Porucha OHV (šoupátek, hydroštelů a vahadel) u motoru 2,5TDS

Odpovědět
Snezenkakyticka

Porucha OHV (šoupátek, hydroštelů a vahadel) u motoru 2,5TDS

Příspěvek od Snezenkakyticka »

:cry: Dnes během jízdy začalo v motoru strašně klepat - velké rány. Po té nešel nastartovat - nastartovala jsem až já...byly to rány jako když vezmete 50 kg palici a mlátíte do motoru. Kontrolek jsem si nevšimla, raději jsem vypla klíček a odtáhli jsme ji. Nevšimla jsem si jich také proto, protože byla jen krátce natočená. Ale olej se měnil před zimou a podle rysky je ho dost. Nikdy mě nezlobila, jen s tím imobilizérem - jinak vůbec.Vím, že ji hodně točí mezi řazením - může být souvislost? ... má motor Alfa romeo, 2,5 TDS.
Děkuji moc za rady
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

Ahoj, napiš ještě, kolik má ten motor najeto. Dle mého názoru na základě tvých informací si dovolím tvrdit, že to nevypadá dobře ... :(
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

RÁNY V MOTORU

Příspěvek od Milda »

Že by prasklá ojnice? To je zlé. To tě lituji. :cry:
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Slaava
Moderátor

Chudák holka

Příspěvek od Slaava »

Chudák holka... Sněženka i Frontera. Podle zvuku to nevypadá dobře.

Pokud by to byla ojnice, tak motor podle mě už stojí - to by se musela zlomit hodně šikovně. Co je to zač ten motor? To byla nějaká samo-domo výměna nebo to je obligátní 2,5TDS od VM Motori a jenom já nevím, že se dával taky do Alfy?

Klepání může dělat skoro všechno. U mě to byla ulomená vložka válce, která se namlátila o hlavu do pístu. I u VM Motori 2,5TDS to může být tohle - motor má totiž mokrý vložky válců.

Postupoval bych v kontrole tímhle směrem (jednoduše řečeno dovnitř):
- vstřiky (pokud je to hodně velkej kravál, tak ty to nebudou)
- čerpadlo
- ventily a hydroštely
- bižutérie
- olejový okruh
- rozvody a vačky
- setrvačník a spojka
- klika
- válce, ojnice a písty
- klika

No každopádně držím palce, i když to smrdí výměnou motoru. :cry:
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

No to jsou rady,se z toho holka zblázní....měnit motor :shock: :roll: , na ojnici bych to neviděl,a asi ani na kliku, to už by to stálo na tvrdku, spíš bych typoval na hydroštely, možná ložiska, vačka, nepíšeš, jestli to jde od spodu a nebo od vrchu, jinak těžko říct,ale hejbací části to asi nebudou ( klika, ojnice... atd ), nebo snad jestli se něco neulomilo, kousek žhav svíčky, vstřiku, ventilu a nemlátí to přímo v motoru ve spalovacím prostoru :lol:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

ta klika se ti tam vloudila Slaavo 2x, tak asi ta? no, velké rány jsou ojnice nebo klika, nejsíš je přeražená, kdyby na pístním čepu byla vůle nebylo by to asi hned a je to rachot ale ne až takovej....je to ale ošklivé, ale dá se opravit, jen je to celé rozebrat, vyměnit, nechat zúhlovat....nová těsnění....zkrátka začít rozebírat a hledat. Vůbec ti nezávidím, Leni, mě jen blbnou vstřiky a v autě co nejezdí mám funglovky za 11000 jen je přehodit.Pa a držím palce.Přetáčení....jo, vadí, ale nebude to asi tak děsné, spíše vada materiálu.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Slaava
Moderátor

2x klika

Příspěvek od Slaava »

farmář píše:ta klika se ti tam vloudila Slaavo 2x, tak asi ta? no, velké rány jsou ojnice nebo klika, nejsíš je přeražená, kdyby na pístním čepu byla vůle nebylo by to asi hned a je to rachot ale ne až takovej....je to ale ošklivé, ale dá se opravit, jen je to celé rozebrat, vyměnit, nechat zúhlovat....nová těsnění....zkrátka začít rozebírat a hledat. Vůbec ti nezávidím, Leni, mě jen blbnou vstřiky a v autě co nejezdí mám funglovky za 11000 jen je přehodit.Pa a držím palce.Přetáčení....jo, vadí, ale nebude to asi tak děsné, spíše vada materiálu.
Kliku sem tam dal dvakrát, protože z prdele klika bude u týdle závady potřeba. Jinak jak píšeš ty - všechno rozebrat, všechno prohledat.
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

jj blbá zkušenost tak velí....kdyby ty rány byly menší řeknu i hydroštel....ale 50kg palice....to je velké kafe a velkej průšvih :cry:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Rosta

