Páčka ostřikovače
- upirek
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Páčka ostřikovače
Zdravím všechny , nemá někdo ponětí jak opravit páčku ostřikovače , předního skla ??? ostřikuje mrška jen když se mu chce , zadní jde v poho , ale předek ne ane. 
- václav
- Pokročilý diskutér
Re: Páčka ostřikovače
No já jsem rozebíral združené vypínače u Fiatu Croma a to dvakrát, protože byly vypálené kontakty u světel ( měly je totiž na tvrdo a ne přes relé). Chce to jen trpělivost, opatrně rozebrat, pořád koukat co kde je a odkud co vypadne a snad se podaří. Já jsem se holt musel do toho kouknout, protože jsem světla potřeboval. Vyhřátou základovou desku jsem vykytoval eprozinem a nové nýty co převádějí proud jsem vyrobyl z malích mosazných šroubků , které jsem upravil soustružením ve vrtačce. No uvidíš, hlavně aby jsi mě pak neproklínal. Mrkni ještě na kabely a na samotný motorak ostřikovačů, protože podla mě je závada tam. Napíchni se zkoušečkou hned za zásuvku na ten kabel co vede k ostřiku a zkus to spouštět. Tak poznáš kde je problém , jestli v přepínači či někde jinde. Mnoho zdaru a Ahojda. 
Frontera B 2.2 DTI pneu BF Goodrich ALL Terain T/A CB Alamat 295
- aligaligCL
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Mám ten samí problém.. Fronterka dlouho držela naprosto v pořádku , dlouho jsem tu ani nebyl
Omluvám se
) Občas mě páčka ostřikovačů předních zlobila. Jednou se jí chtělo jednou ne.. No a od včerejška už je asi dead úplně. No a když už jsem si včera montoval nové stěrače tak jsem si řekl že se na to podívám. Čekal jsem že to bude v kontaktech na motůrku u nádržky a nebo celej motůrek. Chyba
je to opravdu v lucasovi
tak to jedu dnes rozebrat a zkusit s tím něco udělat přinejhorším koupím nový nevíte o nějakých stránkách kde to mají na prodej? Nebo přibližnou cenu? Nikde nemůžu nic najít. 
opel frontera 2.2 16V ecotec r.v.1998 dlouhá , najeto 207tis. českolipsko
- václav
- Pokročilý diskutér
Mrkni nejdřív na konektory čerpadýlka, v 90 % bívají zaoxidované a proto to nefachá. 
-
Brytt cz
- Začínající diskutér
Mě se stává to samé. Když víc zaberu, začne to občas stříkat. Na motorku to stopro není. Je to páčkou. Bohužel nemám čas ji rozebírat, tak jestli někdo tady přijde na to, jak ji opravit, budu rád. Už bych to také potřeboval jako sůl 
-
Brytt cz
- Začínající diskutér
Jenom by mě zajímalo, jestli někdo přišel na tu závadu s páčkou. Chvilku mi to fungovalo a začalo opět zlobit. Poradí někdo?
-
Brytt cz
- Začínající diskutér
Tak mi to nedalo a začal jsem s opravou. Pomalu jsem vše rozebral a vyndal přepínače. Na stole v klidu je rozebral a zjistil jsem opálený kontakt ostřikovače. Vyčistil jsem jej a osmirkoval. Ostřikovače krásně fungují. Chce to se jenom v pravou chvíli naštvat.
Pokud se bojíte rozborky, tak to není tak hrozné. Jestli si nebudete vědět rady, tak se ozvěte. Chtěl jsem to nafotit, ale foťák jsem nechal bohužel doma. 
- sherpa
- Super diskutér
- Kontaktovat uživatele:
ja mam malu otazku resp. viacero:
ako ma fungovat ostrekovanie celneho skla a stieranie podla manualu a ako vam to funguje v praxi na vasich autach?
moj pripad je asi takyto> sem tam neviem rozchodit ostrekovac. je ale mozne ze nieco nerobim spravne.
dnes som to skusal 5 minut. a ked sa to rozbehlo {uz neviem ako presne, tusim ze som drzal pritiahnutu packu a zaroven som aktivoval stieranie v cyklovaci} tak som prisiel na tieto fakty:
1. pritiahnem pravu packu k sebe a v zopnutej polohe drzim menej ako ~1 sekundu> vysledok je> ostreknute sklo a stierace nic, nepohnu sa. tu okenu si teda zotriem tak ze manualne zapnem stierace.
