zkusenosti s koupí auta
-
sony
zkusenosti s koupí auta
Nahodou jsem objevil vaše stránky o Fronterách ,moc se mi líbí,že se dělíte o zkušenosti a rady.Chtěl bych se podělit o zkušenost s nákupem terénního auta.Zjistil jsem ,že je to nejlepší varianta,jak jezdit na hory po celý rok.Tak jsem koupil Annonci a začal pátrat po levném a mladém offroadu.Neměl jsem vybranou žádnou značku ani nevím jak jdou modelové řady po sobě.Tak jsem našel v Kladně Ford Maverick 2,7TD RV94 za 149.tis.Jsem z Ostravy ,ale přesto jsem vyrazil,se švagrem.Majitel auta byl také z Ostravy,řekl mi ,že v Ostravě zdechl pes,lidé tu nemají peníze,tak auto zavezl do Kladna k bratranci.Dušoval se ,že je vše v pořádku,po otázce jestli má bratranec bazar,řekl,že ne,jen je to blíž Prahy a tam se to líp prodá.Ve tři ráno vyrážím,v osm jsem tam.Přijíždím na adresu a zjišťuji, že je to bazar a dokonce šroťák.Projíždím Forda a zjišťuji komplet sjeté gumy,nejde turbo a auto je na cestě úplně neovladatelné.Prostě problém udržet se v jednom pruhu.Volant by musel držet snad kulturista.Sedám do svého auta a jedu zpět domů.3.tis.za benzín v lese-super .Další týden Ostrava-Most.Saang Yong Musso Rv98 2,9D ,plná výbava dovozce a spekulant v jedné osobě,po telefonu Top-stav na místě hnus ,jedu domů.4.tis.v háji,kompletně zdeptán Další týden Opel Frontera 2,5TDS RV98 Jižní Morava ,je to blíž k Ostravě 3 pokus.Příjezd bazar cena 219.tis.najeto 124.tis.km první majitel ,klima prý funkční,dušoval se na smrt svých dětí bazarník.Ale ,že to nemohu vyzkoušet,protože je zima .Rezignuji a po slevě 9.tis.kupuji ,jedu zpět do Ostravy a pátrám ,proč mi řekl ,že nemá k autu servisku,přesto že vůz je koupen u nás.Tak nemeškám a podle malého TP se dopátrávám původníhi majitele.Ten je velmi sdílný a chrlí mi do telefonu vše co chci vědět.Prodal do bazaru Fronteru i se serviskou auto najeto 230.tis.km ,takže bazar stáhl 105.tis. dolů.Klimatizace mu nešla ,což bazaru řekl ,je vadné čerpadlo a tak auto prodal za 125.tis.slušný zisk,že.Serviska samozřejmě vyhozená ,abych se nedopátral ujetých kilometrů.Ještě auto prodal s novou gelovou baterií,která ve voze jak jinak nebyla.Tak ponaučení-nekupujte v žádném případě auto z bazaru ani od překupníků nebo majitelů,kteří mají vůz jen krátce,buď má vady nebo je na kšeft.Teď bych potřeboval radu,kdo prodá nebo sprví čerpadlo klimy nebo z jakého vozu pasuje.Jestli motory 2,5TDS při ujetí 230.tis.km nejsou před smrtí .Kde seženu volnoběžku do předních kol nebo kdo pomůže opravit ,možná stačí jen poštelovat na podložkách podle návodu z vašich stránek.Nejlépe ,kdyby mi pomohl někdo z okolí Ostravy.Jak dám 4x4 tak to v předním levém kole lupe.Ještě bych potřeboval koupit třeba i starší boční nášlapy.Našel jsem více menších závad,ale otom až příště,Mám toho už plné brýle,nevím jestli jsem udělal dobře,když jsem to auto koupil.Tak mě trochu povzbuďte chci s ním příští rok s rodinou k moři a nechci někde vydechnout.To bych se už picnul,tolik peněz v háji. Dík za rady. Sony
- Slaava
- Moderátor
Ke zdi a bez milosti postřílet
Ahoj Sony, k tvým zkušenostem se dá říct jediné: klasika. Sou to kurvy, že jim není rovno. Já to kupoval v áčkách a to mlžení, co tam předváděli bylo fakt k zblytí. Ale nezoufej si, auto je to dobrý a podle mě je to nejlepší varianta Frontery. 2,5TD považuju díky rozvodům ozubenejma kolama za kvalitní a odolný agregát. Zkus volnoběžky rozebrat, zkouknout opotřebení, vyčistit a vrátit. Přes zimu tomu dej vohul, zkoukni co se dá, nech změřit kompresi motoru a seštelování stříkačky, popř. si dojeď na dobrovolnou technickou... a v létě můžete k moři. A somozřejmě vítej mezi soukmenovci. :D
-
Honza
Ahoj Sony
Teda jseš silná povaha tohle zjistit, že nikdo takhle vorval kilometry a ostatní tak bych byl okamžitě zpátky a myslím že by se dotyčný bazarník nestačil divit.
