Přijel by někdo na Šumavu kvůli mému 2,5 TDS?
-
jiridrab
- Kontaktovat uživatele:
Přijel by někdo na Šumavu kvůli mému 2,5 TDS?
Ahoj vespolek,
minulý týden jsem koupil Sportku Áčko 2,5 TDS, rok 96. Při koupi vyzkoušena, vše plně funkční, žádná koroze, pán prý tahal přívěsy s autama, spotřeba prý cca 8 ltr, byl jsem nadšen!
Nadšení opadlo při příjezdu do Šumavských kopců - neuvěřitelný černý kouř od cca 1800 do 2300 otáček a tah nic moc. Dělám s koněm v lese a když jsem zapřáhnul přepravník (1000 kg), auto v podstatě jede stejně, ne-li hůř než má předchozí dlouhá 2,3 TD. Neumím si představit, že původní majitel tahal vlek s autem.
V servisu jsem nechal vyměnit všechny náplně, i filtry (olejový, vzduchový a palivový). Kouřit nepřestala a v servisu to už řešit nechtěli, prý to je nejhorší motor co může být. Já bych ale byl spokojený, je tichý, startuje v pohodě.
Pro případ vrácení auta jsem to s původním majitelem řešil písemně a odepsal, že ,,to je v pohodě, je trochu víc otevřená na čerpadle, jak tahala vlek, tak aby víc brala kopce".
Tady na fóru jsem se dočetl, že černý kouř by opravdu tím čerpadlem mohl být a dotaz zní - udělal by si někdo zkušený výlet na Šumavu (Modrava) a motor mi zkouknul a poladil?
Samozřejmě platím cestovní náklady, práci, případně i ubytování u nás na statku!
Díky za odpověď.
minulý týden jsem koupil Sportku Áčko 2,5 TDS, rok 96. Při koupi vyzkoušena, vše plně funkční, žádná koroze, pán prý tahal přívěsy s autama, spotřeba prý cca 8 ltr, byl jsem nadšen!
Nadšení opadlo při příjezdu do Šumavských kopců - neuvěřitelný černý kouř od cca 1800 do 2300 otáček a tah nic moc. Dělám s koněm v lese a když jsem zapřáhnul přepravník (1000 kg), auto v podstatě jede stejně, ne-li hůř než má předchozí dlouhá 2,3 TD. Neumím si představit, že původní majitel tahal vlek s autem.
V servisu jsem nechal vyměnit všechny náplně, i filtry (olejový, vzduchový a palivový). Kouřit nepřestala a v servisu to už řešit nechtěli, prý to je nejhorší motor co může být. Já bych ale byl spokojený, je tichý, startuje v pohodě.
Pro případ vrácení auta jsem to s původním majitelem řešil písemně a odepsal, že ,,to je v pohodě, je trochu víc otevřená na čerpadle, jak tahala vlek, tak aby víc brala kopce".
Tady na fóru jsem se dočetl, že černý kouř by opravdu tím čerpadlem mohl být a dotaz zní - udělal by si někdo zkušený výlet na Šumavu (Modrava) a motor mi zkouknul a poladil?
Samozřejmě platím cestovní náklady, práci, případně i ubytování u nás na statku!
Díky za odpověď.
Frontera A, 2.5 TDS Sport, 1997.
http://www.drabuvdvur.cz
- vlado007
- Extra diskutér
Re: Přijel by někdo na Šumavu kvůli mému 2,5 TDS?
Ten pan od ktoreho si to kupil, ta pekne taha za nos. Na tvojom mieste by som mu to vratil. A to ze ti pisomne napisal po kupe ze je manipulovane s motorom sa vlastne sam priznal ze ti pred kupou zatajil nieco co neni normalne 
Frontera 2.3 TD rv.92 5dv. bordova met. 
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
Frontera 2,8 Tdi rv.97 5dv.
- myslivec
- Super diskutér
Taky si myslím, že seřizováním nic nezlepšíš, prostě to pán utahal
. Nech si změřit kompresi, ať víš na čem jsi 
-
rejno123
- Začínající diskutér
taktiez zdielam nazor vratit , tym ze si ju nechas nic nevyhras lebo to co snou je moze byt zalezitost par € ale ked nie .....
