prasklá vačková hřídel frontera 2.3td

Vše o dieslových motorech (2.2, 2.3, 2.5, 2.8)
David189
Diskuzní Nováček

Re: frontera 2.3td

Příspěvek od David189 »

Péto to bylo jen tak sporadicky nechám si vytočit přesnou kulatinu a prostrčím ji,ale ten motor asi nebude potkaný poněvadž to dali do kupy,vyměnili těsnění pod hlavou nastavil jsem čerpadlo nastartoval blaflo to a hned rána tak jsem to vypl a koukám vačka v háji,nepraskla za jízdy mačkal jsem ventily a ty byli ok,přece když praskne vačka tak ventily jsou zavřené a nepotkají se s pístem :oops: :oops: :oops:
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

mačkat na ventily můžeš jak chceš, tím poznáš jen ventil totálně ohnutej. většinou se ohne jen talířek, takže nesedí do sedla a netěsní. jestli vačka praskla, potkané to je, ty ventily se nemaj kam schovat, když jsou otevřené, vačka nepohyblivá a píst jim přiletí naproti
David189
Diskuzní Nováček

Příspěvek od David189 »

No každopádně to rozhodím znova z kouknu,nevím ani a dost pochybuji o tom že to dotahovali momentákem,když nevědí co to vůbec je celou opravu my zaplatí idioti,a ptám se jich zvládnete to????,bez problémů děláme to dnes a denně,takhle to dopadlo. :( :( :(
David189
Diskuzní Nováček

Příspěvek od David189 »

Ahoj všem,tak dneska dorazila vačka a pustil jsem se do toho,v první řadě jsem zjistil hlava nebyla utažená na moment,ale přetažená,a byly špatně spřažené rozvody.
Janeš Petr
Moderátor

jak jsi prosím tě poznal, že byla hlava, která se utahuje na úhel, přetažená ???
Janeš Petr
Moderátor

....ze sundané hlavy vyhaž ventily, usaď vačku do namazanejch ložisek, dotahni a zatoč. musí se dotáčet uplně zlehka
David189
Diskuzní Nováček

Příspěvek od David189 »

jednoduše psal jsem jim esemesku,na jaký moment to utahovali a prý trhákem na krev bez momentového klíče nevědí ani že tam má být nějaký moment,prý staré hlavy se utahují na krev my řekli :grin: :grin: :grin: :grin: ,ještě jse chci zeptat dole mám ot,a nahoře má ten důlek proti tomu zářezu na plastu mělo by to být dobře nastavené.
Janeš Petr
Moderátor

ty už jsi odskoušel tu vačku, že řešíš rozvody ?
David189
Diskuzní Nováček

Příspěvek od David189 »

Ano,udělal jsem přesně jak si my radil,a točí jse nádherně zvolna nikde žádný odpor,dělal jsem to celý den a už to mám složené ventily jsou v pohodě přežili,tak mě to jen blaflo rána a hned jsem to minule vypl,mě to také napadlo rozhodit ventyli usadit váčku a zkusit otáčet,a jak jsem to složil nastavil jsem rozvody a krásněse zvolna točí samozřejmě komprese mě jen tak nepustí,když jsem to dovezl od nich tak my to něchtěla utáhnout ani 100AH baterka,Peto mám ty rozvody dobře takhle???,točil jsem klíčem do kola a v pohodě znovu jsem najel na značky a seděli mělo by to být ok ted ještě čerpadlo nastavit.
Janeš Petr
Moderátor

no pokud jsi zalil výfukový i sací kanál benzínem a opravdu to nikde nemokvá.... tak asi těsní, ale to je tak malá pravděpodobnost, že dokážeš chcípnout auto dřív, než se otočí jednou kolem dokola... a ještě menší, že i kdybys to ty dokázal, že se ještě motor nedotočí... leda by ta vačka praskla někde v místech od půlky dozadu a mohla se postavit vačkama nahoru. jo, ty rozvody máš snad dobře
David189
Diskuzní Nováček

Příspěvek od David189 »

Peto ona právě ta vačka praskla uprostřed,kanálky jsem zalil benzínem a sledoval zda neuniká abylo to ok.
Odpovědět

Zpět na „Dieselové motory“