Demontáž čalounění u Béčka

Vše co se týká interiéru vozidla
vesmir
Začínající diskutér

Demontáž čalounění u Béčka

Příspěvek od vesmir »

Ahoj lidi,
potřeboval jsem se dostat na centrál u řidiče. Tak jsem musel sundat čalounění ve dveřích. Třeba tohle někomu pomže:

http://webak.upce.cz/~hajek/vesmir/soub ... ouneni.zip

Postupem času asi přibude návod na sundání palubovky, výměna lamel v diffu... prostě mám tam pár much.

Vyjádřete se k těm kabelům na konci. Nevím k čemu je ten s označením 3. Je to snímač dálky? nevíte kde by snímač mohl u Béčka být?

Jo heslo je: opel
Pavel M
Začínající diskutér

Příspěvek od Pavel M »

Nevím sice, co je to za kabel, ale nedá mi to nepochválit.
Takže tohle je naprosto suprovej návod, jak má být !!!

Pokud si ho tvořil ty, tak tleskám... :wink:
FRONTERA B SPORT RS r.99´ 2,2DTI-16V automat;
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Pavel Mirtl »

Pavel M píše:Nevím sice, co je to za kabel, ale nedá mi to nepochválit.
Takže tohle je naprosto suprovej návod, jak má být !!!

Pokud si ho tvořil ty, tak tleskám... :wink:
perfído.
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

pěkné
Naposledy upravil(a) DJ.Tom dne 11 dub 2007 20:30, celkem upraveno 1 x.
AUTOELEKTRO bokovka PRAHA diagnostika Opel, VW koncern 777 21 30 21

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
Teď přechodně Renault Laguna 1,8i držící silou vůle
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

central je...

Příspěvek od DJ.Tom »

Jinak celá jednotka centrálu včetně přijímače dálky je to celá škatulka. Je umístěnej u spolujezdce. Vyjmi odkládací schránku vyháknout + dva šroubky a je pak dole napravo pod motorem ventilátoru. má poměrně složitý zapojení já na to dopojoval alarm a gsm pager abych nemusel mít další dálku a byl to porod najít ty zprávné drátky.
Tom

Auta: Frontera 1. 94 2,4, 2. 97 2,2i, 3. 2000 2,2i, 4. 2003 2,2 Dti. Budoucnost... Touareg, nebo 5. Frontera 04 3,2i Automat
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

ještě doplnění :o)

Příspěvek od DJ.Tom »

Třetí konektor takhle podle fotky bohužel nevím, typnulů bych to na propoj k motoru skla ale jistý si nejsem. Jinak motor k centrálu je řešen tak že jsou tam jakoby motory 2 první zamkne a druhý odpojí čudlík a spojení od zámku.
Když zamkneš auto zamknou se dveře, když ale do 10ti vteřin zmáčkneš zamknutí ještě jednou odklopí se ten druhý motorek a už není možníé klíčkem otevřít dveře. Což je super protože pak to nejde vylomit ani nic jiného. Zase na druhou stranu nesmí kleknout baterka :o)

Pokud nemáš alarm (poznáš tak že cvakneš 2x dálkou zamknout a po 5ti minutách například otevřeš dveře)

Tak se dá právě alarm dopojit na centrál a to tak že se napojí na výstup zamkni odemkni + výstup na blinkry (tím se vyeliminuje vypnutí alarmu odemknutím dveří ad tlačítkem nebo klíčkem.
Alarm jako takový se tedy pripojí 3ma vodičema na centrál a pak dalšíma 5ti vodiči. takový alarm stojí 2000 nebo jako gsm 8.000 Kč ale to už jsme hodně odbočil :o) :) :)
Naposledy upravil(a) DJ.Tom dne 16 zář 2009 20:26, celkem upraveno 1 x.

premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: ještě doplnění :o)

Příspěvek od premek_k »

DJ.Tom píše: ... Pokud nemáš alarm (poznáš tak že cvakneš 2x dálkou zamknout a po 5ti minutách například otevřeš dveře)...
Prosím tě, Tome, jak jsi to myslel ?? Občas zamknu jedním cvaknutím, občas dvěmi a občas se mi stane, že mám auto odemknuté, ale v těchto případech jsem si nikdy nebyl jist, zda jsem zamykal. Myslel jsi to tak, že pokud není alarm a zamkneš dvěmi cvaknutími, tak se ti auto do pěti minut samo odemkne ??? Dík.
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Ahojda, nene samo že auto zůstane zamknuté. Když cvakneš 2x měly by se odpojit jakoby zámky takže když se budeš snažit odemknout klíčkem v zámku nemělo by to jít.

premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

Paráda, to jsi mne uklidnil.