Re: 2x klika

Příspěvek od Rosta »

Slaava píše:
farmář píše:ta klika se ti tam vloudila Slaavo 2x, tak asi ta? no, velké rány jsou ojnice nebo klika, nejsíš je přeražená, kdyby na pístním čepu byla vůle nebylo by to asi hned a je to rachot ale ne až takovej....je to ale ošklivé, ale dá se opravit, jen je to celé rozebrat, vyměnit, nechat zúhlovat....nová těsnění....zkrátka začít rozebírat a hledat. Vůbec ti nezávidím, Leni, mě jen blbnou vstřiky a v autě co nejezdí mám funglovky za 11000 jen je přehodit.Pa a držím palce.Přetáčení....jo, vadí, ale nebude to asi tak děsné, spíše vada materiálu.
Kliku sem tam dal dvakrát, protože z prdele klika bude u týdle závady potřeba. Jinak jak píšeš ty - všechno rozebrat, všechno prohledat.
tak, ale taky to nevidim na zadnou drobnost. Ty sice ruzne cvakaj sustej atd, ale jak jde o rany palici, tak to bude neco zavaznejsiho. Uz rozhodne nestartuj, at to jeste vic neznicis a hledej, kde je problem.
Slaava
Moderátor

50kg

Příspěvek od Slaava »

farmář píše:jj blbá zkušenost tak velí....kdyby ty rány byly menší řeknu i hydroštel....ale 50kg palice....to je velké kafe a velkej průšvih :cry:
U tohodle kalibru může bejt každý otočení motoru to poslední.
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

No, tak to je snad jasný, že to NESTARTOVAT!!! Nejdřív bych asi schodil vanu a podíval se na spodek a pak jít zvrchu, ale jistě je to závada namilá :cry: , snad to aspoň nebude finanční rána :cry:
honzík
Pokročilý diskutér

re

Příspěvek od honzík »

jojo

to je vono

jak to rikali v Trahla filaky dynamitem - chce to jen rozlozit a zase slozit .............

Ale klepaní v motoru není ok - me kdyz naposledy zabouchal motor - byla pryc kladka na rozvodech a pisty s ventilama tancovali čtverylku ( vlastne šestnactilku )
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

to jo honziku ale my mame misto rozvodoveho retezu nebo remenu primo ozubena kola takze tam by to byt nemelo.Ja bych tomu nejdriv sundal hlavu a mrkl se pripadne na valce.Je fakt ze urvana klika by znamenala vyvalenej blok. Docela lenu lituju kdyz mi to vcera psala. A nejhorsi je ze tam v jejich okoli asi neni ani zaden slusnej mechanik. Ja bych s timhle pri svem panelakovem opravovani uz byl v servisu.
Snezenkakyticka

Příspěvek od Snezenkakyticka »

Děkuji všem....víc hlav víc ví a já jakož to žena autům až tak nehovím, jako vy chlapi. K některým dotazům : motor má najeto 160 tisíc, z toho 20 je mých - nebo chcete-li našich, ale jezdím s ní v 90% já.
Neznám tu vůbec nikoho, kdo by byl důvěrhodný mechanik, anebo člověk, který ví, o čem se mluví. A hodně se bojím toho, že ji dostane do ruky nějaký (jak říká Paťa) Pepík, který moc diesel nedělá, takže ani moc neví to co třeba vy (bude to točit apod - aby to slyšel atd, atd...) Nevím, kde koho sehnat,,,co jsem sehnala po kamarádech tak někteří mechanici v životě TDS neviděli, natož Fronteru, dělají se prý málokdy. Našli jsme jeden servis dole v UL, kde prý měli nědávno Fronteru, a podle popisu problému řekli předběžně 30 tisíc, což taky nechápu - ještě to nikdo neviděl a už mluví o ceně...A v autorizovaném servisu - zastávám asi spíš názor, že je to o penězích a ne o kvalitě nabízených služeb. Raděj jendoho malého šikulu s garáží než nablískaný značkový servis, kde na to budou stejně kašlat, protože jeden takový kšeft pro ně nic neznamená. Nevím, každopádně, smějte se mi nebo ne, obrečela jsem to. Mám ji moc ráda :cry: co se táká intenzity hluku - není to klepání, ani boouchání, Honzo, ale rány jak z děla - jak když se má rozskočit celé auto na tisíc kousků. Chjo
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Co tak prasklá vačková hřídel?
Odpovědět

Zpět na „Motory všeobecně“