Motor blbne při startování (2,8TD i jiné vznětové motory)
-
palo sk
Motor blbne při startování (2,8TD i jiné vznětové motory)
zdravim vie mi niekdo poradit? mam fronteru 2,8TDI a mam dve veci ktore mi robia haluze. chcel by som sa spytat ci tieto motory maju sitic ak ano ako pracuju lebo mne ide motor aj za studena na standartnych otackach /ak ano co stym ako ho dat do poriadku/ a druha vec ked dlhsie stojim auto nastartuje hned skape na druhy krat uz chyti avsak az oneskorene reaguje na plyn a potom uz ide bez problemov vie niekdo co stym DIKY
- Slaava
- Moderátor
2.000,- Sk
Zdar, jako dehet to má přesuvník vstřiku a regulátor volnoběžných otáček. Viděl bych to na problém toho prvního nebo na chybu čidla teploty. Seřízení v servisu by neměl bejt problém, měl by ses vejít do 2.000,- Sk.
-
Roman
Špatné starty
Mám celkem podobný problém s 2,2 Dti, pokud postavím auto motorem i do mírného kopce, tak ráno nenatočím, jako by padala nafta. Před půl rokem jsem se stejnou závadou (nenastartoval jsem ani na rovině - ještě že to vždycky vydržel akumulátor) byl v servisu, kde jsem nakonec nechal 150 kč za nějaké těsnění a 6500 za práci. Až dodatečně jsem zjistil, že se na to nikdo ani pořádně nepodíval, jen mně oškubali jako kuře. Tomuhle bych rád předešel, takže nemáte někdo nějaký nápad v čem může být problém?
-
*pt*
- Pokročilý diskutér
Re: Špatné starty
roman, pozri tuto diskusiu, mozno je to ono aj u tebaRoman píše:Mám celkem podobný problém s 2,2 Dti, pokud postavím auto motorem i do mírného kopce, tak ráno nenatočím, jako by padala nafta. Před půl rokem jsem se stejnou závadou (nenastartoval jsem ani na rovině - ještě že to vždycky vydržel akumulátor) byl v servisu, kde jsem nakonec nechal 150 kč za nějaké těsnění a 6500 za práci. Až dodatečně jsem zjistil, že se na to nikdo ani pořádně nepodíval, jen mně oškubali jako kuře. Tomuhle bych rád předešel, takže nemáte někdo nějaký nápad v čem může být problém?
mfg
*pt*
Lexus NX200t
*pt*
Lexus NX200t
-
Roman
Re: Špatné starty
Díky za tip, zrovna před třemi týdny jsem musel vyměnit hadičku k přepadu, ale tohle se vyskytlo opět. Nejspíš bude třeba vyměnit hadice všechny. Jen jsem měl obavy aby to nebylo čerpadlo
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
Ahoj,nevím,jak to má řešený 2.8 dehet, ale u 2.3 Td je wodvzdušňovák na čerpadle, tak bych čuchal chybu někde tady, zjistit, jestli ti nepadá nafta,popřípadě odvzdušnit na čerpadle a projít potrubí,jestli nepřisává luft,nebo někde nemočí,pokud to tam teda 2.8 má také
( a bacha z čerpadla to docela stříká, tak ať ti to nechlístne do Xichtíku
)