Oprava elektroniky naft. čerpadla VP44 z 2,2DTi a jeho popis

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
Odpovědět
vesmir
Začínající diskutér

Oprava elektroniky naft. čerpadla VP44 z 2,2DTi a jeho popis

Příspěvek od vesmir »

Ve zkratce: jak opravit vadnou elektroniku vstřikovacího čerpadla

Dlouho jsem se rozmýšlel, zda následující popis zveřejním, protože tím vlastně vynáším na veřejnost know-how na kterém mnoho lidí vydělává docela slušné peníze, ale protože se tu v poslední době množí pověry o elektronice VP44 a někdy pozoruji až hysterické reakce diskutujících typu: včera se mi zdálo že mi to netáhne / svítí mi kontrolka motoru – kolik máš najeto aha a z roku 99, tak to ti zaručeně odešla elektronika čerpadla, to je jistý, připrav si 30tis, tyhle čerpadla se ser... a tihle odborníci po telefonu mě už fakt..., tak snad někomu tento návod pomůže, jiného uklidní.
Važte si toho, protože třeba typ tranzistoru nechce mnoho lidí z pochopitelných důvodů pustit a dělají všechno možné (včetně broušení pouzdra), aby se to nikdo nedozvěděl zadarmo.
Popis platí pro VP44 obecně, tedy i pro fordaře s 1.8TDDi sábaře a pod.

V následujícím souboru je návod, nějaký sw pro test čerpadla (nezkoušel jsem, doporučuji raději sehnat někoho třeba s KTSkou), chybové kódy opel a kopie diskuze na tohle téma z jiného fóra (přímo na tuto diskuzi se dostanete přes tento odkaz: http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=36&t=5260
VP44.zip
PS: spotřeba mi teď v zimě u mojí froncky vychází 7.8l/100, no není to krása? V létě dám 1000km na nádrž.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
stavitel1
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: oprava elektroniky VP44

Příspěvek od stavitel1 »

diky už som si stiahol :wink: aj ked mam jedno čerpadlo v rezerve clovek nikdy neviem kedy to bude potrebovat :roll:
skype ,, stavitel2 ,, email ,, stavitel1@azet.sk ,, 2,2dti ,, 5dv.
Slaava
Moderátor

Re: Oprava poškozené elektroniky naftového čerpadla VP44

Příspěvek od Slaava »

No u tohodle tématu sem čekal větší aktivitu a víc Vesmíra oslavujících reakcí. Díky za návod. Doplňuji pár dalších informací:
VP44-popis-01.zip
VP44-popis-02.zip
VP44-servis.zip
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
miam

Re: Renovace EGR ventilu a diagnostika osciloskopem

Příspěvek od miam »

Ahoj! Prosím o info, zda na čerpadle VP 44 PSG 16 (2 konektorové) lze vyměnit pouze řídící jednotku, aniž by se muselo čerpadlo složitě rozebírat anastavovat, protože pro tuto verzi údajně neexistují zkušební či testovací stolice. Na mém čerpadle nefunguje snímač otáček a kvůli tomu se mi nechce kupovat čerpadlo nové. Díky za odpověď!
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

aneb Aláh s tebou. Nechci tě strašit, ale asi ti nezbyde nic jiného.
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Nimrod
Revize LPG: servis@offroad-frontera.com
PeterSO
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PeterSO »

Zdravim vas mame s braxom taky problem ktory som popisla uz v jednej casti fora, a vidiem ze je tu ten test na otestovanie cerpadla, ckym spvosobom sa to da urboyt? klasicky ako diagnostika auta ce jeho konektor v kabine alebo musi byt k tomuto programu aj neaky specialny konektor na cerpadlo? Lebo mam tiez problem s tym ze auto pocas jazdy zastalo a uz nexce xytit len startujeme a nic a ked sme ho skusali roztahovat tak po neakom case xitilo ale len nepravidelne bezal motor a po zoslapnuti plynu vobec nereagoval. Nevieme co s tym ale zrejme to asi bude cerpadlo ze?
Frontera B - 2001 2,2 DTI 16V
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

diagnostikovat sa to neda pokial to nechcipne :evil:

:idea: ten problem co mas ty nieje cerpadlo, to uz by ti neslo vobec. pravdepodobne ti umrelo nejake cidlo...
Land Rover Discovery 2
PeterSO
Diskuzní Nováček

Příspěvek od PeterSO »

Aha takze to mam xapat tak ze ak som skusil ten program a nic my to nevipisalo tak je elektronika cerpadla OK?? alebo ako? lebo som stiahol ten soft a skusil som ho cez normalny komunikacny kabel co je k opel tech alebo inym softom ale nic my navipisalo ziadnu informaciu ako keby to ani nekomunikovalo. takze je to v poriadku??? ale zato ked som nahodil opel tech tak my vipisal xybove kody ktore nikde neviem najst co znamenaju P0110 a P1612 a P1613. neviete niekto co tie kody znamenaju??
Frontera B - 2001 2,2 DTI 16V
RAV9
Začínající diskutér

Příspěvek od RAV9 »

PeterSO píše:...tak my vipisal xybove kody ktore nikde neviem najst co znamenaju P0110 a P1612 a P1613. neviete niekto co tie kody znamenaju??

0110 - čidlo teploty nasávaného vzduchu
1612 a 1613 som nenasiel, ale vsetky 16xx maju nieco do cinenia s riadiacou jednotkou alebo RJ cerpadla

mas 2 moznosti:

A - rozpoj a vycisti konektory (mozu byt zoxidovane kontakty a piny)
B - ak to stale nefunguje --> servis (sam viac na tom uz asi nespravis)
Land Rover Discovery 2
Slaava
Moderátor

Re: Oprava elektroniky naft. čerpadla VP44 z 2,2DTi a jeho popis

Příspěvek od Slaava »

Do původních příspěvků na první straně jsem přidal víc informací ke stažení (servis, jak odvzdušnit, popis čerpadla, další SW na diagnostiku, oficiální materiály atd.). Stahujte, koho to zajímá.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Kralik36

Re: Oprava elektroniky naft. čerpadla VP44 z 2,2DTi a jeho popis

Příspěvek od Kralik36 »

Ahoj, nevím kolik z vás to tímto postupem opravovalo ale já za ten návod byl moc vděčný, ovšem co jsem to daval známému aby mi přeletoval tranzistor, tak zjistil že je v návodu chyba, ten tranzistor by měl být opačně přidělaný jinak to shoří.

Co se týká demontáže tak jsem nevyndaval elektromagnetické ventily ale pouze přerušil dráty a pak znovu napojil. a velmi se mi to osvědčilo protože už jsme to vyndaval dvakrát...a jak se říká trenink dělá mistra....tak to zvládádm za 30minut :D
Frontera B, r.v 1999, 5dv. 2,2dti 85kw
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“