Já jsem frontéru nedávno prodal, ale rozhodně ne z důvodů že by mě jak koli naštvala, zlobila, nebo nechala ve štychu menší trable s ní byly, ale né větší než s jiným bazarovým autem. Volnoběžky je naprosto standartní problém, ale pozor uplně všech aut co je mají. Je blábol že u froncky zlobí víc naopak, když odejdou např. u MUSSA tak do původního stavu už je nikdo nedá. Frontéře jdou dobře zaudržovat. Popisoval jsem to v diskuzi. Když nepomůže vyčistit a namazat tak se dají ddovnitř vložit deší tři malé tyčky avše chodí jak nový. S klimou ti fakt neporadím. Motor 2.5 TDS se říká že je to nejlepší co Frontera měle, ironií je že já jsem koupil Cherokeho 2.5 TD a o něm kařdý říká a píše že je z motorů nejhorší, A jaké bylo moje překvapení výrobce obou zmíněných motorů je jeden Italský VM Motori. A ejhle on je to dokonce ten samý motor. Mám k němu poznatky prý mu ráda praská hlava, ne bezdůvodně. Buď špatně chladí, většinou nefunkční vrtule, a druhá nemá rád plnej plyn za studena. Jinak rozvody má ozubenejma kolama na furt a vyběhanej na 230 tis. myslím že asi ne. Muj Cheroke má 180tis a je po výměně hlavy - běží jako hodiny. Škoda že jsi z ostravy já od Liberce ty volnoběžky jsou tak na 1.5 hod jeden. Snad to vyčteš. Jinak froncka je fajn auto najel jsem s ním za dva roky přez 80tis. km a ani jednou mě nenechala ve štychu a že dřela.
Problémy jsou s dílama sehnat je, ale za pomoci tohodle webu je je to docela v klidu. Tak ať šlape.
Teda jseš silná povaha tohle zjistit, že nikdo takhle vorval kilometry a ostatní tak bych byl okamžitě zpátky a myslím že by se dotyčný bazarník nestačil divit.
Já jsem frontéru nedávno prodal, ale rozhodně ne z důvodů že by mě jak koli naštvala, zlobila, nebo nechala ve štychu menší trable s ní byly, ale né větší než s jiným bazarovým autem. Volnoběžky je naprosto standartní problém, ale pozor uplně všech aut co je mají. Je blábol že u froncky zlobí víc naopak, když odejdou např. u MUSSA tak do původního stavu už je nikdo nedá. Frontéře jdou dobře zaudržovat. Popisoval jsem to v diskuzi. Když nepomůže vyčistit a namazat tak se dají ddovnitř vložit deší tři malé tyčky avše chodí jak nový. S klimou ti fakt neporadím. Motor 2.5 TDS se říká že je to nejlepší co Frontera měle, ironií je že já jsem koupil Cherokeho 2.5 TD a o něm kařdý říká a píše že je z motorů nejhorší, A jaké bylo moje překvapení výrobce obou zmíněných motorů je jeden Italský VM Motori. A ejhle on je to dokonce ten samý motor. Mám k němu poznatky prý mu ráda praská hlava, ne bezdůvodně. Buď špatně chladí, většinou nefunkční vrtule, a druhá nemá rád plnej plyn za studena. Jinak rozvody má ozubenejma kolama na furt a vyběhanej na 230 tis. myslím že asi ne. Muj Cheroke má 180tis a je po výměně hlavy - běží jako hodiny. Škoda že jsi z ostravy já od Liberce ty volnoběžky jsou tak na 1.5 hod jeden. Snad to vyčteš. Jinak froncka je fajn auto najel jsem s ním za dva roky přez 80tis. km a ani jednou mě nenechala ve štychu a že dřela.
Problémy jsou s dílama sehnat je, ale za pomoci tohodle webu je je to docela v klidu. Tak ať šlape.
