Oprava motoru Opel Frontera 3.2 V6
- vlado007
- Extra diskutér
Re: Oprava motoru Opel Frontera 3.2 V6
Remen davas vzdy po nastaveni na znacky. Obidve ozubene kola na pohon vackovych hriadelov musia sedet z ozubenym kolesom na kluke.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
-
wolf14sk
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ano toto mi je jasne len mi slo o to co popisuje chlapik vo videu..
Takze dnes som to pozrel a samozrejme ako som cakal, znacky na remeni nesedia absolutne takze jednak zle nastavene rozvody a v hlave taktiez nesedia znacky na vackach voci tomu strednemu koliesku co ich pohana (nesedi to ani po viac nasobnom pretoceni toho kolesa co ho pohana remen, vo videu chlapik upozornuje ze aj ked to das na znacky tak po prvom pretoceni to uz sediet nebude, ale ked pretocis viac krat tak sa to znova dostane na tie znacky).. zajtra to nastavim a pozriem este druhu hlavu ale predpokladam ze to bude to iste. Aspon ze vacky nie su prehodene medzi hlavami.
V podstate som to cakal ked som dnes siel po auto no myslel som ze aspon vacky budu OK...
Zajtra dam fotky, notebook som nechal v garazi...
Takze dnes som to pozrel a samozrejme ako som cakal, znacky na remeni nesedia absolutne takze jednak zle nastavene rozvody a v hlave taktiez nesedia znacky na vackach voci tomu strednemu koliesku co ich pohana (nesedi to ani po viac nasobnom pretoceni toho kolesa co ho pohana remen, vo videu chlapik upozornuje ze aj ked to das na znacky tak po prvom pretoceni to uz sediet nebude, ale ked pretocis viac krat tak sa to znova dostane na tie znacky).. zajtra to nastavim a pozriem este druhu hlavu ale predpokladam ze to bude to iste. Aspon ze vacky nie su prehodene medzi hlavami.
V podstate som to cakal ked som dnes siel po auto no myslel som ze aspon vacky budu OK...
Zajtra dam fotky, notebook som nechal v garazi...
Frontera 3.2 V6 2003 + LPG
-
wolf14sk
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
a posledná vec, nahodím remeň (komplet vsetky znacky sedia) a keď skúšam pretočiť celým motorom, prejdem dookola a už mi nesedia značky na remeni a na vačkách, to je OK? keď si dám remenice do pôvodnej polohy aby sedelo so značkou na hlave tak všetko sedí, akurát kľuka každú štvrtú otáčku ale to je asi OK lebo aj samotné vačky v hlave sedia podľa značiek na každú 4tú, no ale značky na remeni už nesedia, to je podtstatné? všetko ostatné sedi len značky na remeni sú inde..
- Janeš Petr
- Moderátor
prosimtě, jak to čtu, mám pocit, že tohle nedopadne dobře. Značky musí sedět na klikovce i vačkových hřídelích. Pokud pak otočíš motorem o 360 stupňů, sedět ti to logicky na vačkách proti klikovce při poměru otáček 2 :1 nemůže. Pokud otočíš klikovkou o dalších 360 stupňů, musí sedět všude všechno. Jestli máš nějaké značky na řemenu, budou to jen nějaké pomocné montážní značky a ty jsou ti téměř k ničemu, to se jen nudil výrobce řemenu a vymyslel kravinu, díky které, předpokládám cenu řemenu zdvojnásobil
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
-
wolf14sk
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Heh ano je to presne tak ako vravíš, písal som to počas toho ako som robil lebo som si nebol istý, už to pomaly doskladávam tak dám vedieť ako to dopadlo.. Ak sa nič nedokašlalo ešte pred tým v servise tak u mňa určite nie, dával som si pozor a radšej som si to viac krat preveril a odkonzultoval s viacerími ľudmi.. čo mám robiť keď človek to dá "odborníkom" a oni to za 3 mesiace ( 1,5 mesiaca sa čakalo na veci z USA lebo sa objednávalo na viac krát) nie sú schopný rozbehať? ? ?
