Kraken z Uhřínovic (okr.Rychnov n. Kněžnou) - Campo
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kraken z Uhřínovic (okr.Rychnov n. Kněžnou) - Campo
Napadla mně jedna taková věc:Goauld_cz píše:Tam kde teče olej je rám vždycky v pohoděNejhůř sou na tom zadky, protože tak daleko se žádná mastnota z motoru nedostane a celkově proudění vzduchu de odpředu dozadu, takže všechen bordel a vlhkost se koncentrujou v zadní části. Já sem se na vyvařování vyprdl a koupil jinej rám. Ten sem nechal opískovat a nalakovat barvou na venkovní konstrukce, ale byli to známí, nevím kolik by to přišlo od někoho jinyho.
Nicméně nevím jestli se dá sehnat rám na campo v dobrym stavu, mám pocit, že všechny jakožto pracovní auta budou v horším než dobrym. Ale rozhodně cokoliv budeš dělat na rámu, tak bych sundal kastlu, možná i motor s převodovkou. Když to budeš mít cely odstrojeny, tak to bude mnohem pohodlnější práce a navíc se dostaneš dobře i na místa, na ktery by ses jinak vubec nedostal. Sundání kastle je překvapivě jednoduchá záležitost a není se čeho bát. Je to akorát pár šroubů co to drží u sebe, jeden svazek elektriky a brzdovy trubky. Pak stačí rozebrat plasty kolem řadících pák, případně je odmontovat a kastle je volná.
Píšeš o barvě na venkovní konstrukce. Nevím, na jaký bázi ta barva, cos použil, je, ale před časem jsme dělali na jedný městský čistírně odpadních vod rozvody topení a technologií a odvezl jsem si odtamtud pár starých trubek vyřezaných z původních rozvodů. V těch prostorách je dost čpavku a bůhví čeho ve vzduchu a na trubkách starých několik desetiletí byla nějaká barva, která držela jak blázen a když jsem kus obrousil, trubky byly jak z fabriky. Ptal jsem se údržbářů, co je to za barvu, říkali na bázi epoxydu. Co si myslíš o tom, kdyby se ta barva použila zvenku na rám a vnitřek pak opakovaně vystříkat vždycky nějakým voskem či mastnotou, jak je tu někde popsáno?
Trochu mně překvapilo, že tu nikdo v diskusi epoxydový barvy nezmiňoval. Co jsem se poptával, jsou údajně dost pružný, aby odolaly náporu kamínků a podobným věcem pod autem.
Zároveň udělají silnější vrstvu, takže by měly i lépe odolávat odírání, když člověk občas škrtne spodkem a nebylo by to hned sedřený až na kov.
Když už se s tím budu dělat, klidně obětuju jednorázově nějakou kačku navíc za lepší barvu, pokud to bude mít z dlouhodobého hlediska nějaký efekt.
Předpokládám, že na další sundávání kasle jen tak nedojde, tak ať je to pro Campíka nejlépe na doživotí minimálně v místech, kam už se později nedostanu.
Campo 2,5D CREW CAB '92, dlouhá korba+orig HardTop SUNWIN,
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo XC70 2,4D5´03 4x4 automat V5
traktor EICHER Diesel Panther r.v.1963 28hp vzduch
Multicar M25 třístranný sklápěč
MAN F2000 26.464´99+HR FASSI 220
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jestli je to u všech 2,3 stejný, ale na tomto bloku motoru je GMrejno123 píše:pekna kupaaaa 2.3 je tusim tiez isuzu
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
- Goauld_cz
- Pokročilý diskutér
Těžko říct co je to přesně za barvu, já vím jenom to, že je to na ocelovy konstrukce. Repsektive barva jako taková je jenom krycí nástřik, pod ní je nějakej speciální základ, kterej má růžovou barvu a sou ho tam dvě vrstvy. Je to něco podobnyho jako když se ti odloupne na kastli kousek laku a pod tím je vidět vrstva žárovyho zinku. Ale nemyslím si že by to bylo něco na bázi epoxidu. Borci na to mají dokonce ISO a ten nástřik by měl mít garanci na nějaky léta bezezměny stavu, takhle si to aspoň pamatuju.
O epoxidových barvách tady možná nikdo nemluvil proto, že o tom nikdo neví nic konkrétního. Barvy a jejich použití je celkem věda pokud to má splňovat určity požadavky na odolnost a pružnost a hlavně na okolní vlivy, takže se nejspíš nikdo nepohrne do vysvětlování která barva je nejlepší
Rozhodně já o barvách vím akorát to, že se to dělá štětkou, nebo nástřikem, ale co je kam vhodny a co naopak ne, to bohužel nevím.