No ale nicmméně stále nechápu, jak mám auto dvěmi cvaknutími zamknout a za pět minut otevřít, abych zjistil, zda mám alarm...

Já myslím, že alarm nemám, ale co kdyby :) Hele, a není někde na palubce nějaká LEDka, jak to u alarmů bývá ? Taky v knížce, se mi zdá, píšou o nějakém vypínači, který v případě, že máš alarm, vyřadí vnitřní ultrazvukové čidla (když tam třeba zavřeš psa) - a ten tam taky nemám....
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
DJ.Tom
Pokročilý diskutér

Příspěvek od DJ.Tom »

Ahojda, ano má být ledka v krytce vedle čudlíku na vyhřívání skla. No a zkusit zamáčknout prstem čudlík dveří, dveře mít otevřené pak 2 x cvaknout 5 minutek tam stát a čudlík povolit :)
Ono jinak každý Bčko už má alarm je součástí jednotky centrálu. Musí se jen povolit softwarově a dodělat kabelový svazek. Jenže bohužel netuším jak páč nikdo nemá schéma frontery :o( U Astry je stejná jednotka jak psali kluci na fóru Astry tak to dodělávali. Já tuhle variantu po hodinách tápání vzdal a dokoupil alarm co se připojí na jednotku a ovládá se to pak taky dálkou v klíčku.

*pt*
Pokročilý diskutér

vnutorne cidlo alarmu

Příspěvek od *pt* »

premek_k píše:Paráda, to jsi mne uklidnil.

No ale nicmméně stále nechápu, jak mám auto dvěmi cvaknutími zamknout a za pět minut otevřít, abych zjistil, zda mám alarm...

Já myslím, že alarm nemám, ale co kdyby :) Hele, a není někde na palubce nějaká LEDka, jak to u alarmů bývá ? Taky v knížce, se mi zdá, píšou o nějakém vypínači, který v případě, že máš alarm, vyřadí vnitřní ultrazvukové čidla (když tam třeba zavřeš psa) - a ten tam taky nemám....
to tlacitko je na Bcku vpredu ako mas pripajane prednej napravy a je tam nakreslena utekajuce postavicka a take akoze vlnky za nou. Naozaj to tam nemas? Ci to funguje neviem, zatial som to pouzil len raz, vacsinou na to zabudnem, aj ked vnutri nechavam psika a vybehnem na 5 min napr do obchodu nespozoroval som ze by sa alarm spustal.
Inak nejlesie zistis na co ti reaguje alarm tak ze nechas otvorrene napr predne dvere, zamknes na dvakrat a potom skusas liezt dnu, otvarat zamky alebo naklanat karoseriu. Ja som tak zamknute auto rozhojdal za naslapy dobrych 20 cm a vobec nic ..ktovie kde je prach citlivosti tychto cidiel :D
mfg

*pt*

Lexus NX200t
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Vyzkoušíš to tak, že otevřeš okno zavřeš všechny dveře zamkneš na dvakrát a strčíš ruku do auta a měl by se spustit alarm.Ale pokud tam temáš to tlačítko /viz foto/ a nad dveřmi řidiče musí být sezor tak tam asi alarm není, nebo je ale bez pohybového čidla.Obrázek
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

...je to to levé tlač. vedle vyhř. oken je na něm ledka a panáček na útěku.Když toto tlač. zmáčkneš a zamkneš nadvakrát tak je zamknutý alarm, ale bez pohybového čidla. Nechávám tak v autě psy a funguje to¨.
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

čidlo pohybu nebo jak se tomu říká.
Obrázek
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Pavel Mirtl »

Ehm tak to tam nemám.
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
Odpovědět

Zpět na „INTERIÉR“