držák rezervy na střeše
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
držák rezervy na střeše
Zdravim lide Fronterácký,tak jsem se rozhodl po zakoupení Wranglera pneu pro tvorbu držáku rezervy na střechu,držák mě vyšel na cca 250 Kč,takže,sehnal jsem si dva obdélníkové profily 2x4 cm v délce 2x90 cm,dále čtvercový profil 2x2 cm,v délkách 3x14 cm a 2x12cm(tato délka záleží na ET ráfku co bude na rezervě),dále pásovinu 4x56cm, 4x šroub M8,délka 6cm s matkou a 2x šroub M12 a 2x matka na kola(může být i normální,když se na ni vytočí konus co je v ráfku),toť veškerý materiál,kterej najdete na každým šrotišti a vrátnej vám ¨ho za flašku rumu ještě pomůže naložit :D ,profily 2x90 jsem položil vedle sebe rovnoběžně 14 cm od sebe,na konce jsem přiložil 2x14cm profil 2x2cm a svařil obdélník,2 další profily 2x2cm jsem navařil v prostředku obdélníku kolmo nahoru a přemostil zbývajícím profilem 2x2x14 cm a základ byl hotov,nyní jsem na profil (přemostění-tyto výrazy snad pro lepší pochopení,nic jiného mě nenapadá) navařil ve vzdálenosti 139,7 (rozteč šroubů kola-díry proti sobě v rovině) šrouby M12 a tímto je hotové uchycení kola,kolo se položí na držák šrouby na díry-čož je jasné a zvrchu dotahne matkama,a zbývá připevnění na auto,držák jsem připevnil na na hagusy,tak,že jsem na konce obdélníku (řekněme povzneseně rám) navařil z pásoviny nařezané 7 cm dlouhé konce na horní část,tak,že se nyní rám vezme a položí na hagusy,přesah pásoviny je 4 cm,2 cm od svého vnějšího konce se pásovina nařízne,přiohne dle hagusu a takto se vzniklý řez zavaří aby zbytečně netrčel kolmo od hagusu,stejným způsobem se připraví spodní držák-pásovina(ve finále to má tvar hokejky)a též ve středu provrtáí.Skrz navařenou pásovinu zhora se provrtá díra prům 8 mm,prostrčí se šroub a nahoře u hlavy se přivaří k rámu,aby se nemusel posléze při stahování držet.Teď se rám i držáky opatří nátěrem-každého individuální věc,já mám možnost v práci,takže jsem zvolil nástřik komaxitem (firma v Kolíně,jméno nevím,lze zjistit),a vlastní montáž je už klasika na hagusy,držák se na hagusy položí zhora,ze spodu se přiloží spodní naohybané držáky, tak aby obepínaly hagus a stáhnou k hagusu matkou,matky jsem zvolil samozajišťovací,aby nedošlo k samovolnému povolení,no tak to je zhruba vše,na autě to vypadá dobře,ale není dobré pak rezervu sundavat řekněme v drahém obleku,přece jen je to obtížnější,vzhledem k váze kola a né vždy nejčistčímu autu,tak může dojít k ušpinění,pořídil jsem nějakou fotodokumentaci,tak pokud by byl zájem můžu poskytnout,ale myslím si,že je to naprosto jasné a jednoduché,v dílně je to pohodová práce na jedno odpoledne,zdraví V
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
Pošli foťák-pouze digitál, video kameru, plzmovou televizi...nebo radši dvě, hi fi soupravu, mobilní telefon a až to budeš mít nakoupený, tak to vraž do svý Fronterky, celý to úhledně zabal a do konce týdne čekám zásilku...... čoeče, japa jste vy kucíííí šikovný poznali že si zařizuju bejvák :D :D :D
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
-
Váza
http://www.offroad-frontera.com/html/ak ... ndex5.html
Ani tam sem to nenasel - je tam vinova s drzakem na lyze, ale vsecko je tam jaksepatri od blata
[/url]
Ani tam sem to nenasel - je tam vinova s drzakem na lyze, ale vsecko je tam jaksepatri od blata
-
Rosta
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
Čoeče,jsem myslel,že sundavání bude větší pakoška,zatím jsem ji sundaval jednou,na dálnici
,docela docela to jde, stoupnu si na podlahu u zadních dveří,poposadím si jí na konec hagusu, a pak už vpohodě sundam,skočí sama,jen ji přidržuju směr,aby neworwala auto a neutekla mi kdoví kam,je to celkem pohoda a nahoru taky,položim jí na hagus,vylezu na podlahu nebo kolo,poposadim na držák a dotáhnu,žádná trágoška to neni