Kraken z Uhřínovic (okr.Rychnov n. Kněžnou) - Campo
- Jokerrr83
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kraken z Uhřínovic (okr.Rychnov n. Kněžnou) - Campo
toz vitej Kepisto 
Frontera A 2.0i Sport 4x4 (1996)-manualni AVM pevnostni,do terenu 31´na 11,5´ R15 Muzilla LT s diskem ET-35, predni tlumice Ironman, UP + 5 cm na podlozkach, vyhozena stabilka, koncovka Remus, naviják BESW12000, predni pevnostni naraznik
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Línej je relativní, to uznávám.maxik.t píše:Noo línej, jak se to vezme. Viděl jsem ho osobně řádně rozdrážděnej a zas tak línej mi nepřišel. V Mohelnici na sraze s ním Tankan lítal do stoupáků jako nic
A to měl v korbě cca 200kg žulovejch kostek kvůli balancu
Beru to tak, že na ten obsah a hmotnost auta není výkon zrovna bůhví jakej, ale v terénu je důležitější technika jízdy a má to i výhodu v tom, že povinné ručení mi spočítali podle kilowat na 1800,-Kč za rok, což je podle mně paráda.
Naštěstí máme u nás jedinou dálnici D11, kterou stejně nevyužívám a když, tak je to samý omezení, takže při dnešních ucpaných silnicích to opravdu až tak nevadí.
Je možný, že až něco nechám udělat se vstřik. čerpadlem, bude nějaká změna.
Rozdíl jsem pocítil i po cca 500km od té doby, co jsem Campo koupil. Ze začátku bylo mnohem línější. Buď ho někdo moc šetřil, nebo možná delší dobu stálo. Kupoval jsem ho od takovýho pochybnýho týpka, co ho měl půl roku v polopřevodu na někoho jinýho. Historii toho auta znám jen podle techničáku.
Bylo nové koupené od Opla v Praze, dvě firmy ho asi dost ojely a pak už těžko říct. V těch firmách ale údržba byla, to mám v návodu k obsluze, jak si tam psali poznámky o výměnách a mazání.
Chybí dle tacho poznámky na cca posledních 50tis.km, což je při celkem 790 tis na tacho zanedbatelný.
Zároveň pochybuju, že by se někdo při těchto kilometrech obtěžoval se stáčením počítadla a při ceně auta to stejně nebylo podstatný. Dá se říct, že jsem ho zachránil před cestou pod lis.
Campo 2,5D CREW CAB '92, dlouhá korba+orig HardTop SUNWIN,
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo XC70 2,4D5´03 4x4 automat V5
traktor EICHER Diesel Panther r.v.1963 28hp vzduch
Multicar M25 třístranný sklápěč
MAN F2000 26.464´99+HR FASSI 220
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se zas dostal na chvíli k tomu, abych pokračoval na Campíkovi.
Pořídil jsem nějakou fotodokumentaci.
Límeček byl taky dost chycenej, ale myslím, že jsem ho rozumně vymodeloval do odpovídajících proporcí.
Všecko se uvidí po laku.
Spolujezdcova strana byla trochu horší, tam nezbylo než límec cca 8cm odpárat a udělat nový z plechu. Dnes se mi podařilo poprvé natmelit a pak jsem to nechal, protože to vypadalo na průtrž, která později opravdu přišla a v dílně teď nemám místo. Tmel stihnul vytvrdnout, takže mi déšť až tak nevadí.
Toto vše je legrace a jen takové hraní si v porovnání s tím, co mám do dalšího příspěvku...
Pořídil jsem nějakou fotodokumentaci.
Límeček byl taky dost chycenej, ale myslím, že jsem ho rozumně vymodeloval do odpovídajících proporcí.
Všecko se uvidí po laku.
Spolujezdcova strana byla trochu horší, tam nezbylo než límec cca 8cm odpárat a udělat nový z plechu. Dnes se mi podařilo poprvé natmelit a pak jsem to nechal, protože to vypadalo na průtrž, která později opravdu přišla a v dílně teď nemám místo. Tmel stihnul vytvrdnout, takže mi déšť až tak nevadí.
Toto vše je legrace a jen takové hraní si v porovnání s tím, co mám do dalšího příspěvku...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Při zmiňované práci na autě jsem nakoukl taky pod auto ze spoda a viděl jsem něco, co mně moc nepotěšilo. Před časem jsem si byl zablbnout trochu v brodu a asi odplavaly všechny letité usazeniny a nánosy z rámu a držáků, taky jsem trochu ''ďoubnul'' do předních podběhů a vypadnul nějakej papundekl. Když jsem pak oddělal plastové podběhy vpředu u nárazníku, měl jsem trochu divení 
Překvapuje mně, jak to bylo nenápadně zakamuflovaný. Foto před tím, než se objevila tahle hrůza, bohu žel nemám.