- Nimrod
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Sony
Vítej mezi námi Sony. Motor 2.5 TDS opravdu patří k tomu nejlepšímu a pokud s ním původní majitel najel přes 200 tisíc bez větších problémů tak věř tomu že bude šlapat dalších 200 tisíc. Volnoběžky jsou standartní bolest. Neboj se je rozdělat a zkontrolovat. O klimatizaci se zkus pobavit s někým kdo se vtom vyzná. Většinou je závada v netěsnosti ikdyž Opel servis tvrdí že je špatné čerpadlo. Jinak přeju hodně zdaru a málo problémů.
-
Rosta
...takze gratulace k autu. Neda se nic delat, ale auta s najetym pod 200k u nas proste neexistuji a je to fakt.
A k tomu motoru. Neni to nahodou motor, ktery se daval i do Omegy B???? Tam taky od nejakyho 95 davali 2.5TD a to byl motor za BMW a ten byl opravdu dobrej. Jednak jsem ho sam mel v aute s najetyma 500k a porad slusne slapal a druhak na nem kamos naskakal 700k a jeste auto dobe prodal, protoze ten motor byl furt v cajku.....ale to jsou me zkusenosti z BMW ery
A k tomu motoru. Neni to nahodou motor, ktery se daval i do Omegy B???? Tam taky od nejakyho 95 davali 2.5TD a to byl motor za BMW a ten byl opravdu dobrej. Jednak jsem ho sam mel v aute s najetyma 500k a porad slusne slapal a druhak na nem kamos naskakal 700k a jeste auto dobe prodal, protoze ten motor byl furt v cajku.....ale to jsou me zkusenosti z BMW ery
-
Honza
Ten Bavorák je podle všech informací mítus snad dokonce v bavoráku to byl šestihrnec. Teda je možný že do Omegy se dával jiný, ale rozhodně Frontera má motor od VM Motori z itálie a přes to vlak fakt nejede. Mrkni na http://www.vmmotori.it a najdeš ho tam. Je pravdou že otom že se dával i do Omegy tam neni ani zmínka. Takže buď byly oba z itálie nebo každý od jinud. Ten co je ve Froncce používalo ještě Csorpio, Toyota LC70, Jeepy, Voager, AlfaRomeo, Range Rover. Takže snad i to svědčí o jeho kvalitách.
- Kondor
- Site Admin
- Bydliště: Blansko, Jihomoravský kraj; FRONTERA 3.2i V6, AUT, už je zvýšená, ostatní zatím základ ...
- Kontaktovat uživatele:
Slaavo, ten tvůj text v kolonce předmět je přesně výstižný. Cituji: KE ZDI A BEZ MILOSTI VYSTŘÍLET!!! Jedině tak se zbytek bazarníků vyléčí.
Jinak milý Sony vitaj mezi námi a jestli bude Fronterka tvůj mazel (pokud jsi si ju s tím kupoval), tak jí časem neduhy vyléčíš a bude ti při standardní údržbě věrně sloužit. A motor určitě vydrží.
Měj se.
Jinak milý Sony vitaj mezi námi a jestli bude Fronterka tvůj mazel (pokud jsi si ju s tím kupoval), tak jí časem neduhy vyléčíš a bude ti při standardní údržbě věrně sloužit. A motor určitě vydrží.
Měj se.
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Kondor
SERVIS: Chudčice u Brna; servis@offroad-frontera.com; tel.: 608723149
NAHR. DÍLY: Blansko; prodej@offroad-frontera.com; tel.: 602765864
DOVOZY, ODTAHY, LPG: posta@offroad-frontera.com; tel.: 602765864
Kondor
- Slaava
- Moderátor
Militarista
Jó, já sem militantní... 
-
Rosta
Honza píše:Ten Bavorák je podle všech informací mítus snad dokonce v bavoráku to byl šestihrnec. Teda je možný že do Omegy se dával jiný, ale rozhodně Frontera má motor od VM Motori z itálie a přes to vlak fakt nejede. Mrkni na http://www.vmmotori.it a najdeš ho tam. Je pravdou že otom že se dával i do Omegy tam neni ani zmínka. Takže buď byly oba z itálie nebo každý od jinud. Ten co je ve Froncce používalo ještě Csorpio, Toyota LC70, Jeepy, Voager, AlfaRomeo, Range Rover. Takže snad i to svědčí o jeho kvalitách.
