Dotaz na mechanika-Olomoucko

Vše o benzínových motorech (2.0, 2.2, 2.4, 3.2)
Krnule-FronteraB
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Dotaz na mechanika-Olomoucko

Příspěvek od Krnule-FronteraB »

Zravim vsechny priznivce terenich vozu a Fronter zvaste.Mam na Vas jednu velikou prosbu.Jiz o koupe vozu coz je asi mesic, se potykam s svitici kontrolkou zavady motoru.Po pripojeni na diagnostiku vyjela zavada cidla vackove hridele.Po vymene za nove a zkousce dvou dalsich kontrolka stale sviti.Motor pri rozjezdech skube, cuka a volnobeh drzi nekdy na 1200 ot, jindy normalne.posledni dobou pri prerazeni visi i na 2000.Jelikoz jsem opravar amater tak uz si nevim rady a chtel bych Vas poprosit, jestli nekdo nevi o sikovnem opravari, ktery by se mi na auto podival.Nejlepe nekde v okoli olomouce.Ja bydlim kousek od sumperka.Do Oplu se mi zatim moc nechce.Auto je Frontera B rv.2000 sport 2.2 16V benzin 100kW motor y22se.Za jakekolik informace moc dekuji.
Frontera B Sport 2000Limited 2.2 16V LPG (Y22SE)
Rozšířená (+3cm) a zvednutá (+5cm) :)
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz na mechanika-Olomoucko

Příspěvek od Nimrod »

Mechanika ti moc neporadím. Ale zkoušel jsi zapalovací kabely? Za úplné tmy sundej jejich kryt a zlehka je pokrop vodou z rozprašovače. Pokud budou svítit jak svatojánské ohně tak jsi doma.
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Nimrod
Revize LPG: servis@offroad-frontera.com
Goauld_cz
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Goauld_cz »

Pokud zůstává viset chyba čidla vačky i po výměně, tak je vadná kabeláž od čidla do řídící jednotky :wink:
EX Isuzu Rodeo LS 3.2 V6 ; GOLF IV 1.9TDI ; 2014 Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

Zdar, pokud se nepovede, mohu doporučit servis tohoto pána: https://www.facebook.com/josef.hanacek. ... riends_tab
Je z Prostějova.
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Krnule-FronteraB
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Vsem moc dekuji ra rady.S tim rozprasovacem to zkusim dnes po praci a a tu kabelaz se mrknu asi az o vikendu.Pak dam vedet jak jsem pochodil.A mel bych jeste dotaz.Chci vymenit olej v motoru a filrt a vaham jestli pouzit cistic olejovych usazenim od Liqui moly.Chtel bych prevetivne predejit ucpani kanalku a naslednemu vybehnuti ojnice, coz jsem se docetl ze se u tohoto typu motoru stava.Ale zase mam strach aby mi to spis neuskodilo.Olej bych chtel pouzit mogul gx-fe 10w 40.tusim polosyntetika.Dekuji za info.Petr
Goauld_cz
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Goauld_cz »

Tady ty čistící přípravky nejsou nijak zvlášť učiny, spíš bych řekl, že jejich význam je čistě ziskovej :)
Základní otázka je jakej je tam olej teď a jakej do motoru patří. Pokud tam patří např. 5W30 a motor olej nežere, zůstal bych u něho. Co se týče značky oleje dá se říct, že až na opravdu pofidérní (ne)značky je jedno co tam dáš, ale přesto bych doporučil možná něco kvalitnějšího než ten Mogul. Momentálně mám velice dobrou zkušenost s Valvoline MaxLife, kterej má v sobě přidany aditiva a prošel testem TÜV. Zase ale platí to, že pokud má motor větší spotřebu oleje, nemá smysl investovat do kvalitního, když ho stejně sežere.
Krnule-FronteraB
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Tak dnes se mi zadařilo.Vyměnil jsem zapalovací kabely za nové a světe div se cukání pří přidání plynu, taková jakoby "díra" úplně zmizelo.Motor má lepší tah v otáčkách od volnoběhu do 2000.Dříve to v tomto inervalu cukalo, vynechávalo a tropilo různou neplechu.Počítám, že kabely byli snad původní.Ty nové nejsou přímo pro fronteru, ale válely se mi doma nové kabely na Hondu CRX II, délky byly OK jen jsem musel poupravit koncovky do cívky.časem koupím origo.Jen jsem nechtěl vyhazovat peníze, kdyby to nepomohlo.Tet ještě vyřešit chybu čidla otáček vačkové hřídele a budu nejvíc spokojen.O víkendu zkontroluji kabeláž od čidla k jednotce.Pak poreferuji.Přeji hezký zbytek dne.Petr
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nimrod »

