Oprava motoru Opel Frontera 3.2 V6
- Goauld_cz
- Pokročilý diskutér
Re: Oprava motoru Opel Frontera 3.2 V6
To je moc dobrá otázka, proč s odtahovkou 
EX Isuzu Rodeo LS 3.2 V6 ; GOLF IV 1.9TDI ; 2014 Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI
-
lukas.pleso
Tak na ten olej si davam pozor stale raz za týzden kontrolujem v kazdom aute co som mal.
Audi a6 mi sice nezrala olej ale ford escord cabrio pred nou si cucol aj liter.
A co sa týka tých gum na fronteru ozaj stoja tak vela?
Asi oprasim ucet alegro.pl tam zozeniem vsetko a do 3dni to mam doma.
Audi a6 mi sice nezrala olej ale ford escord cabrio pred nou si cucol aj liter.
A co sa týka tých gum na fronteru ozaj stoja tak vela?
Asi oprasim ucet alegro.pl tam zozeniem vsetko a do 3dni to mam doma.
-
lukas.pleso
Odtahovkou preto lebo skacu tie otacky a zdochýna to a nechcem to rozbit viac.
Preto sa pitam ci sa mi to olplati kupit.
Preto sa pitam ci sa mi to olplati kupit.
- Goauld_cz
- Pokročilý diskutér
No pokud je to opravdu jenom tím, že došel benzín až do sucha, tak můžou být ucpany trysky. Pokud je ale problém někde jinde tak to může být víc věcí, ale na to přijdeš až to začneš řešit.
Začal bych palivovym filtrem, stojí pár korun a bývá to častej problém jakyhokoliv auta.
Začal bych palivovym filtrem, stojí pár korun a bývá to častej problém jakyhokoliv auta.
- Žanek
- Super diskutér
Dřív než odtahovku bych tam vzal někoho s diagnostikou a aby rozuměl automatu. Může ti ušetřit hodně výdajů!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
-
lukas.pleso
Podla diagnostiky je zla vzduhova klapka inac vsetko ok.
Ono nastortovat ide tachsie ale ide aj vozit sa da ale ma chut zdochýnat a 250km domov asi by som nezvladol ja preto odtah.
Ono nastortovat ide tachsie ale ide aj vozit sa da ale ma chut zdochýnat a 250km domov asi by som nezvladol ja preto odtah.
-
wolf14sk
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Pôjde na štrbské pleso? Ja som z KK tak potom môžeme dať niekde stretko, rád by som si vyskúšal 3.2 s automatom. Ja teraz momentálne servisujem celý motor, poobjednával som nejaké sady tesnení z USA v rátane krúžkov, nejaké sa mi aj pozvyšujú tak to potom nahodím tu na fórum (okrem sania, olejovej vane a vodnej pumpy asi všetky). Ja som inak veľmi spokojný s týmto motorom, po tomto veľkom servise čo sa robí snáď prestanem dolievať olej prípadne sa aspoň dúfam zníži množstvo čo dolievam. Dávajú sa nové krúžky a aj ventily sa dolaďujú pretože po poslednom nastavení ventilov ich bolo strašne počuť. Výmena krúžkov dúfam pomôže, mechanik vravel že valce vyzerajú ako nové tak snáď nebudú nikde vybehané.
Mne inak skapíňal motor a kolísali otáčky keď bolo v čudu tensnenie medzi 2ma častami sacieho potrubia. nasávalo tam vzduch a motor niekedy až zdochol a otáčky behali ako sa im chcelo.. to mi pomohol odhaliť vlado007
Mne inak skapíňal motor a kolísali otáčky keď bolo v čudu tensnenie medzi 2ma častami sacieho potrubia. nasávalo tam vzduch a motor niekedy až zdochol a otáčky behali ako sa im chcelo.. to mi pomohol odhaliť vlado007
Frontera 3.2 V6 2003 + LPG
-
lukas.pleso
Tak ten motor ma nabehanych 200 000km tak dufam ze netreba robit na nom taku generalku ako ty.
Ale tesnenie pod sacim potrubim urite vymenim, aj klapku a palivovy filter.
To tesnenie treba objenavat z usa? Tu to nezozeniem?
Ja vecinov objednavam z alegro.pl a zatial som zohnal vsetko a za tretinove ceny.
Ale tesnenie pod sacim potrubim urite vymenim, aj klapku a palivovy filter.
To tesnenie treba objenavat z usa? Tu to nezozeniem?
Ja vecinov objednavam z alegro.pl a zatial som zohnal vsetko a za tretinove ceny.
