru není potřeba řešit samolepku a standardní LED, jak říkám, nevidím možnost, jakým způsobem by se za předpokladu výše uvedeného narušitel mohl připravit.

Toť asi celý můj názor na tuto problematiku...
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Přemku, u autoalarmů se tamper smyčky (sabotážní) nepoužívají.Nahrazují je dveřní a kapotové kontakty. Osobně při instalacích používám magnetické než mechanické. Tam lze ten princip TMP smyček použít při naprogramování jako ROZPÍNACÍ při otevření. To u mechanických - dodávaných v setu - nejde. Standardně se kontakty dveří a kapot při otevření spínají na kostru. Pokud se lumpovi povede nějakým způsoběm přerušit takovouto přípojku, jseš druhej!!! Více než otřesák (bývá standartní součástí ústředny), osobně já doporučuji přiinstalovat na volný vstup náklonový senzor. Ta kola se dají sundat i se zapnutým otřesákem. Jinak chlapi, jsem moc rád, že se tu toto téma tak hezky rozjelo, neboť je to dost aktuální. Je pěkné mít vymakanou káru, nazvedanou, na 16" kolech s brutálním vzorem a s jinými finessy. Ale když ji ráno nenajdeš před domem a nebo totálně vyluxovanou, tak to naštve. V každém případě je lepší i ten nejjednodušší alarmík, než žádný. Standardní immobilíky jsou jen na komplikaci s nastartováním. Jinak k ničemu. Výše uvedené argumenty o systémech v diskusích jsou naprosto věcné. Naprostý souhlas s NEPOUŽÍVAT systémy ovládané napojením na blikny. I na kurzu nás před tímto varovali. Jinak certifikaci mám, ale potvrdím jen vlastní práci! Kdo to dělá jinak, řeže si pod sebou větvičku. Ale to tu rozebírat nebudu. U B Fronter asi fakt bude problém s připojením ext autoalarmu na stávající rozvody. Tuto elektropřípravu má plno vozů, ale z vlastní zkušenosti mohu napsat, že než to dohledávat a přepinovávat,není-li dokumentace, je rychlejší ten tucet drátů natahat nově. Ale s čipovými klíčky to bude problém vždy. Proto jásám, že mám Ačko. Jednoduchou, spolehlivou, přehlednou, neporuchovou. I love you, my White Frontera :lol:
Naposledy upravil(a) Milda dne 17 lis 2007 11:43, celkem upraveno 1 x.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Tak ještě jednou u Bčka je to jednoduchý, schéma mám. Co se týče napojování na blinkry princuip je takový. Povel z jednotky centrálu se bere takt odemkni tak zamkni. jenže pak by se alarm vypnul i otočením klíčku v zámku řidiče, prrotože tam je zpetný spínaš pro otevření ostatních dvěří. To by nebylo tak strašné ten se d odendat steinak se otvírá dálkou. , jenže stejný princip mají tlačítka uvnitř vozu zamknout odemknout. Proto se tahá tak zvaný 3tí pin pin pravdy (oo krásný to název) ten se vezme z jednotky centrálu, normálně vede na relátko blinkrů ale na začtku se přeruší. Na tomto pinu není možno dostat signál nikdy jindy než při zamknutí či odemknutí přes dálku. Spůínače vnitřní ani zámkové blinkry neaktivují stejně tak sepnutí blinkrů samotních nedokáže sepnout zpátky centrál. Proto dodatečný alarm ad ten obyč CA 900 či Athos nejdou tímto obelstít, musí přijít jak signál odemkni + potvrzení nebo zamkni + potvrzení, jiinak se alarm neodjistí. Krásnou výhodou je pak ten zbilí fous k relé blinkrů na který se dá pak napiojit signalizace poplachu. Není možno to nijak sabotovat prostě to nejde. Jediným řešením je ukradení klíčků (dálky).

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

PS: nejásej že máš áčko :o) musíš mít vysák u klíčku) :P

Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Ona to zas taková nevýhoda u Áčka není.Mít možnost předat auto do servícu bez DO k alarmu.Stačí ho bloknout VALETEM a jakoby tam nebyl.Ať mi prominou poctivé firmy,ale servisům v tomto nevěřím.Dávám jen klíč samotný. Bez "visáku" :evil: . Znám blázny, co dávaj do servícu auto s ovl.alarmu i s klíčkem od zámku zpátečky.Dost dobrá navštívenka.Zvlášť pokud někde uvedete i adresu.
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Vidíš Mildo to mě nikdy nenapadlo, pak vlasně můžou v klidu dojet do opla a nechat si udělat kopii ale neudelají nikdy kopii pro imobiliser pokud nemáš kartu s kódem as ta je doma :O) ale teoreticky se dá ta dálka stoho klíčku výndat. no ale už jen ta představa že si vypnou alarm otevřou dveře a vklidu si vyndaj co potřebujou... pracdu máš, radši to budu vyndavat. Jinak ten GSM alarm má jednu výhodu a to imobiliser (okruh) který není blokován jen zajištěním alarmu ale staší poslat sms (třeba když ukrasdnou klíčky) pravda auto můžou vykrást ale aspoň sním neujedou.

Odpovědět

Zpět na „ELEKTRIKA“