Zadní mlhová světla
-
šejba
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zadní mlhová světla
Ahoj všichni,měnil jsem na Ačku zásuvku na tažném zařízení,(byla tam nějaká Holandská a měla víc kontaktů)dal jsem tam klasickou Bosal.Starou jsem odstříhl a novou zapojil a vše je funkční.Ale nastal problém(nevím jestli v souvislosti s tou výměnou),přestali mi svítit zadní mlhový žárovky.Pojistka v pořádku,vypínač a kontrolka taky ale do světel už proud nejde ale na zásuvce svítí.Tak už jsem z toho jójo.Napište prosím někdo jestli jste se s tím už setkali.Díky. 
Ahoj a ať Vám to vrčí šejba.
-
PETR&JITKA
- Začínající diskutér
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
-
šejba
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Odpověď
Já to nerozpojil jen odstřihl a znovu zapojil.
A nejde proud do obou stran,jde do vypínače, pak z něj a do světel už nedoleze a do tažného jo.Ve vypínači je červenozelený v tažném také ale ve světlech je modrý
Jo ta redukce je dobrá věc ,napadla mě ale všude mi tvrdily že to neexistuje a pak jsem se dozvěděl že jo.Tak že díky,ale už je pozdě.
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odpověď
No a není druhý konec toho modrého káblu taky v zásuvce ?? Dovedl bych si představit, že puvodní zásuvka měla implementovaný spínač, který byl v klidu (při nepřipojeném přívěsu) seplý a spojil červenozelený od vypínače s modrým do světel. Po zapnutí přivěsu se spínač rozpojil a tím začly svítit mlhovky na přívěsu, ale na autě ne, aby tě třeba neoslňovaly v zrcátku.....šejba píše:Já to nerozpojil jen odstřihl a znovu zapojil.A nejde proud do obou stran,jde do vypínače, pak z něj a do světel už nedoleze a do tažného jo.Ve vypínači je červenozelený v tažném také ale ve světlech je modrý
Jo ta redukce je dobrá věc ,napadla mě ale všude mi tvrdily že to neexistuje a pak jsem se dozvěděl že jo.Tak že díky,ale už je pozdě.
Ale to je jen dedukce, nicméně existenci modrého kabelu u zásuvky bych ověřil. Jiný způsob, proč by to mělo přestat fungovat po odstřižení zásuvky (pokud pominu propálenou pojistku) mě nenapadá....
- Milda
- The Legend
- Kontaktovat uživatele:
Kontalt mlhovek v zásuvce
Přemku tvá dedukce je naprosto správná a máš za ni 100 bodov. :D Toto je přesně ta finta na odpojení konc. mlhovek na tažném vozidle v původní zásuvce, aby tě neoslňoval odraz mlhovek o čelní stěnu karavanu do zpětného zrcátka. Kdo s tím někdy jel na klasické 7kontaktní zásuvce, tak ví o čem mluvím. Je potřeba kablík od mlhovek najít (píše modrý) a nakrmit z kontaktu pro mlhovky v zásuvce 7kontaktní. Jen nevím, kde se mu mohl ztratit. Na tu původní zásuvku musel být přivedený.
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá. mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá. mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
No, na základě potvrzení mé dedukce bych odhadl, že modrý drát se u zásuvky neztratil, jen Šejba pravděpodobně nesprávně zanalyzoval jeho význam a použil ho jako kostru - rychlým měřením se tak totiž opravdu bude tvářit, okruh na kostru je uzavřen skrz vlákna žárovek v mlhovkách a jelikož v tomto případě dvou paralelně, je odpor mezi modrým drátem a karoserii skutečně skoro nulový.
Takže předpokládám, že
1, máš na pinu, který je kostra napojené dva dráty - skutečnou kostru a ten modrý. Pak vše funguje jak má, ale nesvítí mlhovky
nebo
2. máš na pinu kostry napojený jen ten modrý drát - pak po připojení vozíku ti prosvítají mlhovky na autě v momentě, kdy zapneš světla nebo blinkry
nebo
3, máš ten modrý drát nezapojený a chování je stejné jako v bodě jedna.