Pritom to bolo v 2 servisoch a asi 5 mechanikov sa na to bolo pozrieť a nikto nič... v poslednej dobe mám pocit že keď dám niečo urobiť niekomu tak vždy to potom ľutujem.. a to platí vo všetkom nie len pri aute..
Pritom to bolo v 2 servisoch a asi 5 mechanikov sa na to bolo pozrieť a nikto nič... v poslednej dobe mám pocit že keď dám niečo urobiť niekomu tak vždy to potom ľutujem.. a to platí vo všetkom nie len pri aute..
- Goauld_cz
- Pokročilý diskutér
To není tak úplně pravda. Tvoje slovíčko téměř je až moc duležity při montáži řemenu. Vím jak to utíkalo mě a nebýt značek na řemenu, tak je to o zub posunuty a nepoznal bych to, protože při nasazování to vačkovy kola táhnou mimo značky. Dělali sme to dva, abysme to napnuli na značky.Janeš Petr píše:Jestli máš nějaké značky na řemenu, budou to jen nějaké pomocné montážní značky a ty jsou ti téměř k ničemu, to se jen nudil výrobce řemenu a vymyslel kravinu, díky které, předpokládám cenu řemenu zdvojnásobil
Dokonale to sedí možná u novyho motoru, ale jakmile sou broušeny hlavy a blok, tak to začne utíkat a bez značek na řemenu to nepoznáš ani kdybys moc chtěl.
EX Isuzu Rodeo LS 3.2 V6 ; GOLF IV 1.9TDI ; 2014 Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI
-
wolf14sk
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Takze podarilo sa
pekne na supu chytilo neni zapojena jedna strana vyfuku preto dost huci. Zajtra sa pokracuje 
http://youtube.com/watch?v=AEuJeDrr48E
http://youtube.com/watch?v=AEuJeDrr48E
- Goauld_cz
- Pokročilý diskutér
Super, gratuluju
Aspoň vidíš, jaky sou ti mechanici odborníci. Dostali servisní manuál, kde je ohledně motoru všechno popsany a stejně uděllai chybu a pak nebyli schopní na to přijít. Ty odborník nejsi a podle manuálu to dokážeš správně nastavit. Je vidět, že mechanika dělá pekař s dřevorubcem a kibicuje jim do toho instalatér
Prostě platí přísloví, že co si člověk neudělá sám to nemá.
Prostě platí přísloví, že co si člověk neudělá sám to nemá.
- Jožin z Bažin
- Začínající diskutér
Parádní prácička, palec hore.
BTW to mi připomnělo, jak sousedovi na chalupě při rekonstrukci dělali omítky a stropy rafani ve složení - instalatér, bagrista, elektrikář a zámečník. Jeden od zedníků jim to vysvětlil že na to nemá čas a to prej dají sami.
Jako udělali vše co měli, na pohled i celkem ok, ale...po týdnu když jsem tam sousedovi vezl nábytek a odemčeli jsme, tak to tam vypadalo, jako kdyby právě někdo oklepal všechny omítky a stropy...všechno na zemi.
BTW to mi připomnělo, jak sousedovi na chalupě při rekonstrukci dělali omítky a stropy rafani ve složení - instalatér, bagrista, elektrikář a zámečník. Jeden od zedníků jim to vysvětlil že na to nemá čas a to prej dají sami.
Jako udělali vše co měli, na pohled i celkem ok, ale...po týdnu když jsem tam sousedovi vezl nábytek a odemčeli jsme, tak to tam vypadalo, jako kdyby právě někdo oklepal všechny omítky a stropy...všechno na zemi.
