Zadření naftového čerpadla motoru 2,3TD + diesel vs. benzín

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Nikdy!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
Slaava
Moderátor

Nerozumím

Příspěvek od Slaava »

Jan Sekanina píše:Kluci kupte rovnou benziňáky a nemusíte to čurdit! :P :twisted: :P
Moc k benzínu netíhnu a už vůbec mu nerozumím.
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Souhklas na 987 562 496 321,32 % se Slaavou :D :D :D
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Já mu taky nerozumím a nijak mě to netrápí,takovej je holt život! :P :P :P
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

benzín je skvělej, jednoduchej, parádní...a drahej a vychlastanej....no pro balíkáře.Nemohu si zkrátka dovolit auto s velkým rozpětím spotřeby mezi klidem na silnici,terénem,těžkým hengrem a zimními jízdami....zkrátka je to tak na nafťáka,už jsem se i zklidnil a nikam extra nespěchám....zlatá ropa.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Slaava
Moderátor

Benzín vs. dehet

Příspěvek od Slaava »

Ta jednoduchost je podle mě dost závislá na systému. U benzína máš dost propastnej rozdíl mezi karburátorovým provedením (nemluvě už o dvoutaktu) a nějakejma moderníma stříkačkama s variabilním časováním. Dehet je v tomhle tak nějak stále přibližně stejně složítej ať si vezmeš Zetor z roku nula nebo nějakej common rail.
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Ikdyž u současnejch ropáků už je také tý elektriky namrdáno zbytečně moc,ale je fakt,že ropák bude chrchlat snáž než benz pokud se ti např nějak posere elektronika,např zapalování, atd, navíc klasickej diesel (jak píše Slaava, např z roku nula) je dá se říct naprosto samostatně schopnej funkce bez závislosti na akumulátoru, což v případě benzína vzhledem k principu zážehu pohonné směsi není dost dobře technicky možné....... :lol: 8) :D
Slaava
Moderátor

Klika

Příspěvek od Slaava »

...jo, mě tam chybí ke štěstí už jenom klika na nakopávání... :!:
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

:D :D :D
Lukáš

Příspěvek od Lukáš »

Radši benzína než zkurvenej Common rail. Vono to sice pěkně funguje, když to funguje. Když to přestane fungovat, je to na vomrdání. Příklad - Při kvalitě u nás prodávané nafty je průměrná živitnost vstřikovače cca. 130 000 km. Většinou se vydřou, tudíž neopravitelné. Novej stojí 12 - 20 000 Kč dle typu. Pak si kupte jetýho commonraila. Zlatej starej dehet.
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

zlatej klasickej ropák,ten vydrží (z vlastní zkušenosti) 300 - 400 tisíc km, bez šmátnutí do motoru :D ,a asi vydrží i mnohem víc,protože s těmahle km jsem několik aut prodával a vídám je lítat do dnes :D :D :D
Rosta

Příspěvek od Rosta »

Lukáš píše:Radši benzína než zkurvenej Common rail. Vono to sice pěkně funguje, když to funguje. Když to přestane fungovat, je to na vomrdání. Příklad - Při kvalitě u nás prodávané nafty je průměrná živitnost vstřikovače cca. 130 000 km. Většinou se vydřou, tudíž neopravitelné. Novej stojí 12 - 20 000 Kč dle typu. Pak si kupte jetýho commonraila. Zlatej starej dehet.

...to mi pripomelo kamarady s BMW, kdy vstrikovace po 150000 umrely a 6ks novych stoji 70 000,- Proste pohoda. Sice ten motor dalsich 150000 zase bez problemu najede, ale kdo ma sakra davat takovou bombu za dily :evil:
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“