A ještě jedna chuťovka
prolezl jsem tedy rám detajlněji. Že to není dobrý, jsem věděl a s tím jsem to kupoval, ale že je to takhle na kaši, jsem si nemyslel.
Nevadí, čtyrka plech to jistí a svářet umím celkem slušně, takže budeme pancéřovat
Alespoň mně to donutí se pustit do práce komplexně. Doufám, že se mi Campík do té doby někde nezlomí.
To blátíčko, co všude bylo, krásně stav rámu zamaskovalo. Vypadalo to jako vrstvička, jakoby byl rám jen tak zacákanej a ejhle, on byl spíš naplněnej.
Já ho v řece vypláchnul a nic moc nezbylo.
To bude asi nějaká zvláštní odlehčená modifikace tohoto vozu...
Zkušení Campisti určitě takovou situaci znají a mají psychickou odolnost dostatečnou na to, aby to ustáli, tak po prvním zaváhání věřím, že se taky dopracuju k tomu, aby moje Campo bylo jednoho krásnýho dne v kondici a zdravý.
Překvapuje mně, jak to bylo nenápadně zakamuflovaný. Foto před tím, než se objevila tahle hrůza, bohu žel nemám.
A ještě jedna chuťovka
prolezl jsem tedy rám detajlněji. Že to není dobrý, jsem věděl a s tím jsem to kupoval, ale že je to takhle na kaši, jsem si nemyslel.
Nevadí, čtyrka plech to jistí a svářet umím celkem slušně, takže budeme pancéřovat
Alespoň mně to donutí se pustit do práce komplexně. Doufám, že se mi Campík do té doby někde nezlomí.
To blátíčko, co všude bylo, krásně stav rámu zamaskovalo. Vypadalo to jako vrstvička, jakoby byl rám jen tak zacákanej a ejhle, on byl spíš naplněnej.
Já ho v řece vypláchnul a nic moc nezbylo.
To bude asi nějaká zvláštní odlehčená modifikace tohoto vozu...
Zkušení Campisti určitě takovou situaci znají a mají psychickou odolnost dostatečnou na to, aby to ustáli, tak po prvním zaváhání věřím, že se taky dopracuju k tomu, aby moje Campo bylo jednoho krásnýho dne v kondici a zdravý.
Naposledy upravil(a) Kraken01 dne 14 zář 2016 20:36, celkem upraveno 1 x.
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
-
Kazan213
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Vítej v klubu šílenců.Koukáme že ne jen moje frontera se postupně v terrenu odlechčuje.
Ale hlavu vzhůru chce to svářečku,flexu,trochu víc plechů,šikovné ruce a hlavně pevný nervy a jde všechno.Postupně už se tím taky prokousávám. 
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Dík za povzbuzující komentář.Kazan213 píše:Vítej v klubu šílenců.Koukáme že ne jen moje frontera se postupně v terrenu odlechčuje.Ale hlavu vzhůru chce to svářečku,flexu,trochu víc plechů,šikovné ruce a hlavně pevný nervy a jde všechno.Postupně už se tím taky prokousávám.
Když jsem se chystal Campo kupovat a někde jsem se zmínil, že chci konkrétně toto auto, reakce mých známých byly z drtivé většiny typu
že jsem blázen, když chci koupit hromadu rzi od Opla, ať kouknu po jiných značkách. Já měl ale jasno a ani tato poslední zjištění na mém názoru nic nemění.
Jak se říká, s chutí do toho a půl je hotovo.
Ještě, že je tu toto fórum plné šílenců se stejnou diagnózou, jakou trpím i já.
Však my na tu mrchu - korozi jednou vyzrajem.
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Uběhnul nějaký čas a já jsem sbíral postupně další informace, jak dál pokračovat se znovuvzkříšením mého Campíka. Zároveň jsem podle potřeby i jezdil a získal zkušenosti praktické. Po šoku, kterým jsem prošel, když jsem zjara postupně zjistil, jak důkladná byla koroze v případě mého miláčka, musím smeknout nad tím autem, co všecho je schopné v tomto stavu uvézt a bez defektu.
Když jsem potřeboval něco jen kolem baráku, risknul jsem mu naložit s tím, že se to dá když tak vždycky nějak dotáhnout domů. Nebylo to do teď potřeba.
Dospěl jsem však k závěru, že už je fakt na čase dát to pořádně dohromady.