-
wolf14sk
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No moj ma tiež 200 000 no má minimálne 50 000 nabehané na LPG.. možno aj to sa na tom podpísalo.. alebo možno aj nebol pravidelne menený olej a pod. a mám tam 10W-40 čo bolo spomínané že nie je najlepšie..
na allegro.pl som tieto veci nepozeral, no ide o to že v USA je áut s týmto motorom oveľa viac ako u nás. Napr. to spomínané tesnenie mi v autodieloch nevedeli zohnať vôbec...
na allegro.pl som tieto veci nepozeral, no ide o to že v USA je áut s týmto motorom oveľa viac ako u nás. Napr. to spomínané tesnenie mi v autodieloch nevedeli zohnať vôbec...
-
lukas.pleso
No ja hladam zatial som nasiel vseli co napriklad aj bixenonove reflektory na froteru, k tesneniu som nedosiel.
Si objednal cez ebay? Kolko to stalo ta sada?
Nasiel som komplet sadu tesneni na isuzu 3.2v6 kod motora je 6VD1 za 110€ ale neviem ci je to aj na moju buducu fronteru.
Si objednal cez ebay? Kolko to stalo ta sada?
Nasiel som komplet sadu tesneni na isuzu 3.2v6 kod motora je 6VD1 za 110€ ale neviem ci je to aj na moju buducu fronteru.
- Goauld_cz
- Pokročilý diskutér
Sada těsnění musí být pro 6VD1 DOHC. Záleží co s motorem děláš, podle toho si vybereš sadu obsahující to co potřebuješ. Já sem dělal GO motoru a měl taky skoro 200 tisíc km. Můj ale evidentně zažil nedostatek oleje, protože se přidřel na klice na první ojnici. Nevím jestli předtím žral olej, rozdělal sem cely auto skoro hned jak sem to koupil. Teď ale olej rozhodně nežere.
- vlado007
- Extra diskutér
To kolisanie nechapem ako by malo suviset z tým vycucanym benzinom a takisto vada klapky. To že odide prevodovka je na 99% ak uz nebola repasovana. Zatiaľ odisla každému. Ešte si nenapísal rocnik auta . U novších 3,2 boli niektoré časti motora iné tak pozor. (napr. ta klapka atd). A porovnavat prevadzku frontery a audi sa nedá. Ked kupis fronteru z x chybami tak sa mozes rovno obesiť nez ich vychytas.
PS: Na strbskom sa pohybujem casto tak ak niekedy uvidis fronteru A bordovu alebo striebornu B z Ba spz tak sa ozvi.
PS: Na strbskom sa pohybujem casto tak ak niekedy uvidis fronteru A bordovu alebo striebornu B z Ba spz tak sa ozvi.
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
-
lukas.pleso
Je to 99 rocnik cize z tých prvých B. No stou prevodovkou sa obavam aj ja ze odide.
Som 3dni marodil tak som nad autom ani neuvazoval. Od zajtra by som mal zacat.
Som 3dni marodil tak som nad autom ani neuvazoval. Od zajtra by som mal zacat.
-
wolf14sk
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Mal niekto z vás rozobraté hlavy a vybraté vačky? Vraj to pri skladaní nestačí len položiť a pripevniť, vraj sa to nejako musí napínať.. viete niekto potvrdiť či je to takto pri 6VD1?
- Goauld_cz
- Pokročilý diskutér
Ano je to tak
Asi třetina ozubenyho kola vačky je pohyblivá s vnitřní pružinou. Při skládání je potřeba tu půlku napružit a ozubení srovnat, ale musí to být správným směrem a nesmí to být moc, jinak se spojovací kolo vaček vydře. Jestli chceš pošlu ti servisní manuál, ale je v angličtině.
Při skládání je taky potřeba dávat pozor abys nepřeházel vačky z jedné hlavy do druhé. Taky je dobry si poznačit koníky (to sou ty můstky co drží vačku) kde kterej byl, protože sou zabroušeny na konkrétní místo, přehozením bys riskoval přidření vačky a následně třeba zlomení.Celkově v halvě musí být všechno na svym mistě tak jak to tam bylo.
Při skládání je taky potřeba dávat pozor abys nepřeházel vačky z jedné hlavy do druhé. Taky je dobry si poznačit koníky (to sou ty můstky co drží vačku) kde kterej byl, protože sou zabroušeny na konkrétní místo, přehozením bys riskoval přidření vačky a následně třeba zlomení.Celkově v halvě musí být všechno na svym mistě tak jak to tam bylo.