Kolízie zo zverou
- fronterman
- Začínající diskutér
Kolízie zo zverou
Dnes ráno poľadovica, hmla, že aj vtáci pešo chodili a cestou do roboty mi vybehla na cestu srna. Odniesla si to ľavá smerovka, svetlomet, nárazník a trošku blatník. Chlpy po celom boku. Kým som zastal bez ABS, prešiel som odhadom 50-70m - klzisko. Policajtov som nevolal, srnu som nehľadal. Nasratý som pokračoval ďalej, keďže sa mi to stalo na požičanom svokrovom bruchoplaze, seate cordoba (frontera je v servise).
Aj s fronterou som už štrajchol srnu, ale len srsť na zadku :-). V späťáku som videl, že urobila kotrmelec a drela preč. S renaultom 19 som zase raz večer o desiatej dupol na brzdy a len len že som zastal....na ceste dva voľne pobehujúce KONE. Obišiel som ich. Tiež som s ním prešiel ponad mačku, hlava zahrkotala po podvozku a mačka ako raketa drela preč.
S fiatom bravo som prešiel ponad mŕtveho vlčiaka. Šli sme potme, opar na ceste, v kolóne za náklaďákom. Ten ponad vlčiaka prešiel v pohode, ja som ho už obísť nestihol, tak som to vzal stredom. Myslel som, že mi odtrhlo podvozok. Našťastie sa zohol len držiak výfuku. Nedodržal som bezpečnú vzdialenosť.
Tie píšťalky na plašenie zveri (živej
) poznáte? Aké s tým máte skúsenosti?
Popíšte svoje zážitky pri stretoch so zverou, iste je medzi nami dosť takých.
Aj s fronterou som už štrajchol srnu, ale len srsť na zadku :-). V späťáku som videl, že urobila kotrmelec a drela preč. S renaultom 19 som zase raz večer o desiatej dupol na brzdy a len len že som zastal....na ceste dva voľne pobehujúce KONE. Obišiel som ich. Tiež som s ním prešiel ponad mačku, hlava zahrkotala po podvozku a mačka ako raketa drela preč.
S fiatom bravo som prešiel ponad mŕtveho vlčiaka. Šli sme potme, opar na ceste, v kolóne za náklaďákom. Ten ponad vlčiaka prešiel v pohode, ja som ho už obísť nestihol, tak som to vzal stredom. Myslel som, že mi odtrhlo podvozok. Našťastie sa zohol len držiak výfuku. Nedodržal som bezpečnú vzdialenosť.
Tie píšťalky na plašenie zveri (živej
Popíšte svoje zážitky pri stretoch so zverou, iste je medzi nami dosť takých.
10 rokov a 4 mesiace Opel frontera B 2,2DTi, teraz Suzuki Grand Vitara 3,2 V6
- sherpa
- Super diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kolízie so zverou
bud zijes/jazdis v/pri nadhernom lese plnom zveri a/alebo nedodrzujes predpisy....kazdopadne greenpeace ani sloboda zvierat ci lesohospodari/min. ziv. prostredia z teba asi radost nemaju.
ja som v 110kmh, na dialnici zo ZV do BB raz o pol metra minul 2 riadne jelenice v noci o 11, boli v pohybe....a preto sme sa nestretli ...pretoze brzdenie bolo malo a vyhnut som sa nestihal. pozerali sme si do oci...v rovnakej vyske....a vo frontere to je dost vysoko.
podobne zazitky som mal asi 5x pri RK {smer z Donovalov do RK} kde v skarpe pri potoku, kde sa niet kde uhnut {len padnut do vody 6m hlboko}, pasu sa obvykle v noci jelenice.....a byva ich tam dost....aj 6 kusov. nastastie sa pasu na trave mimo cestu....a 4 m od nich jazdia auta 80-90 kmh...ale uz su zvyknute.
v zivote sa mi podarilo zrazit strasne vela much, vciel, os, chrobakov...a 1 vrabca {formanom}, ktory to schytal podvozkom.....a este chvilu zil na ceste....doteraz ma mata v snoch. zvieratkam sa ublizovat nema, ani nechtiac.
