Objem nádrže B-čka

Vše o karoserii vozidla
Pavel M
Začínající diskutér

Objem nádrže B-čka

Příspěvek od Pavel M »

Rád bych věděl, kolik kdo dostanete paliva do nádrže.

V různých technických datech na netu jsem se dočet, že Fontera B má nádrž na 60l někde uváděj dokonce na 65l.

Já do mojí dostanu tak max 48-50l a už to teče ven :evil:

Jedná se o B-čko sport (krátký) s motorem 2,2DTi. Takže by mě zajímalo, kolik se vejde vám... :wink:
FRONTERA B SPORT RS r.99´ 2,2DTI-16V automat;
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

Mám stejnou zkušenost - natankuju až po hrdlo a přesto mi palivoměr neukáže plnou. Tak nevím, zda je nádrž 80 litrů a chyba v palivoměru, nebo je tam menší nádrž....
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
Honza T.
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Honza T. »

Když mi začne problikávat kontrolka palivoměru, tak se mi tam vejde tak 60-61 litů až po hrdlo. Rafička palivoměru je již téměř na nule. V maunálu píšou, že nádrž má 80 litů. Je mi divńý že by byla rezerava dalších 20 litrů. Jeslti má kratké nebo dlouhé béčko jinou nádrž netuším. Jo, mám B 2,2 benzin, Sportku
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Pavel Mirtl »

Problik kontrolky-slabých 50 lt.
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Sport B 70l, Dlouhá B 80l. Zkreslení je ve většině případů dáno špatnou kalibrací palivového měřáku. Je to standartní problém Fronter.
PM palkon
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PM palkon »

A jde s tou kalibrací něco udělat? Jezdit k benzince pro 50 litrů a mít v nádrži ještě 30l je nějaké divné (stejně jako spoléhat, že na těch teoretických 30l bych měl 250 km určitě najet a pak zůstat stát někde na suchu) Už jste někdo měli nádrž venku a zkoušeli kolik se do ní vejde? Nemůže být chyba v konstrukci nádrže? Třeba v odvzdušnění, nalévacím hrdle a pod.? To by pak mohla být klidně i sto litrová a stejně by do ní člověk víc nedostal.
Pavel M
Začínající diskutér

Příspěvek od Pavel M »

Já se bohužel nemůžu řídit ani ručičkou ani displejem počítače :evil:
Ručička ukazuje na h....o, kontrolka nesignalizuje vůbec a počítač ukazuje nula km dojezd a furt to jede :evil:
Když jsem byl v Opelu, řekli že to chce vyměnit budík s ručičkou, v počítači přehráli softwer a řekli, že tam je 9,5l nafty (nevím jak to zjistili, prej na to maj nějakej přístroj) a poslali domů.
Já ujel 50km a auto zdechlo s prázdnou nádrží :twisted: Přitom ručička ukazovala 20l a počítač ještě dalších 55km.
Už mě to s...e, protože tankovat kazdejch 40l a bát se, že to někde dojde je docela pakec :roll:
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

Znova opakuji Sport B 70l, Dlouhá B 80l. Zkreslení je ve většině případů dáno špatnou kalibrací palivového měřáku. Je to standartní problém Fronter. Odstranit je lze novou kalibrací měřáku, ale musí to dělat někdo kdo to umí. BOhužel problém je v tom, že toto dokáže pouze Opel a nebo někdo kdo má přístup k datům Opelu.
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Pavel Mirtl »

Pavel M píše:Já se bohužel nemůžu řídit ani ručičkou ani displejem počítače :evil:
Ručička ukazuje na h....o, kontrolka nesignalizuje vůbec a počítač ukazuje nula km dojezd a furt to jede :evil:
Když jsem byl v Opelu, řekli že to chce vyměnit budík s ručičkou, v počítači přehráli softwer a řekli, že tam je 9,5l nafty (nevím jak to zjistili, prej na to maj nějakej přístroj) a poslali domů.
Já ujel 50km a auto zdechlo s prázdnou nádrží :twisted: Přitom ručička ukazovala 20l a počítač ještě dalších 55km.
Už mě to s...e, protože tankovat kazdejch 40l a bát se, že to někde dojde je docela pakec :roll:
Pavle a kolik jsi tam dostal když to bylo suchý?Já radši dotankuju,nechci dojíždět nádrž,určitě je na dně nejakej sajrajt a čerpadlo pak udělá pápá ,jo ADAM se s námi nesere :o
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
Pavel M
Začínající diskutér

Příspěvek od Pavel M »

Já už přesně nevím, ale myslím, že to bylo něco kolem 55l :!:
Už jsem chtěl jednou nádrž vyndat a zkontrolovat plovák nebo něco :roll:
Ale když jsem byl asi po hodině práce v první půlce demontáže, tak jsem se na to vys....l, protože jsem na to neměl nervy a zas to vrátil zpátky.
Je tam takovejch věcí na odpojování, že to je na celej den :evil:
...a navíc ty bejci neudělaj zvrchu díru do podlahy, no to by se člověk... :roll: :twisted:
Pavel M
Začínající diskutér

Příspěvek od Pavel M »

Nimrod píše:Znova opakuji Sport B 70l, Dlouhá B 80l. Zkreslení je ve většině případů dáno špatnou kalibrací palivového měřáku. Je to standartní problém Fronter. Odstranit je lze novou kalibrací měřáku, ale musí to dělat někdo kdo to umí. BOhužel problém je v tom, že toto dokáže pouze Opel a nebo někdo kdo má přístup k datům Opelu.
Nimrode to je blbost.
70l - to bych to musel lejt ještě vedle do kýblů :roll:
honzík
Pokročilý diskutér

re

Příspěvek od honzík »

u 2,2 benzin kratky sport mi taky dosel benzin ale jeste se mi to podarilo nastartovat a dojet k omw - veslo se mi tam dabelskych 66 litru

me spis stve ze do poloviny nadrze se rucicka takrka nehne ani kdyz jedo jak silenec a potom od půlky pada jak Apollo 13.........
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

to mě se zase hýbe +- 20 litrů - a nemyslím si, že je to tím, jak se nafta v nádrži přelívá. Jedu po dálnici, mám tam třeba 40 litrů a najednou ručička pomalu spadne na dvacet, po několika minutách zase vyjede na 40 a pořád dokola. Nebo mám 20 litrů, nastartuju a bliká mi rezerva, během chvíle to vyskočí na dvacet a pak to třeba zase na celý den spadne na nulu.

Zajímalo by mne, jak se vyhodnocuje kontrolka rezervy - jestli jednoduchým kontaktem na plováku nebo se to přepočítává z měřáku. Protože pokud je tam opravdu jen kontakt, tak ten plovák opravdu musí lítat, jinak to není možné.....
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
*pt*
Pokročilý diskutér

Příspěvek od *pt* »

Pavel M píše:
Nimrode to je blbost.
Vobec nie! ja som do dlhej tiez v pohode natankoval nieco cez 70 l .
A potom bol na tom najkrajsi ten dojazd - nieco cez 1000 km :twisted:
mfg

*pt*

Lexus NX200t
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

*pt* píše:
Pavel M píše:
Nimrode to je blbost.
Vobec nie! ja som do dlhej tiez v pohode natankoval nieco cez 70 l .
A potom bol na tom najkrajsi ten dojazd - nieco cez 1000 km :twisted:
V knížce píšou krátká 65 , dlouhá 75 :lol:
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
Odpovědět

Zpět na „KAROSÉRIE“