...no v te Omeze B je opravdu bavorskej 2.5TD sestihrnec. Tak asi do frontery chtely dat neco jinyho.... docela skoda, ale co se da delat. Deckama nezatopis: velky spatne horej a maly propadnou rostem.
- Kondor
- Site Admin
- Bydliště: Blansko, Jihomoravský kraj; FRONTERA 3.2i V6, AUT, už je zvýšená, ostatní zatím základ ...
- Kontaktovat uživatele:
Od SONYHO:
Dík kluci za psychickou podporu mam ve fronteře opravdu italský motor čtyřvalec se čtyřma hlavama. Do omegy se dával šestiválec bmv takže nepasuje vůbec nic. Ráno jsem zmáknul volnoběžky vymyl jsem je v benzínu namazal vazelinou na poloosy a složil. teď v nich lupne jen když se rozjedu nebo couvnu, ale to tak asi má být. To čerpadlo od klímy je opravdu v háji údajně v něm za jízdy při zapnuté klímě prasklo až se zablokoval řemen tak to vypli a vypustili freon aby se nezaplo.Obtelefonoval jsem celou republiku a nikde čerpadlo není. Nove stojí 18 tis.Tolik nemíním investovat tak pude z auta ven a jeden kutil TIM ho zkusí zpravit.Má teda doma někdo nějaké staré nášlapy které by za slušnou cenu pustil.? váš SONY
Dík kluci za psychickou podporu mam ve fronteře opravdu italský motor čtyřvalec se čtyřma hlavama. Do omegy se dával šestiválec bmv takže nepasuje vůbec nic. Ráno jsem zmáknul volnoběžky vymyl jsem je v benzínu namazal vazelinou na poloosy a složil. teď v nich lupne jen když se rozjedu nebo couvnu, ale to tak asi má být. To čerpadlo od klímy je opravdu v háji údajně v něm za jízdy při zapnuté klímě prasklo až se zablokoval řemen tak to vypli a vypustili freon aby se nezaplo.Obtelefonoval jsem celou republiku a nikde čerpadlo není. Nove stojí 18 tis.Tolik nemíním investovat tak pude z auta ven a jeden kutil TIM ho zkusí zpravit.Má teda doma někdo nějaké staré nášlapy které by za slušnou cenu pustil.? váš SONY
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Kondor
Kondor
- Kondor
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ROSTA odpověděl:
...kdyz mas kontakt na takovy kutily, tak si naslapy nech svarit z trubek. Neni na tom nic slozityho: kus rovny trubky, kolena, nejakej jekl nebo plochac a treba slzickovej plech navrch... kdo ma doma svarecku, brusku a trochu odvahy, tak to da dokupy ... a pak uz jenom komaxit a je hotovo ))
...kdyz mas kontakt na takovy kutily, tak si naslapy nech svarit z trubek. Neni na tom nic slozityho: kus rovny trubky, kolena, nejakej jekl nebo plochac a treba slzickovej plech navrch... kdo ma doma svarecku, brusku a trochu odvahy, tak to da dokupy ... a pak uz jenom komaxit a je hotovo ))
Kondor
- Kondor
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
TO SONY:
Sony až budeš chtít příště odpověď, tak je to tlačítko Odpovědět v tom příslušným tématu. Ty jsi založil novou konferenci a přitom, předpokládám, si chtěl jen odpověď, ne?
Sony až budeš chtít příště odpověď, tak je to tlačítko Odpovědět v tom příslušným tématu. Ty jsi založil novou konferenci a přitom, předpokládám, si chtěl jen odpověď, ne?
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Kondor
Kondor
-
sony
- Kondor
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No problemo, napsal jsem to jen proto, aby jsi si nemyslel, že tě chceme cenzurovat a rušit ti příspěvky.
Takže jen pro přehlednost jsem to upravil.
Takže jen pro přehlednost jsem to upravil.
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Kondor
Kondor
-
sony
Tak nášlapy jsem už sehnal dělá je nebo prodáva pro nějakou firmu manik z Havířova. Zakladní cena černý komaxit 6 tis za oba.Není to nejlepší varianta ohledně životnosti ale co naplat cena zvítězila.Jestli chce někdo mobil na ty rámy tak tu je. 602720228. Cpu do frontery tolik peněz že kdybych jí chtěl prodat tak to stejně nikdo nezaplatí tak s ní umřu. Ješte jak to řešíte to, že jde vidět do kufru, není tam žádná roleta ani plato jak to vymislet poraďte. Dík SONY.