O epoxidových barvách tady možná nikdo nemluvil proto, že o tom nikdo neví nic konkrétního. Barvy a jejich použití je celkem věda pokud to má splňovat určity požadavky na odolnost a pružnost a hlavně na okolní vlivy, takže se nejspíš nikdo nepohrne do vysvětlování která barva je nejlepší
EX Isuzu Rodeo LS 3.2 V6 ; GOLF IV 1.9TDI ; 2014 Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI
- Žanek
- Super diskutér
Kdybys řekl, že ja základ oranžovej a ne růžovej, tak je to suříková základní barva. Dnes se již myslím nevyrábí ale dá se namíchat. Zatím ji nic nepřekonalo.
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Co se týká těch trubek, o kterých jsem psal, byla to modrá barva, spíš bych řekl světlejší a pravda je, že když jsem ji zkoušel brousit, kdo zná zápach epoxydu, bylo to tím i při broušení cítit.Žanek píše:Kdybys řekl, že ja základ oranžovej a ne růžovej, tak je to suříková základní barva. Dnes se již myslím nevyrábí ale dá se namíchat. Zatím ji nic nepřekonalo.
O suříkový barvě jsem kdysi slyšel. Vím, že se s tím dělaly drahoty, že je to nějak nebezpečný nebo co a těžko se sháněla, ale to už je dost dávno a já jsem s tím osobně nikdy nedělal, jen jsem to u někoho viděl jako prášek a máš pravdu, že byl oranžovej.
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
- Goauld_cz
- Pokročilý diskutér
No ať vzpomínám jak vzpomínám, oranžová se mi nevybavuje, je to fakt růžovy. Ne nějak extra sytě, ale nádech mezi růžovou až červenou.
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo, to je možný.
V dnešní době je barev spousta a samozřejmě i v tomto oboru je určitě obrovský pokrok. My, co jsme vyrostli na olovnatých jedovatých barvách, taky nevíme všecko. Problém je podle mně hlavně to, že jak jsou tlaky na ekologii, běžně dostupný barvy stojí za prd a když je něco opravdu dobrýho, veřejně se o tom moc nemluví, aby právě nebyl problém s tím, že to někdo ze zelených mozků zakáže používat, protože by se mohla někde otrávit nějaká kobylka nebo brouček
Nemám nic proti ekologii, ale nesmí to být fanatismus.
V dnešní době je barev spousta a samozřejmě i v tomto oboru je určitě obrovský pokrok. My, co jsme vyrostli na olovnatých jedovatých barvách, taky nevíme všecko. Problém je podle mně hlavně to, že jak jsou tlaky na ekologii, běžně dostupný barvy stojí za prd a když je něco opravdu dobrýho, veřejně se o tom moc nemluví, aby právě nebyl problém s tím, že to někdo ze zelených mozků zakáže používat, protože by se mohla někde otrávit nějaká kobylka nebo brouček
Nemám nic proti ekologii, ale nesmí to být fanatismus.
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
- Jožin z Bažin
- Začínající diskutér
Suříková barva.
Nedávno jsem si nad tím názvem lámal hlavu...
To byla kvalita nad jakou dodnes není. Si vzpomínám jak s ní náš děda tak před třiceti lety natřel trubky k čerpadlu na chatě co se pokládaly do země a vedly k potoku.
Část jich je v zemi, část na vzduchu a část ponořená ve vodě a barva dodnes stále v pořádku. Ta snese fakt asi všechno, jakýkoliv prostředí a klimatický či půdní podmínky.
Tím kdyby se osetřily z výroby spodky aut a vlastně nejen ty, tak by tady všude byly oranžový kastle ještě dlouho po nás...
To byla kvalita nad jakou dodnes není. Si vzpomínám jak s ní náš děda tak před třiceti lety natřel trubky k čerpadlu na chatě co se pokládaly do země a vedly k potoku.
Část jich je v zemi, část na vzduchu a část ponořená ve vodě a barva dodnes stále v pořádku. Ta snese fakt asi všechno, jakýkoliv prostředí a klimatický či půdní podmínky.
Tím kdyby se osetřily z výroby spodky aut a vlastně nejen ty, tak by tady všude byly oranžový kastle ještě dlouho po nás...
Frontera 3.2 V6 - Hobby Car
Saab 9-5 2.8T XWD - Shiny Car
Zetor 6911 - Wood Machine
- Žanek
- Super diskutér
Není zájem ošetřovat něco aby to vydrželo na věky. Opak je pravdou. Pozink ? Dáme vám ho tam. Přežije ale akorát záruku !!!!!!!!!!!!!!!!!! 