Varianta s obvařováním stávajícího rámu, nebo vyřezáváním a nahrazováním původního materiálu mi nakonec přijde přece jen jako hodně práce s nevalným efektem, tak jsem se rozhodl, že poupravím rám z dlouhé Frontery, vyztužím na choulostivých místech (mezi kabinou a korbou) a bude to nejschůdnější řešení a patřičně kvalitní.
Nevymyslel jsem to samozřejmě já z vlastní hlavy, ale doporučil mi to bývalý Campista, který údajně takto řešil několik Camp pro sebe i někomu jinému a dal mi detajlní informace co a jak.
Jakmile tedy seženu rám z dlouhé frontery ve slušném stavu a udělám si místo v dílně, pustím se do toho a budu vše patřičně dokumentovat, abych mohl v případě zájmu poskytnout dostatek informací pro další nadšence, kteří by chtěli eventuelně podobně jako já oživit nějaké Campo.
Co se týká dosavadních zkušeností, jediný defekt, který budu aktuálně řešit, je problém s tachometrem. Přestal ukazovat, tak jsem rozhodil palubku. Tam jsem problém neshledal, až jsem skončil u převodovky. Náhon vpořádku, takže problém je ve špajzce. Zatím jsem to nerozdělával, ale při téměř 800tis.km na tacho by mne ani nepřekvapilo, kdyby na vývodu z převodovky nebylo už ozubení
.
Kdybyste někdo věděli náhodou o nějakém fronteráckém rámu, nebo vývodu z převodovky pro tachometr, kde by byly tyto věci k mání, uvítám každou informaci.
Když jsem potřeboval něco jen kolem baráku, risknul jsem mu naložit s tím, že se to dá když tak vždycky nějak dotáhnout domů. Nebylo to do teď potřeba.
Dospěl jsem však k závěru, že už je fakt na čase dát to pořádně dohromady.
Varianta s obvařováním stávajícího rámu, nebo vyřezáváním a nahrazováním původního materiálu mi nakonec přijde přece jen jako hodně práce s nevalným efektem, tak jsem se rozhodl, že poupravím rám z dlouhé Frontery, vyztužím na choulostivých místech (mezi kabinou a korbou) a bude to nejschůdnější řešení a patřičně kvalitní.
Nevymyslel jsem to samozřejmě já z vlastní hlavy, ale doporučil mi to bývalý Campista, který údajně takto řešil několik Camp pro sebe i někomu jinému a dal mi detajlní informace co a jak.
Jakmile tedy seženu rám z dlouhé frontery ve slušném stavu a udělám si místo v dílně, pustím se do toho a budu vše patřičně dokumentovat, abych mohl v případě zájmu poskytnout dostatek informací pro další nadšence, kteří by chtěli eventuelně podobně jako já oživit nějaké Campo.
Co se týká dosavadních zkušeností, jediný defekt, který budu aktuálně řešit, je problém s tachometrem. Přestal ukazovat, tak jsem rozhodil palubku. Tam jsem problém neshledal, až jsem skončil u převodovky. Náhon vpořádku, takže problém je ve špajzce. Zatím jsem to nerozdělával, ale při téměř 800tis.km na tacho by mne ani nepřekvapilo, kdyby na vývodu z převodovky nebylo už ozubení
Kdybyste někdo věděli náhodou o nějakém fronteráckém rámu, nebo vývodu z převodovky pro tachometr, kde by byly tyto věci k mání, uvítám každou informaci.
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Sláááva,
tak rám už mám doma. Dokonce to dopadlo tak, že jsem si dovezl kompletní podvozek z dlouhé áčkové frontery na kolách i s agregáty a vším, co na podvozku je.
Je tam motor 2,3td údajně s fouklým těsněním pod hlavou. Ten mně v podstatě nezajímá, jen jsem zaregistroval, že má vůli na vodní pumpě... Stejně je mi asi na nic. Já si budu hýčkat můj ekonomický 2,5D
Vzal jsem podvozek wapkou a jsem mile překvapen, jak je zdravej. O něčem takovým si my Campisti můžeme nechat zdát u originálních rámů. Nejhorší místa vypadají tak, že na nich není barva. U campa vypadají tak, že tam nejsou
Umyju to pořádně a začnu pak vymýšlet, co všecko nechám z frontery a co bude z mýho Campa. Doufám, že až ten hybrid udělám, bude to na delší dobu bez větších zásahů.
Nejvíc by se mi líbilo, kdyby šlo napasovat motor z Campa na převodovku, která tam je. Nejprve udělám komplet spodek a pak přijde pakárna s boudou a korbou. Největší obavy mám z kabiny. Ta je taky u mně pěkně jetá (teda sežraná). To už ale trochu předbíhám...