Frontera A 2.5 TDS - EX
NISSAN Patrol GR Y60 2.8 TD - EX
- maxik.t
- Pokročilý diskutér
Pokud přidával na čerpadle, tak možná jen pro to aby vůbec nastartovala
Tenhle motor (v základu) přidávat nepotřebuje,aby vlek utáhnul.To, že je na tahání nevhodnej, je druhá věc. Je náchylnej na teplotu. Opravdu bych to viděl na vylágrovanej motor a nebo čerpadlo v háji (repas cca 18-20tis.) Záleží jestli máš čas a peníze se tím zaobírat. Ještě mě napadá , co turbo? Neháže olej
Já osobně bych se snažil o vrácení peněz , fronter je na trhu dost 
NO road ? NO stress ◄OFFROAD►
2.5 TDS long , 1997, 31x13,5 R15 Maxxis Mudzila, naviják 5,4t , lift 6cm + bodylift 5cm ,CB,nějaký ty světýlka na střeše, šnorchl , přední a zadní pevnosťák , expediční zahrádka ,pergola...
2.5 TDS long , 1997, 31x13,5 R15 Maxxis Mudzila, naviják 5,4t , lift 6cm + bodylift 5cm ,CB,nějaký ty světýlka na střeše, šnorchl , přední a zadní pevnosťák , expediční zahrádka ,pergola...
-
rejno123
- Začínající diskutér
presne ... moja nemala problem tahat vozik z nalozenou dlasou fronterou cca 150 km
Frontera A 2.5 TDS - EX
-
rejno123
- Začínající diskutér
a taktiez to turbo ... otec mal v robote fronteru pretoze potreboval nieco previes na vozika a on nema tazne ... a vecer sama pytal ci mi frontera stale tak dymi a na druhy den som nasiel uz len mlaku oleja pod autom jak mi turbo dalo zbohom
Frontera A 2.5 TDS - EX
- palo frontera
- Extra diskutér
2,5tds neni zla ked sa s nou jazdi rozumne a clovek sa k tomu sprava ako vodic a nie ako nejaky buran. Asi si trafil na mačku vo vreci. Ktohovie co predosli majitel s tym stvaral a co naozaj tahal. Racej mu to vrat, ak sa este da.
Frontera A 2,5TDS rocnik 97 dlha, svetelna rampa, AVM volnobezky, pneu.- 255/70-16 mt. a pneu matador Izzarda 255/65-16 a ocelovy šusplech
-
rejno123
- Začínající diskutér
suhlasim ....
Frontera A 2.5 TDS - EX
- radole
- Začínající diskutér
ked startuje dobre tak tlaky su OK a cierny dym sposobuje aj diera v sani, turbo tlaci mimo, zistis to tak ze od cca 1500ot pocut duty zvuk, mokre hadice alebo intercooler
Frontera A 3,1 TD troška podvihnutá, 37" kolieska,2x uzávierka, 2x navijak
Frontera B 2,2 DTL troška podvihnutá 32" kolieska, 2x navijak a expedičná výbava
náhradné diely Frontera A,B, Trooper, Monterey, Campo
0919 224 231
fronteradiely@azet.sk
Frontera B 2,2 DTL troška podvihnutá 32" kolieska, 2x navijak a expedičná výbava
náhradné diely Frontera A,B, Trooper, Monterey, Campo
0919 224 231
fronteradiely@azet.sk
-
jiridrab
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc za rady.
Ten olej nikde nevidím, motor je suchý, pod autem taky sucho.
Zkusím tedy ještě v servisu změřit kompresi a zkontrolovat turbo (u něho bych po zkušenostech s jinými diesely čekal razantnější nástup), no a kdyžtak začnu jednat o vrácení auta.
To by byl pech :-(
J.
Ten olej nikde nevidím, motor je suchý, pod autem taky sucho.
Zkusím tedy ještě v servisu změřit kompresi a zkontrolovat turbo (u něho bych po zkušenostech s jinými diesely čekal razantnější nástup), no a kdyžtak začnu jednat o vrácení auta.
To by byl pech :-(
J.
Frontera A, 2.5 TDS Sport, 1997.
- palo frontera
- Extra diskutér
Pri hmotnosti Frontery nemozes cakat niejaku razantnu odozvu turba. Neni to sprinter a hlavne tento motor. Ale rozkotulat sa vie ked sa rozkruti 
Frontera A 2,5TDS rocnik 97 dlha, svetelna rampa, AVM volnobezky, pneu.- 255/70-16 mt. a pneu matador Izzarda 255/65-16 a ocelovy šusplech