Vlasové praskliny a případná netěsnost hlavy motoru 2,3TD
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: Vlasové praskliny a případná netěsnost hlavy motoru 2,3T
hlavy se tlakujou od 10 do 50 atm a více, podle typu zkušebny a to většinou při 90 stupních celsia. vzhledem k tomu, že kompresní tlak máš kolem 28 bar a expanzní je ještě vyšší, těma 8 barama toho moc nevyzkoušíš a už vůbec ne za studena. Odvez to někam, kde to umí natlakovat i opracovat uložení vačky, pak kup nové těsnění, nové šrouby, zkontrolu blok na průsvit, sežeň momenťák a úhloměr a začni už jednou pořádně, jinak je to tu opravdu plácání o hovně. Každej, kdo ti tu radil předpokládal, že máš nějaký problém, přesto, že jsi všechno udělal správně a poctivěDavid189 píše:zkusím ji nějakým způsobem zkusit natlakovat už to mám trochu vymyšlené,snad se to někde ukáže tlak z kompresoru by měl stačit ???.8bar.
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- palo frontera
- Extra diskutér
Ako to tu tak citam postupne, tak na tom motore este poctivo nebolo urobene nic. Jedine su tu poctive rady kolegov. Uz sa len poctivo aj do toho motora chytit. A tych fušerov co zalozili stare tesnenie do motora len do .... (zadnic) nakopat.
Frontera A 2,5TDS rocnik 97 dlha, svetelna rampa, AVM volnobezky, pneu.- 255/70-16 mt. a pneu matador Izzarda 255/65-16 a ocelovy šusplech
-
David189
- Diskuzní Nováček
Vemu to pěkně po pořadě a udělám to poctivě,jen se chci zeptat ještě jde poznat vůbec podle toho co to dělá zda jse jedná o hlavu nebo těsnění,píše se tady že hlavy moc nepraskají,ale když praskne,ví někdo kde to tak bývá???.díky.
- Janeš Petr
- Moderátor
jestli to chceš dělat pořádně, odvez ji odtlakovat. jiné řešení neni. a doplň si ten podpis, ať víme, kdo tě má nejblíž
-
David189
- Diskuzní Nováček
Právě nevím koho tady sehnat nevím o někom kdo to dělá severní čechy děčín.
-
David189
- Diskuzní Nováček
Já toasi budu vidět na tu hlavu,uvidíme,psal jsem slaavovi a nozval jse chodí jsem vůbec že prý má tři hlavy.
- Žanek
- Super diskutér
Davide, vůbec mě není jasný proč se rozčiluješ ohledně rad tady na foru. Kluci se ti snaží poradit, ale z tebe to leze postupně jak z chlupatý deky. Druhá věc je, že očividně vůbec neznáš postup při výměně těsnění pod hlavou a děláš si to podle sebe- blbě. Nikdy jsem těsnění pod hlavou neměnil protože na to nemám vybavení ale postup by měl být asi tento : demontáž, přebroušení, kontrola sedel ventilů, tlakování, montáž - nové těsnění a šrouby (štefty).K montáži je určitě potřeba momentový klíč. Možná, že jsem něco napsal blbě a kluci mě opraví, můžeš ale věřit tomu, že Petr Janeš a i další ti radí dobře a vědí o čem mluví. Jestli si myslíš, že těsnost hlavy odzkoušíš doma na koleně, tak nemá cenu ti víc radit. Nač kupovat nové hlavy když nevíš jestli ty tvé jsou špatné.
- Janeš Petr
- Moderátor
- Janeš Petr
- Moderátor
otevřu googl, naťukám opravy hlav u vás a už to leze - http://www.autokom.estranky.cz/David189 píše:Právě nevím koho tady sehnat nevím o někom kdo to dělá severní čechy děčín.
http://www.edb.cz/firma-259834-oldrich- ... ostoloprty ...... ale pošta ti to odveze kam chceš, takže stačí hledat
-
David189
- Diskuzní Nováček
chlapy já se na vás nezlobím jen jsem nasraný,že to ted nutně potřebuji a sere se my to všechno,řeknu to na rovinu vím uplně přesný postup,této montáže,ale je to spíše o penězích snažím jse na tom co nejvíce ušetřit,a vyhnou jse tomu že budu dávat peníze za přebroušení za zkoušku tlakovou,atd,já vím že postup je jen jeden,kdyby to bylo jak u zetora vemu hlavu a výměním způsobem mám sakum prdum hotovou za 800kč a nemusím s ní nic dělat nasadím a jedu,jenže ty kontakty kdy se tohle dělalo je pryč,a vím že Petr ví o čem píše,myslel jsem že my takto řeknou hele hlava je v háji sežen jinou a hotovo,nebo spíš jsem myslel že je problém jinde,jak už tady někdo psal to auto je fakt neudržované,a já ač chvilku jsem s ním jezdil,jsem moc spokojený měl jsem zetora,5745,ale prodal jsem ho poněvadž byl moc těžký kolem baráku tohle je uplně super terén všechno v pohodě je to tahoun původně jsem to chtěl rozebrat zesílit rám a udělats toho domácí traktůrek přední nápravu udělat kyvnou atd,jenže to auto má 2 stk,udělal jsem mu prahy, jinak v podlaze nejni nic schnilé udělám rohy dveří možná zkusím sehnat jiné a v létě sundám boudu a přelakuji,a budu se snažit ho udržet v silnici provozu schopném,je to fakt tahoun sloupky i s betonem kolem jsem vytrhal jak malinu,až jsem koukal co umí,tak si ho chci udělat a zachovat.
- Žanek
- Super diskutér
Davide s tebou je to fakt marné boj. Jak ti může někdo na dálku říct, že je hlava v háji ? Jestli chceš na tomto ušetřit - vystřihni těsnění z papundeklu, slož to, poteče to, začni od začátku - vystřihni těsnění z papundeklu.............................. Tys prostě nepochopil, že tady nemůžeš nic odrbat. 
- palo frontera
- Extra diskutér
Davide. Chces sporit na tom na com sa sporit neda. Skor naopak predrazujes podchadzas na tom. Ked chces sporit tak si si mal zadovazit nieco do 5000 korun a nie Fronteru. A ani u toho Zetora to neni vzdy take jednoduche 
Frontera A 2,5TDS rocnik 97 dlha, svetelna rampa, AVM volnobezky, pneu.- 255/70-16 mt. a pneu matador Izzarda 255/65-16 a ocelovy šusplech
- vlado007
- Extra diskutér
A uplne uzasne je porovnavat a nahradzovat zetor fronterou. 
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
-
David189
- Diskuzní Nováček
Vlado já nenahrazuji zetor s fronterou měl jsem na mysli že je to lepší zetor naschánění dílů na tuhlefronteru co se týče motoru moc nejní a když,tak na to jsk je to starý auto je to dost drahý,každopádně to chci udělat ted fakt perfektně pač ten motor je zatím fakt dobrý co se týče tlaků ani tam nejsou na vložkach na hoře velké hrany,zkusím tu hlavu,a uvidíme.
- vlado007
- Extra diskutér
Drzim palce nech ti to uz fachci 
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met.