Když pominu, že byl podvozek vpodstatě za cenu holýho rámu, ještě jsem jako bonus našel v nádrži 40L nafty, takže to všecko bylo vlastně ještě o dost levnější
Jakmile bude pořádně umyto, dodám fotodokumentaci a začnu laborovat s dalším postupem.
tak rám už mám doma. Dokonce to dopadlo tak, že jsem si dovezl kompletní podvozek z dlouhé áčkové frontery na kolách i s agregáty a vším, co na podvozku je.
Je tam motor 2,3td údajně s fouklým těsněním pod hlavou. Ten mně v podstatě nezajímá, jen jsem zaregistroval, že má vůli na vodní pumpě... Stejně je mi asi na nic. Já si budu hýčkat můj ekonomický 2,5D
Vzal jsem podvozek wapkou a jsem mile překvapen, jak je zdravej. O něčem takovým si my Campisti můžeme nechat zdát u originálních rámů. Nejhorší místa vypadají tak, že na nich není barva. U campa vypadají tak, že tam nejsou
Umyju to pořádně a začnu pak vymýšlet, co všecko nechám z frontery a co bude z mýho Campa. Doufám, že až ten hybrid udělám, bude to na delší dobu bez větších zásahů.
Nejvíc by se mi líbilo, kdyby šlo napasovat motor z Campa na převodovku, která tam je. Nejprve udělám komplet spodek a pak přijde pakárna s boudou a korbou. Největší obavy mám z kabiny. Ta je taky u mně pěkně jetá (teda sežraná). To už ale trochu předbíhám...
Když pominu, že byl podvozek vpodstatě za cenu holýho rámu, ještě jsem jako bonus našel v nádrži 40L nafty, takže to všecko bylo vlastně ještě o dost levnější
Jakmile bude pořádně umyto, dodám fotodokumentaci a začnu laborovat s dalším postupem.
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
- farmář
- Moderátor
koukám, jdeš na to dobře. Po zkušenostech s obvařováním, jsem pro výměnu. Než šlo z domu poslední Campo, už jsem byl pro výrobu komplet nového rámu. Vařit nové železo a staré železo je rozdíl veliký, asi jako skočit z letadla s padákem a bez.
Těším se na další fotky.
Těším se na další fotky.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Díky za komentář.farmář píše:koukám, jdeš na to dobře. Po zkušenostech s obvařováním, jsem pro výměnu. Než šlo z domu poslední Campo, už jsem byl pro výrobu komplet nového rámu. Vařit nové železo a staré železo je rozdíl veliký, asi jako skočit z letadla s padákem a bez.![]()
Těším se na další fotky.
Těší mně, že zrovna od tebe můžu číst takový názor. Když jsem pročítal nejrůznější příspěvky na fóru, nabyl jsem dojmu, že jsi jeden z těch, kteří opravdu vědí, o čem Campa jsou. Hned mám do toho víc elánu, když mně utvrzuješ v tom, že nevymýšlím blbost, nebo si to zbytečně nedělám komplikovaný.
Koupil jsem nějakou chemii od MAFRY na odmaštění, tak doufám, že mi to můj "nový" rám nerozpustí i s plechem.
Tvrdili, že od té doby, co je ARVA ekologická, tak nemyje, ale tohle je prý spolehlivý, jen zdůrazňovali, ať to fakt naředím, že je to koncentrovaný svinstvo. Jak to některý den po práci pořídím umýt, budou ty fotky. Zatím jsem to bral jen tlakovou vodou a ten rám je zachovalej nejspíš díky tomu, že ta frontera byla pěkná olejnička.
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
- Goauld_cz
- Pokročilý diskutér
Tam kde teče olej je rám vždycky v pohodě
Nejhůř sou na tom zadky, protože tak daleko se žádná mastnota z motoru nedostane a celkově proudění vzduchu de odpředu dozadu, takže všechen bordel a vlhkost se koncentrujou v zadní části. Já sem se na vyvařování vyprdl a koupil jinej rám. Ten sem nechal opískovat a nalakovat barvou na venkovní konstrukce, ale byli to známí, nevím kolik by to přišlo od někoho jinyho.
Nicméně nevím jestli se dá sehnat rám na campo v dobrym stavu, mám pocit, že všechny jakožto pracovní auta budou v horším než dobrym. Ale rozhodně cokoliv budeš dělat na rámu, tak bych sundal kastlu, možná i motor s převodovkou. Když to budeš mít cely odstrojeny, tak to bude mnohem pohodlnější práce a navíc se dostaneš dobře i na místa, na ktery by ses jinak vubec nedostal. Sundání kastle je překvapivě jednoduchá záležitost a není se čeho bát. Je to akorát pár šroubů co to drží u sebe, jeden svazek elektriky a brzdovy trubky. Pak stačí rozebrat plasty kolem řadících pák, případně je odmontovat a kastle je volná.
