Cvakání z přední nápravy (homokineťáky s ložiskama v řiti?)
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
No,mě se takhle začali ozývat automatické volnoběžky oznamující mi,že se odebírají do věčných lovišť, při jízdě 4x4 a třeba v rejdu když jsem za to vzal tak řacha jak kdyby se mělo auto rozpůlit
a po čase třeba i při jízdě to o sebe začalo sem tam škrtat,no ale o tom je tu toho také už napsáno spoustu 
- patas
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
to nebude vono a jestli jo tak je neco spatne pac automaty letely obloukem pred koncem roku ted sou tam manualy od AVM.Rikal sem si ze by to mohlo delat ale v tom pripade jedine ze by se ta kratka poloosa posouvala ven pac segrovku tam mam.Ale tim ze by chodila poloosa by musel bejt kloub v prdelce.A dalsi pruser je ze mam dojem ze uz nepovolim na tech volnobezkach ty maly srouby s tou imbus hlavou.Nechapu ktery hovado to mohlo vymyslet na takovy sroubky.Chtel sem se na to podivat ale jeden se mi protocil tak sem se na to vykaslal.Nevite nekdo jestli se nedaj stejny srouby nekde sehnat?
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
Re: 30.000,- Kč
Těžký pecky,Váza sem psal něco vo tý střední lavině,ta prej se vypružit dá,tohle ale už střední není.Doufám že to nějak zvládnu.Slaava píše:Chlapík, co mi "dělal" technickou svýho času pracoval u Adama a shodou okolností zmiňoval veselý příběh z natáčení, jehož pointou byla přední poloosa na Campo za cca třicet papouchů.
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
Vůbec žádný problémy tohoto druhu nemám,nedávno jsem to mydlil 150km/h a pohoda/bez 4x4/.Projevuje se to v plnym rejdu a pomalým rozjezdu/při 4x4/.Když to vosolím,tak se to zlepší,jízda v terénu normální,prostě to nechám omrknout a uvidí se.Díky.
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
-
Pavel M
- Začínající diskutér
Favorit je plechovka, která má tunu i se 150kilovým strejcempremek_k píše:No já měl kdysi na favoritu kyneťák v háji a projevovalo se to tak, že při každém přeřazení rychlosti při jízdě to škublo volantem doleva - ale nechutně - tak 45 stupňů. Než se přišlo na to, co to způsobuje, tak se ten kloub vysypal. Ale z toho chování byli v háji i zkušení mechanici.......
Tohle je trochu jiná kategorie a pochybuju, že by kyneťák dokázal hnout Fronterou.
FRONTERA B SPORT RS r.99´ 2,2DTI-16V automat;
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
5cm podložky +2,5cm bodylift, 2x4cm rozšíření, pneu 255/70/16", xenon lights . . . . SKYPE: pavelmed
-
Pavel M
- Začínající diskutér
Hoši, vy mě udivujetePavel Mirtl píše:Vůbec žádný problémy tohoto druhu nemám,nedávno jsem to mydlil 150km/h a pohoda/bez 4x4/.Projevuje se to v plnym rejdu a pomalým rozjezdu/při 4x4/.Když to vosolím,tak se to zlepší,jízda v terénu normální,prostě to nechám omrknout a uvidí se.Díky.
Frontera přece při stopadesáti jede na zadek, a navíc Áčková s odpojenejma volnoběžkama, a Béčková jen s unášenejma poloosama, tzn. nevím, co by tam mělo škubat volantem
Je to kloub, na kterým se při přímé jízdě vůle jakžtakž vymezí a při plným rejdu zvětší (kdo měl někdy kloub rozebranej, ví o čem mluvím).
FRONTERA B SPORT RS r.99´ 2,2DTI-16V automat;
- premek_k
- Pokročilý diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Nene, nechtěl jsem přirovnat favorita k fronteře, jen jsem chtěl poukázat na to, jak zajímavě se může chycený kyneťák projevovat. A přesně jak je psáno - rozdíl je v poháněné nápravě - u frontery při 4X2 tato situace nemůže nastat, jelikož má náhon na zadek, kdežto faťan na předek.Pavel M píše:Hoši, vy mě udivujetePavel Mirtl píše:Vůbec žádný problémy tohoto druhu nemám,nedávno jsem to mydlil 150km/h a pohoda/bez 4x4/.Projevuje se to v plnym rejdu a pomalým rozjezdu/při 4x4/.Když to vosolím,tak se to zlepší,jízda v terénu normální,prostě to nechám omrknout a uvidí se.Díky.![]()
Frontera přece při stopadesáti jede na zadek, a navíc Áčková s odpojenejma volnoběžkama, a Béčková jen s unášenejma poloosama, tzn. nevím, co by tam mělo škubat volantem![]()
![]()
![]()
Je to kloub, na kterým se při přímé jízdě vůle jakžtakž vymezí a při plným rejdu zvětší (kdo měl někdy kloub rozebranej, ví o čem mluvím).
Toť asi tak....
- Pavel Mirtl
- Pokročilý diskutér
Pavel M píše:Hoši, vy mě udivujetePavel Mirtl píše:Vůbec žádný problémy tohoto druhu nemám,nedávno jsem to mydlil 150km/h a pohoda/bez 4x4/.Projevuje se to v plnym rejdu a pomalým rozjezdu/při 4x4/.Když to vosolím,tak se to zlepší,jízda v terénu normální,prostě to nechám omrknout a uvidí se.Díky.![]()
Frontera přece při stopadesáti jede na zadek, a navíc Áčková s odpojenejma volnoběžkama, a Béčková jen s unášenejma poloosama, tzn. nevím, co by tam mělo škubat volantem![]()
![]()
![]()
-
Rosta
- pato
- Pokročilý diskutér
-
HUJER 4x4
- Super diskutér
- Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD
-
HUJER 4x4
- Super diskutér