- Žanek
- Super diskutér
Jo a nemusí být vždy oranžová . http://www.autolaky-eshop.com/products/ ... 0-75l-bal/
- Jožin z Bažin
- Začínající diskutér
Hm, mám takovej pocit, že když jsem kdysi dělal v Hamburku v suchým doku kde se opravovaly lodě, tak že se to něčím podobným taky natíralo. Ale tolik let zpátky si to není šance pamatovat. :D
Frontera 3.2 V6 - Hobby Car
- palo frontera
- Extra diskutér
Taka modra farba ako tu spomina Kraken tak sa pouzivala aj u nas v maštaliach na zabranach pre hovädzy dobytok.V tom hnoji a vlhkosti ta farba a hlavne rury boli OK aj po 25rokoch ked sme to rozoberali. Musim sa popytat starsich urdzbarou ze aka to bola vlastne farba.
Frontera A 2,5TDS rocnik 97 dlha, svetelna rampa, AVM volnobezky, pneu.- 255/70-16 mt. a pneu matador Izzarda 255/65-16 a ocelovy šusplech
- Goauld_cz
- Pokročilý diskutér
Toš já nevím, ale vidím tam na výběr akorát oranžováŽanek píše:Jo a nemusí být vždy oranžová . http://www.autolaky-eshop.com/products/ ... 0-75l-bal/
- radole
- Začínající diskutér
nedávno som prerábal campo na rám z 2,3 ale iba prednú časť po nosník vodiaceho ložiska lebo zadná časť už bola vyvarená a prispôsoboval som iba silenbloky motora (posunuté o 4cm) a páku ručnej brzdy
ak nechávaš nápravy z frontery tak pozri prevod lebo 2,3 ma 4,33 aj 4,56 a campo 2,5 ma 4,56 ak ta 2,3 ma pomalší prevod tak si vyhral lebo frontera ma väčšie diferáky aj kĺby, už 3 campa tu na východe jazdia so zadnou napravou z 2,3 lebo na campe toztrhli diferák
ak nechávaš nápravy z frontery tak pozri prevod lebo 2,3 ma 4,33 aj 4,56 a campo 2,5 ma 4,56 ak ta 2,3 ma pomalší prevod tak si vyhral lebo frontera ma väčšie diferáky aj kĺby, už 3 campa tu na východe jazdia so zadnou napravou z 2,3 lebo na campe toztrhli diferák
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Frontera A 3,1 TD troška podvihnutá, 37" kolieska,2x uzávierka, 2x navijak
Frontera B 2,2 DTL troška podvihnutá 32" kolieska, 2x navijak a expedičná výbava
náhradné diely Frontera A,B, Trooper, Monterey, Campo
0919 224 231
fronteradiely@azet.sk
Frontera B 2,2 DTL troška podvihnutá 32" kolieska, 2x navijak a expedičná výbava
náhradné diely Frontera A,B, Trooper, Monterey, Campo
0919 224 231
fronteradiely@azet.sk
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Díky za tuto informaci, má pro mně obrovskou cenu. Já se k nápravám dostanu asi později. Nejdřív musím pořešit samotný rám. Rozhodnu se, až přesně poměřím oba rámy a rozdíly mezi nimy. Musím až bude čas, abych zatím Campo nechal pojízdé. Jen co zjistím pod autem a popřemýšlím o kardanech, že bych asi nechal obě nápravy fronterácký, pokud na nich neshledám nějaký velký vůle nebo jiný nedostatky.radole píše:nedávno som prerábal campo na rám z 2,3 ale iba prednú časť po nosník vodiaceho ložiska lebo zadná časť už bola vyvarená a prispôsoboval som iba silenbloky motora (posunuté o 4cm) a páku ručnej brzdy
Ještě musím nastudovat ty převody v diferákách. Někde tu bylo o tom psáno, jak zjistit který převod tam mám. Tuším, že se počítaly zuby...To si ještě najdu.
První budu řešit, co s délkou rámu. Nejspíš budu muset nastavit cca 20cm mezi nosníkem vodícího ložiska a uchycením listových per, protože mám u Campa rozvor 305cm a na fronteře jsem orientačně naměřil lehce přes 280cm. To je celkem v pohodě. Spíš půjde o ten kardan, ale teoreticky by měl pak pasovat z mýho Campa. Další zásah v zadní části bude dodělat zadek rámu tak, aby na něj šla ještě navíc dlouhá korba.
Pořád jen nechápu, jak je možný, že mám CrewCab, na něm dlouhou korbu (stoprocentně dodělávanou) a v techničáku HardTop k té dlouhé korbě zapsanej. Jsem samozřejmě rád. Papír asi snese všecko, jen nevím, jak se jim to podařilo do techničáku dostat.
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5