Frontera 3.2 V6 - Hobby Car
Saab 9-5 2.8T XWD - Shiny Car
Zetor 6911 - Wood Machine
Saab 9-5 2.8T XWD - Shiny Car
Zetor 6911 - Wood Machine
-
wolf14sk
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak uz je to doskladane, len ostal nezapojeny jeden konektor neviem na co je, odfotil som to ide do neho 1 drot. Je blizko servo cerpadla vedla hlavy. Neviete niekto na co to je? Neviem najst miesto kde sa pripaja, je kratky vela moznosti nie je ale neviem to najst.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Goauld_cz
- Pokročilý diskutér
Vypadá to na konektor pro snímač tlaku servočerpadla. Dovolil bych si tvrdit, že ho hošani mechanici z čerpadla utrhli při demontáži, jelikož se mi to stalo taky, ale já sem si toho hned všiml a zpravil to. Nevím teda přesně jestli je tam to čidlo potřeba, ale vím že hlídá tlak v čerpadle.
Ještě to může být konektor od kompresoru klimatizace, od toho ale vede trochu delší kabel.
Ještě to může být konektor od kompresoru klimatizace, od toho ale vede trochu delší kabel.
-
wolf14sk
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Vdaka za tip, asi som sa predcasne tesil, motor sa dost trasie, ked sa zohrial tak citit ako niektory valec/valce vynechavaju, ked trosku pridam (staci sadotknut pedalu ze vybehnu otacky na 1300-1500 tak ho pridusi a pocut ako streli do vyfuku....
Na diagnostike chyba P0300 a P1311
//idem skusit vymenit sviecky, pozeral som ze tam dali nejake BOSCH mal by som mat niekde stare NGK/DENSO neviem presne, ktoré som menil preventívne.. tak skusim nahodit stare na vyskúšanie. vraj to môže byť problém pri 2000+ 6VD1 ak sa tam dajú iné sviečky, práve kvôli ION Sensing module (ten modul čo je z hora na saní, staršie 6VD1 to nemajú)
//Na pravej strane (spolujazdec) su vsetky sviecky mokre, lavej (sofer) su zase suche ale cierne zadymené.
Ak by mi nahodou usiel na kluke remen o 1 zub (na hlavach urcite nie) mohlo by to sposobovat taky problem? Alebo to bude elektro problem? Zapojene je vsetko OK..
Na diagnostike chyba P0300 a P1311
//idem skusit vymenit sviecky, pozeral som ze tam dali nejake BOSCH mal by som mat niekde stare NGK/DENSO neviem presne, ktoré som menil preventívne.. tak skusim nahodit stare na vyskúšanie. vraj to môže byť problém pri 2000+ 6VD1 ak sa tam dajú iné sviečky, práve kvôli ION Sensing module (ten modul čo je z hora na saní, staršie 6VD1 to nemajú)
//Na pravej strane (spolujazdec) su vsetky sviecky mokre, lavej (sofer) su zase suche ale cierne zadymené.
Ak by mi nahodou usiel na kluke remen o 1 zub (na hlavach urcite nie) mohlo by to sposobovat taky problem? Alebo to bude elektro problem? Zapojene je vsetko OK..
- Gryzly_cz
- Začínající diskutér
Ty chyby jsou, že ti jeden válec nespaluje.
Může to být svíčkou, indučkou, kabeláží k indučce, vstřikovačem, kabeláží ke vstřikovači.
Může to být svíčkou, indučkou, kabeláží k indučce, vstřikovačem, kabeláží ke vstřikovači.
Fro B, 2,2 16V, Limited, Červená, 07/1999, LPG, 290t km
- vlado007
- Extra diskutér
Ten snimac na serve musi byt zapojeny. Je to snimac zataze. Je pre motorovu jednotku. Funguje tak ze pri toceni volantom a zviseni tlaku ide signal do RJ a ta trosku zvisi otacky. Take nieco ako ked sa zapne klima. Akurat tie otacky nie su az tak citelne. Pri odpojeni moze mat vpliv na chod motora.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
- Žanek
- Super diskutér
P0300 - závada zapalování - nedává jiskru
Většinou diagnostika napíše i č.válce P0301= 1 válec ..........
P1311- nevím přesně ale je to taky elektrická závada v zapalování.
Většinou diagnostika napíše i č.válce P0301= 1 válec ..........
P1311- nevím přesně ale je to taky elektrická závada v zapalování.