Mám opět pravdu ??
:D :D
Takže předpokládám, že
1, máš na pinu, který je kostra napojené dva dráty - skutečnou kostru a ten modrý. Pak vše funguje jak má, ale nesvítí mlhovky
nebo
2. máš na pinu kostry napojený jen ten modrý drát - pak po připojení vozíku ti prosvítají mlhovky na autě v momentě, kdy zapneš světla nebo blinkry
nebo
3, máš ten modrý drát nezapojený a chování je stejné jako v bodě jedna.
Mám opět pravdu ??
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
Jo přesně takto jsem to udělal takyvojtech.kloud píše:Tu zásuvku tam mám také,je to zásuvka na obytnej karavan!!!
A myslím že je škoda jí stříhat pryč (má asi 13-14 vývodů,že?), pouze jsem dokoupil za 450 Kč přechodovou redukci:D
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
-
šejba
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Odpověď
Díky za rady chlapci,opravdu nejsem až takový jójo,abych to stříhal pod proudem.Pojistky jsou v pohodě.Máte pravdu v tom ,že mi zbyl drát ale tlustý červený,který byl připojen na spínač zásuvky a ten 7 pólová nemá.A ta stará byla tak vyhnilá,že jsem těžko poznal barvy kabelů.Ale to odpínání mlhovky bude určitě ono a ten tlustý červený bude nutné propojit s tím zelenočerveným.A ještě jedna věc když mám zapojený vlek a zapnu směrovky,bliká mi zelená kontrolka tažného zařízení na palubce.Je to normální? Jinak obrovské díky všem,už mi praskala lebka.Díky!!! 
- Milda
- The Legend
- Kontaktovat uživatele:
Kontrolka blinkrů na vleku
Kontrolka bliká naprosto správně.
Za přerušovačem blinkrů je snímač proudu v tomto okruhu a pokud je odběr do blinkrů větší než na samotném vozidle, tak se spíná tato zelená kontrolka se symbolem tažné koule. To znaměná, že je připojena další zátěž v podobě blinkrů na vleku a ty máš kontrolu, že máš propojení auto - vlek v pořádku a že ti zadní lampičky s velkou pravděpodobností blinkají.
Za přerušovačem blinkrů je snímač proudu v tomto okruhu a pokud je odběr do blinkrů větší než na samotném vozidle, tak se spíná tato zelená kontrolka se symbolem tažné koule. To znaměná, že je připojena další zátěž v podobě blinkrů na vleku a ty máš kontrolu, že máš propojení auto - vlek v pořádku a že ti zadní lampičky s velkou pravděpodobností blinkají.
Naposledy upravil(a) Milda dne 08 bře 2007 20:51, celkem upraveno 1 x.
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
- Franta44
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Kontrolka má blikat když máš zapojenej přívěs. Takkže je to OKšejba píše:Díky za rady chlapci,opravdu nejsem až takový jójo,abych to stříhal pod proudem.Pojistky jsou v pohodě.Máte pravdu v tom ,že mi zbyl drát ale tlustý červený,který byl připojen na spínač zásuvky a ten 7 pólová nemá.A ta stará byla tak vyhnilá,že jsem těžko poznal barvy kabelů.Ale to odpínání mlhovky bude určitě ono a ten tlustý červený bude nutné propojit s tím zelenočerveným.A ještě jedna věc když mám zapojený vlek a zapnu směrovky,bliká mi zelená kontrolka tažného zařízení na palubce.Je to normální? Jinak obrovské díky všem,už mi praskala lebka.Díky!!!
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
-
PETR&JITKA
- Začínající diskutér
[quote=]
Kontrolka má blikat když máš zapojenej přívěs. Takkže je to OK[/quote]
Pěkný, mně bliká i bez přívesu
Kontrolka má blikat když máš zapojenej přívěs. Takkže je to OK[/quote]
Pěkný, mně bliká i bez přívesu
- Franta44
- Pokročilý diskutér