doporučuji vymazat jen tuto závadou a vyčkat zda se znova objeví.
Za tým OFFROAD-FRONTERA
Nimrod
Revize LPG: servis@offroad-frontera.com
Krnule-FronteraB
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Tak kabelaz od cidla je v poradku.O vikendu jdu za kamaradem na diagnostiku a taky zkontrolujem rozvody.Tesim se az to bude v poradku.Chtel jsem vcera vymenit cidlo abs na prednim kole,ale neporarilo se mi sundat kolo.Asi ho par let nikdo nesundaval a bude prirezly.nema nekdo nejakej figl jak na to?Jo jeste dotaz.Po nedeli mi prijdoz oleje do diffu,ale nevedel jsem jestli do zadniho obednat normalni nebo Ls pro diffy se zvysenou svornosti.Vse nasvedcuje tomu, ze ho tam mam.A tak se chci zeptat, kdyz zjistim po otevteni deklu, ze je tam otevrenej diff, muzu tam nalit olej pro ty se zvysenou svornosti?Abych nemusel obednavat novej?Olej v motoru jsem menil tez a pak uz me ceka jen olej do prevodovky a zacnu si uzivat auta.Dekuji za informace.Hezky den
Jokerrr83
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jokerrr83 »

tak prirostle kolo sundas nasledovne, na zemi povolis lehce srouby, zvednes auto, vyndas srouby a pokud nejde kolo sundat, zkus pomalinku poustet auto na zem, vaha auta by mela udelat sve a kolo by mohlo povolit, pokud ani toto nepomuze..... delsi trubka a paka tuto situaci doresi (popripade muzes na kontaktni plochy nastrikat nejaky pripravek na povolovani sroubu) ... leckdy pomuze i brutalni utok kanadou na cilene misto na kole :).... az budes kolo zas nandavat, ocisty vsechny kontaktni plochy, at nemas priste stejny problem.
Frontera A 2.0i Sport 4x4 (1996)-manualni AVM pevnostni,do terenu 31´na 11,5´ R15 Muzilla LT s diskem ET-35, predni tlumice Ironman, UP + 5 cm na podlozkach, vyhozena stabilka, koncovka Remus, naviják BESW12000, predni pevnostni naraznik
Gryzly_cz
Začínající diskutér

Příspěvek od Gryzly_cz »

Na ten sprej bych dával bacha, jak to nastříkáš na kotouč, tak se toho nezbavíš.
Mě se osvědčilo, mezi ráfek a karoserii strčit špalek dřevěnej a zatočit volantem, on ten převod je docela do síly.
A co jsem se tu dočetl, tak všechny B frontery malý vzadu samosvor. Otázkozu je v jakém stavu jsou lamely, což zjistíš až zvedneš zadní nápravu a otočíš jedním kolem. Když se bude druhé točit ve stejném směru, je to OK. A ta výměna oleje by tomu mohla pomoct.
Odkud vlastně jsi? Já jsem z Losin.
Fro B, 2,2 16V, Limited, Červená, 07/1999, LPG, 290t km
Goauld_cz
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Goauld_cz »

Na odlepení kola je nejlepší způsob povolit šrouby, trochu povyšroubovat a s autem se kousek projet, nejlíp udělat pár zatáček. Kousek projet znamená pár metrů, ne kilometr :-D
Co se týče funkce samosvoru, tak zkouška pomocí otáčení kol na zdviženym autě je k ničemu Poznáš jenom to, že to samosvor má, ale ne v jakym je stavu. Funkci samosvoru je potřeba otestovat na kluzkym povrchu a sledovat jak se protáčí kola. Důležity je mít tam olej pro samosvorny diferenciály.
Vokoun
Ultra diskutér

Příspěvek od Vokoun »

BINGO :!:
Frontera B 2.2DTi 16V Sport RS,r.v.10/98, trošinku upravená
Žiju OFF !
http://www.fronteramorava.estranky.cz/
Krnule-FronteraB
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

To s temi povolenymi srouby jsem zkousel.Drzi to jak pribity.O vikendu jsem nemel cas a tet od pondelka marodim.Takze se na to chystam o vikendu.Uz mam sehnany i nejaky zahnuty pacidla.To by bylo abych nad tim nezvitezil.Budu muset projit vsechny kola, aby se mi pak na ceste nestalo to , ze pichnu a nesundam kolo.Budu menit i ty oleje, tak jsem zvedavej.
Naposledy upravil(a) Krnule-FronteraB dne 02 bře 2014 18:43, celkem upraveno 1 x.
Goauld_cz
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Goauld_cz »

S povolenyma šroubama to musí odskočit, musíš udělat trochu ostřejší zatáčku, aby váha auta měla možnost působit na kolo. Šrouby povol o pár závitů zhruba o čvrtinu šroubu, aby kolo mělo místo kam odskočit. Aji uplně přirezly kolo krásně povolí. Ve srovnání s nějakým páčením, nebo odrážením je to mnohem větší síla, která na kolo působí, takže úspěšnost je 99% a 1% je šikovnost :wink:
Odpovědět

Zpět na „Benzinové motory“