PS1: SVK je jeden velky les/luka, preto je namieste ocakavat zver vsade a jazdit primerane rychlo a ohladuplne.
PS2: zver 4nohu aj 2nohu.
ja som v 110kmh, na dialnici zo ZV do BB raz o pol metra minul 2 riadne jelenice v noci o 11, boli v pohybe....a preto sme sa nestretli ...pretoze brzdenie bolo malo a vyhnut som sa nestihal. pozerali sme si do oci...v rovnakej vyske....a vo frontere to je dost vysoko.
podobne zazitky som mal asi 5x pri RK {smer z Donovalov do RK} kde v skarpe pri potoku, kde sa niet kde uhnut {len padnut do vody 6m hlboko}, pasu sa obvykle v noci jelenice.....a byva ich tam dost....aj 6 kusov. nastastie sa pasu na trave mimo cestu....a 4 m od nich jazdia auta 80-90 kmh...ale uz su zvyknute.
v zivote sa mi podarilo zrazit strasne vela much, vciel, os, chrobakov...a 1 vrabca {formanom}, ktory to schytal podvozkom.....a este chvilu zil na ceste....doteraz ma mata v snoch. zvieratkam sa ublizovat nema, ani nechtiac.
PS1: SVK je jeden velky les/luka, preto je namieste ocakavat zver vsade a jazdit primerane rychlo a ohladuplne.
PS2: zver 4nohu aj 2nohu.
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
- palto111
- Začínající diskutér
- Bydliště: furt v garáži pod autom inak Banska Bystrica- frontera 2,3td 1996
Re: Kolízie zo zverou
ja som prešiel jelenicu v ladomerskej vieske na výpadovke smer žiar.zničoho nič mi vbehla do cesty /úsek 50km/hod.)mala peknú červenú kabelku a riadny monokel .našťastie sa to zaobišlo bez záchranky a polície.na druhý deň /chodím tade pravidelne/ slečna pracovala ďalej

Palo Banska Bystrica Opel Frontera 2,3TD 1996
- D@ve
- Pokročilý diskutér
- fronterman
- Začínající diskutér
Re: Kolízie so zverou
Vidno, že sa ti ešte také nič nestalo. Neviem, aké predpisy máš na mysli a ako to chceš ovplyvniť predvídavosťou, rýchlosťou jazdy, alebo čím? To by si potom musel jazdiť 20kou a ani vtedy by nebola kolízia vylúčená. Hej, keď je auto v garáži, tak sa to nestane. To nie je situácia, keď zver na ceste stojí a ty nedobrzdíš...tam nie je o čom, ale keď ty jazdíš primeranou rýchlosťou a spoza kríkov v hmle ti náhle skočí pred auto, tak čo urobíš??? Ja som bol rád, že som zostal na ceste a že sme to prežili. Políciu som nevolal, lebo by to bolo na celý deň. A ešte by som dostal pokutu za to, že som nepredvídal a že som neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky a poveternostným podmienkam a nedaj Bože, že by som sa ulakomil na srnu ... trestný čin pytliactva.sherpa píše: ..... alebo nedodrzujes predpisy....kazdopadne greenpeace ani sloboda zvierat ci lesohospodari/min. ziv. prostredia z teba asi radost nemaju.![]()
Naposledy upravil(a) fronterman dne 08 úno 2011 08:37, celkem upraveno 2 x.
- fronterman
- Začínající diskutér
Takže aj ty máš skúsenosť....a dokonca s píšťalkami. Ale nechceš o tom hovoriť.D@ve píše:tak ty pistalky nebrat... nefunguju
- D@ve
- Pokročilý diskutér
to ani nechcu... mel sem to a stejne sem trefil .. jednuc trojak-tesak a potem jeste bystricka -dusna
vyhozene penize .... + dokonce to bylo aj nekde v nejakem motoristickem poradu ,ale tam se k tomu postavili neutraalen ... proste zadnou zver, kterou by to vyplasilo nepotkali...
jo a pro rejpaly sem to mel 2ks v predni masce ( u chladice) a dve na zrcatkach ...
btw - nadherna vec kdyz vyskoci srna zpoza svodidel a dopadne primo na auto, kapota se otevre a clovek nic nevidi ... a i tak tech 80km/h je opravdu rychlost na slepe zastaveni
vyhozene penize .... + dokonce to bylo aj nekde v nejakem motoristickem poradu ,ale tam se k tomu postavili neutraalen ... proste zadnou zver, kterou by to vyplasilo nepotkali...
jo a pro rejpaly sem to mel 2ks v predni masce ( u chladice) a dve na zrcatkach ...
btw - nadherna vec kdyz vyskoci srna zpoza svodidel a dopadne primo na auto, kapota se otevre a clovek nic nevidi ... a i tak tech 80km/h je opravdu rychlost na slepe zastaveni
Naposledy upravil(a) D@ve dne 25 čer 2011 03:44, celkem upraveno 1 x.
A 2,2 long
-
George 3D
- Začínající diskutér
Moje zkušenosti se zvěří jsou takový, že nejlepší odpuzovač je starý rozhrkaný auto. Když jsem měl žigulíka, tak se mi ty mrchy vyhejbaly obloukem. Možná proto že věděly, že bych stejně moc nebrzdil, neb mám zvěřinu docela rád.
Ale když jsem pak chvíli jezdil novější Audi 100, tak mi srny skákaly před auto jak divý. To jsem pak musel lesem jezdit skutečně pomalu a pokud možno jen s tlumenejma světlama.
Frontera B long, 2000, 3,2i, dříve Frontera A long, 1996, 2,5 TDS
- palto111
- Začínající diskutér
- Bydliště: furt v garáži pod autom inak Banska Bystrica- frontera 2,3td 1996
no ja by som tiež radšej sadol do audi ako do žigulika,tak to tým mrchám nevyčítajGeorge 3D píše:Moje zkušenosti se zvěří jsou takový, že nejlepší odpuzovač je starý rozhrkaný auto. Když jsem měl žigulíka, tak se mi ty mrchy vyhejbaly obloukem. Možná proto že věděly, že bych stejně moc nebrzdil, neb mám zvěřinu docela rád.Ale když jsem pak chvíli jezdil novější Audi 100, tak mi srny skákaly před auto jak divý. To jsem pak musel lesem jezdit skutečně pomalu a pokud možno jen s tlumenejma světlama.
Palo Banska Bystrica Opel Frontera 2,3TD 1996
- filo007
- Diskuzní Nováček
U nás je tých zvieratiek trošku viac,ja keď idem trošku neskôr že uš je pritmie tak viac ako 40 nechodím.Mal som už pár takých kolizii ktore vždy našťastie dopadli veími dobre a bez ujmi.Raz,ale pred časom som zažil taký extrém: manželka šoferovala môj starý dobrý FAVORIT a ešte s privesným vozíkom ,keď nám vbehol taký pekný párik jeleníc.Ona išla tak rozumne že v pohode ubrzdila ja by som bol jasný.Odvtedy jazdim tým určitým úsekom ako som už uviedol 40,musím poklepať na drevo priame kolízie zatiaľ z lesnou zverou žiadné.K čomu sa ale nie moc priznávam zrazil som psa ,ktorý neposlúchol pána a ten mi v tom šoku ukázoval aby som cúvol viete si predstaviť ako to dopadlo,frontera je dosť ťažké auto a ten pes bol o trochu statnejši ako dezén.Ale ja som ho nechcel zraziť vážne. 
- fronterman
- Začínající diskutér
Bacha, sú tu! Dinosaury nevymreli
Príroda je skrátka úžasná.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- fronterman
- Začínající diskutér
A ďalší 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- palo frontera
- Extra diskutér
To si kde nafotil pri Revucej? Dost som tam po okoli jazdieval 
Frontera A 2,5TDS rocnik 97 dlha, svetelna rampa, AVM volnobezky, pneu.- 255/70-16 mt. a pneu matador Izzarda 255/65-16 a ocelovy šusplech
- fronterman
- Začínající diskutér
Medzi Gemerskou Vsou a Licincami.
- palo frontera
- Extra diskutér
Poznam 
Frontera A 2,5TDS rocnik 97 dlha, svetelna rampa, AVM volnobezky, pneu.- 255/70-16 mt. a pneu matador Izzarda 255/65-16 a ocelovy šusplech