Jaký olej do diferenciálů?
- Slaava
- Moderátor
František dobrota
(čti: kitát - to má něco společnýho s klepířinou?)Franta píše:...konec citátu......
Jo, s těma olejema je to jak píše František.
-
Igino
- Diskuzní Nováček
OK ale nemáte tam niekto aj originál katalógové číslo pre OPEL ND ? (originál sa tam dávali oleje OPEL). Do tej omegy (čo som písal včera) sme dali presne to čo bolo v príručke podla katalógového čísla, liter stál okolo 350Sk, len chcem si overiť či to opel odporúča aj do Frontery (na tej krabici Opel oleja totiž neboli údaje o viskozite iba katalogové číslo). Už som vrazil 1000Sk do Valvoline, nepomohlo aj keď tento olej nemal vyslovene napísané že má aditíva pre samosvorné diferáky ale teraz chcem isť na istotu nechcem zase niečo kúpiť a stále si nebyť istý či to je v oleji alebo v diferáku. Skúste mi prosím Vás pozreť to katalógové čislo oleja pre samosvorné diferáky Opel Frontera A 2,3 TD.
Díky
Díky
-
*pt*
- Pokročilý diskutér
tomuto mam ako rozumiet???
Igino píše:Kolega má omegu 1993 so samosvorným diferákom..
mfg
*pt*
Lexus NX200t
*pt*
Lexus NX200t
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Mrkni na tento odkaz:Igino píše:OK ale nemáte tam niekto aj originál katalógové číslo pre OPEL ND ? (originál sa tam dávali oleje OPEL). Do tej omegy (čo som písal včera) sme dali presne to čo bolo v príručke podla katalógového čísla, liter stál okolo 350Sk, len chcem si overiť či to opel odporúča aj do Frontery (na tej krabici Opel oleja totiž neboli údaje o viskozite iba katalogové číslo). Už som vrazil 1000Sk do Valvoline, nepomohlo aj keď tento olej nemal vyslovene napísané že má aditíva pre samosvorné diferáky ale teraz chcem isť na istotu nechcem zase niečo kúpiť a stále si nebyť istý či to je v oleji alebo v diferáku. Skúste mi prosím Vás pozreť to katalógové čislo oleja pre samosvorné diferáky Opel Frontera A 2,3 TD.
Díky
http://www.liqui-moly.cz/index.php?page ... &Itemid=38
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
-
Honza T.
- Diskuzní Nováček
Já jsem do samosvoru nalil CASTROL SAF-X 75w140 a nemůžu si ztěžovat. Je přímo určen pro mazaní hypoidních soukolí s omezenou svorností. na http://www.superautodily.cz ho mají za skvělou cenu.
98' B sport 2,2i ,suspension lift 3" , body lift 1", kola BFG A/T 31x10,5 - prave proveden
-
Lukáš
-
Honza T.
- Diskuzní Nováček
Díval jsem se na specifikaci u Castrolu a výslovně píšou , že SAF-X je určen pro oba typy diferáku pro silně zatížené zadní nápravy s nebo bez diferenciálu s omezenou svorností. Nic o aditivech pro samosvor tam neni. Co je v tom oleji za příměsi asi nikdo z nás stejně přesně neví.
98' B sport 2,2i ,suspension lift 3" , body lift 1", kola BFG A/T 31x10,5 - prave proveden
- Slaava
- Moderátor
Hlavní příměsí je ten nápis na bandasce
Hlavní příměsí je ten nápis na bandasce 
- farmář
- Moderátor
Je pravda že ne každý olej se asi chytne, když jsem byl ve
Strříbrné u toho mechanika co to dělá v Německu,
(právě pro dif jsme tam byli) tak říkal že jedině nějakej co tam
má....měl ho sud dotaženej z rajchu.Jinej se prý nechytá.
Takže asi tam bude ještě nějaká malinká niance v kvalitě....
Jestli ti ten Castrol neblbne tak bude dobrej, díky za typ, já mám
v difu olej parádní a v druhým ten od Karla ze Stříbrné u Kraslic.
Strříbrné u toho mechanika co to dělá v Německu,
(právě pro dif jsme tam byli) tak říkal že jedině nějakej co tam
má....měl ho sud dotaženej z rajchu.Jinej se prý nechytá.
Takže asi tam bude ještě nějaká malinká niance v kvalitě....
Jestli ti ten Castrol neblbne tak bude dobrej, díky za typ, já mám
v difu olej parádní a v druhým ten od Karla ze Stříbrné u Kraslic.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
-
Igino
- Diskuzní Nováček
Re: tomuto mam ako rozumiet???
To neviem či sa robila v 4x4 verzii, ja píšem iba že diferenciál (každá omega má zadný náhon) sa robil s obmedzenou svornosťou.*pt* píše:Igino píše:Kolega má omegu 1993 so samosvorným diferákom..hmmm, to cumim - Omega sa robila vo verzii 4x4?
- farmář
- Moderátor
jj dělal se. Vona je to taky dost kráva co jí plivneš pod kola a jsi v háji, tak se tam dával samosvor aby to za něco stálo.Dělal to i bavor,myslím.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
- Slaava
- Moderátor
To doufaj i v tom Opelu...
To doufaj i v tom Trenčínským Opelu...
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér