Motor 2,5D ve voze Opel Campo - náplně, základní údaje
-
viper100
Motor 2,5D ve voze Opel Campo - náplně, základní údaje
ahoj neví někdo kolik se přesně podle příručky do tohoto mororu leje oleje při výměně, nikde to nemohu najít je to motor Isuzu
A jaký nejlepší olej je do převodovky.
A jaký nejlepší olej je do převodovky.
- farmář
- Moderátor
Tak převodovka má ten samej co motor, motor má nejčastěji 10W-30, ale já jezdím na 5W-30(nebo 40??) to se ti kouknu co jsem to koupil a je nesrovnatelně lepší chod.Převodka řízení mechanická- API-GL5 SAE 80 nebo 90, servořízení olej Speciál Dextron II , kloubové hřídele , universální kloub - GM 4750-M,mazivo na bázi lithia v konzistenci č.2 s obsahem mýdla cca 7 %. Chladicí soustava 7L, nádrž paliva - nafty :Sportcab a jednoduchá kabina 75 litrů, Crewcab 53 litrů, teď jak si chtěl olej- výměna oleje i filtru-4,3 litru, jo a olej každých 7500km a filtr každých 15000km, to mám na štítku v motoru a je to nutný, ale ten filtr můžeš samo měnit častěji.. :D , množství oleje min-max na měřící tyčce - 1.0 litr, nádržka ostřikovače 1.8 litru. uf. Tlak gum pro všechny 4x4 205R16 přední 2.0 zadní 2.7 baru. To by mi mlátilo jako čert,vzadu mám 2.5 a i to je dost.Tlak je pro studené gumy.Opsáno z návodu dodávaného k vozidlu.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
-
viper100
Ahoj
Díky za tu odpověd s těmi náplněmi. Ty máš k tomu auto návod k obsluze? Docela by mě zajímal nešel by třeba okopírovat nebo naskenovat a poslat byl bych za něj moc vděčný. Ani nevím jaké tam jsou pojistky a na co, protože štítky a popisy co tam byly nějaký talent nastříkal barvou když to lakoval. Díky můj mail je: viper100@seznam.cz
- farmář
- Moderátor
klidně a sfotím ti i štítky z haupny, ale nečekej že to udělám teď, v pátek jsem mimoň, zítra mám fofr jako ...no, uvidím.Neslibuji termín :D
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
-
viper100
- farmář
- Moderátor
vím o Tobě,neboj,ale před chvílí jsem přijel z okružní jízdy po Čechách s motorem na korbě a 1080kg těžkým shrnovačem na podvalu...vše uklizeno a já nakrmen, ale že bych byl žhavej do scennování....ráno vykydám, koupím NPK a než budu ve 3 hod střihat ovce vidím tak hodinu kolem oběda díru.....
-
Jager
- Kontaktovat uživatele:
Koupil jsem Campo 2,5 td r.v.1995 poprvé jsem měnil olej a filtr a ejhle, filtr dle žádných katalogů neseděl, byl oproti originálu ve voze poloviční !!!
Po čtvrté návštěvě v autoprodejně jsme dospěli k tomu, že by to mohl být filtr z campo 3,1td. Po dnešní úspěšné montáži mohu potvrdit , že je to on.
Můžete mi to někdo vysvětlit ?????
Díky :D
Po čtvrté návštěvě v autoprodejně jsme dospěli k tomu, že by to mohl být filtr z campo 3,1td. Po dnešní úspěšné montáži mohu potvrdit , že je to on.
Můžete mi to někdo vysvětlit ?????
Díky :D
- farmář
- Moderátor
čert ví, musel bys do katalogů, ale obojí jsou čtyřválce....věřím že můj by nemusel stačit, 76 kobylek.Také máš výměnu po 7500km? řeknu ti, že v sedmi to dobře poznám a novej synt 5tkovej je jako balzám....
Naposledy upravil(a) farmář dne 05 lis 2007 20:11, celkem upraveno 1 x.
- farmář
- Moderátor
jo a rovnou si vyměň olej v převodovce....nějakej debil do mého dal převoďák a nebylo to ono....motorák,asi jako my.Já dal opět tu pětku a paráááda!byl jsem pro koně a o půl litru menší spotřeba než obvykle.Neváhej.Krom toho bordelu co šlo s ním.....
- Slaava
- Moderátor
ČB fízlové
Takže si nakonec budějickejm fízlům ujel?farmář píše:...byl jsem pro koně...
-
Jager
- Kontaktovat uživatele:
Měnil jsem jen olej v motoru chtěl jsem 5w30 a koukali na mě jak na blázna, tak jsem tam dle katalogu dal 10w40 a jede to.
V převodovce i diferákách byl dělanej olej před 8000km.
Je to auto s Povodí Ohře, tak mi k němu dali i servisní papír.
Jsem s ním docela spokojen, nic neklepe, nic neteče a má to najeto 240t.km.
Co mi u toho auta udivuje nejvíc, je spotřeba 8l/100km a to s tím courám. Patrol mi jezdil za 13 a pajero za 10. :D
V převodovce i diferákách byl dělanej olej před 8000km.
Je to auto s Povodí Ohře, tak mi k němu dali i servisní papír.
Jsem s ním docela spokojen, nic neklepe, nic neteče a má to najeto 240t.km.
Co mi u toho auta udivuje nejvíc, je spotřeba 8l/100km a to s tím courám. Patrol mi jezdil za 13 a pajero za 10. :D
- farmář
- Moderátor
to je spotřeba,viď?
jámám prázdnej přes celou republiku 6,5L , Budějky a zpět a okolí 7L, toulání tady po vesnicích 7.5-8.1L a s hengrem na koně předevčírem 9.5L jinak kolem 10ti...aj s dvoutuovou károu když jsem jezdil pro zem.stroje! bráno práznej tam,plnej zpátky. Ty s turbem o něco víc, to vím, ale zase více koní.Já občas brzdím kamiony
tedy s hengrama
Slaavo na mě neměli, koník se asi odpichoval a pomáhal..

-
Lukáš
Re: motor Campo 2,5D
Turbovej motor má stejnej výkon jako bez turba. Turbo je tam pouze kvůli emisím. Já mám motor s turbem a průměrnou spotřebu 7,2l. Teď sem nechal seřídit čerpadlo, tak sem zvědavej co to udělá se spotřebou.