Nicméně nevím jestli se dá sehnat rám na campo v dobrym stavu, mám pocit, že všechny jakožto pracovní auta budou v horším než dobrym. Ale rozhodně cokoliv budeš dělat na rámu, tak bych sundal kastlu, možná i motor s převodovkou. Když to budeš mít cely odstrojeny, tak to bude mnohem pohodlnější práce a navíc se dostaneš dobře i na místa, na ktery by ses jinak vubec nedostal. Sundání kastle je překvapivě jednoduchá záležitost a není se čeho bát. Je to akorát pár šroubů co to drží u sebe, jeden svazek elektriky a brzdovy trubky. Pak stačí rozebrat plasty kolem řadících pák, případně je odmontovat a kastle je volná.
EX Isuzu Rodeo LS 3.2 V6 ; GOLF IV 1.9TDI ; 2014 Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak to vpodstatě začínám dělat.
Ten podvozek z frontery je odstrojenej, je tam motor s převodovkou,kardany, nápravy a nádrž. Motor s převodovkou sundám a pak se budu věnovat úpravám držáků kastle a korby + věcem, který se liší mezi Campem a Fronteou.
Vzhledem k tomu, že mám na Campu každou nápravu z jinýho auta, zvažuju nechat obě fronterácký na tom podvozku, protože mě se to u Campa na 4x4 hádá. Mám vzadu sice kotoučový brzdy, což je příjemný, ale když jsem měnil destičky, dopracoval jsem se k tomu, že je náprava ze starýho troopera. Diferák je jak u náklaďáku (asi bytelnej), ale určitě má jinej převod.
To vše budu ještě vymýšlet a rozhodovat se o nejrozumnější kombinaci.
Ten podvozek z frontery je odstrojenej, je tam motor s převodovkou,kardany, nápravy a nádrž. Motor s převodovkou sundám a pak se budu věnovat úpravám držáků kastle a korby + věcem, který se liší mezi Campem a Fronteou.
Vzhledem k tomu, že mám na Campu každou nápravu z jinýho auta, zvažuju nechat obě fronterácký na tom podvozku, protože mě se to u Campa na 4x4 hádá. Mám vzadu sice kotoučový brzdy, což je příjemný, ale když jsem měnil destičky, dopracoval jsem se k tomu, že je náprava ze starýho troopera. Diferák je jak u náklaďáku (asi bytelnej), ale určitě má jinej převod.
To vše budu ještě vymýšlet a rozhodovat se o nejrozumnější kombinaci.
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem pořídil v práci skončit trochu dřív, podvozek mám více méně čistej, abych mohl dělat, až na to dojde.
Pořídil jsem pár snímků. Zblízka to mám taky, tam už je vidět víc.
Pořídil jsem pár snímků. Zblízka to mám taky, tam už je vidět víc.
Naposledy upravil(a) Kraken01 dne 14 zář 2016 20:38, celkem upraveno 1 x.
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Budoucí podvozek mého Campíka víc zblízka
Takhle jsem podvozek koupil, jediná moje činnost do tohoto stavu byla wapka a trochu chemie na odmaštění.
Teď to uklidím někam, kde bude moct vysichat voda, kterou jsem všude napral, abych vyplavil letité nánosy bláta a písku hlavně z rámu.
Jak se bude zhoršovat počasí, věřím, že provedu debordelizaci v dílně a půjde podvozek dovnitř a začnu očesávat, co nebudu chtít použít.
Teď tam mám ještě něco rozdělaný, tak to musím postupně dodělat ať se Campo nestihne někde do tý doby zlomit
Tam budou nejzásadnější úpravy, aby šla i dlouhá korba, takže podstatná část zadku bude stejně úplně nová.
To mne velmi potěšilo.
Já samozřejmě na Isuzu nedám dopustit, takže absenci unikajících kapalin nahradím občasným vystříkáním rámu a bude to podle mně navěky 
Teď to uklidím někam, kde bude moct vysichat voda, kterou jsem všude napral, abych vyplavil letité nánosy bláta a písku hlavně z rámu.
Jak se bude zhoršovat počasí, věřím, že provedu debordelizaci v dílně a půjde podvozek dovnitř a začnu očesávat, co nebudu chtít použít.
Teď tam mám ještě něco rozdělaný, tak to musím postupně dodělat ať se Campo nestihne někde do tý doby zlomit
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
-