2. pritiahnem pravu packu k sebe a v zopnutej polohe drzim viac ako ~1 sekundu> vysledok je> ostreknute sklo a stierace sa aktivuju automaticky a zotru 1x a vypnu sa
3. pritiahnem pravu packu k sebe a v zopnutej polohe drzim viac ako ~2 sekundy> vysledok je> ostreknute sklo a stierace zotru 3x neprerusovane za sebou, potom sa vypnu
4. ak stierace su zapnute, chodia hore dolu, tak pritiahnutim packy mozem striekat na sklo kedykolvek a hociako dlho kym vystaci napln
presiel som temu viewtopic.php?f=2&t=1955&p=56874&hilit= ... 8De#p25745 ale ak je problem v packe a kontaktoch, preco to najprv nefunguje a po 3 minutach skusania a radenia vsetkymi smermi to nakoniec zacne fungovat?
a teraz nastava ten moment pravdy> je tam nejaka logika ktora vyhodnocuje dlzku ostrekovania a podla toho automaticky navoli aj aktivaciu stieracov a aj ich dlzku/cykly stierania? zrejme ano.
a este mala dodatkova otazka> ostrekovace prednych svetiel maju svoj vlastny vykonny motorcek ktory sa aktivuje len ak svietia predne svetla a ostreknem si predne sklo?
dik za postrehy a rady.
ako ma fungovat ostrekovanie celneho skla a stieranie podla manualu a ako vam to funguje v praxi na vasich autach?
moj pripad je asi takyto> sem tam neviem rozchodit ostrekovac. je ale mozne ze nieco nerobim spravne.
dnes som to skusal 5 minut. a ked sa to rozbehlo {uz neviem ako presne, tusim ze som drzal pritiahnutu packu a zaroven som aktivoval stieranie v cyklovaci} tak som prisiel na tieto fakty:
1. pritiahnem pravu packu k sebe a v zopnutej polohe drzim menej ako ~1 sekundu> vysledok je> ostreknute sklo a stierace nic, nepohnu sa. tu okenu si teda zotriem tak ze manualne zapnem stierace.
2. pritiahnem pravu packu k sebe a v zopnutej polohe drzim viac ako ~1 sekundu> vysledok je> ostreknute sklo a stierace sa aktivuju automaticky a zotru 1x a vypnu sa
3. pritiahnem pravu packu k sebe a v zopnutej polohe drzim viac ako ~2 sekundy> vysledok je> ostreknute sklo a stierace zotru 3x neprerusovane za sebou, potom sa vypnu
4. ak stierace su zapnute, chodia hore dolu, tak pritiahnutim packy mozem striekat na sklo kedykolvek a hociako dlho kym vystaci napln
presiel som temu viewtopic.php?f=2&t=1955&p=56874&hilit= ... 8De#p25745 ale ak je problem v packe a kontaktoch, preco to najprv nefunguje a po 3 minutach skusania a radenia vsetkymi smermi to nakoniec zacne fungovat?
a teraz nastava ten moment pravdy> je tam nejaka logika ktora vyhodnocuje dlzku ostrekovania a podla toho automaticky navoli aj aktivaciu stieracov a aj ich dlzku/cykly stierania? zrejme ano.
a este mala dodatkova otazka> ostrekovace prednych svetiel maju svoj vlastny vykonny motorcek ktory sa aktivuje len ak svietia predne svetla a ostreknem si predne sklo?
dik za postrehy a rady.
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
exRatrak 2: Dacia Sandero 1.4
Ratrak 3: Suzuki Scross Allgrip 1.4T
- václav
- Pokročilý diskutér
Ahoj, mě to stříká okamžitě po přitažení páčky ,nikam s ní nemusím lomcovat, stěrače začnou stírat ihned a teď : kdrátký ostřik cca 1-1,5 vteřiny setřou jedenkrát, cca 2 vteřiny setřou čtyřikrát, a s nrůstajícím čese kdy držím ostřikovač úměrně přibývá setření, avšak jakmile přestanu ostřikovat, setřou (podle toho v jaké jsou poloze ) 3x až 4krát. Z toho viplívá , že nám to funguje stejně. To že musíš s páčkou lomcovat je důkaz , že není něco v pořádku a že je špatný kontakt. 
- sherpa
- Super diskutér
- Kontaktovat uživatele:
aha. diky. vyzera ze to teda pracuje spravne. zly kontakt....hmmmm. este ma napadla moznost ze spatny ventil nefunguje a voda mi zbehne az do nadrze a kym sa vytlaci cez hadicky...tak to dlho trva, ale ze to trva cez pol minuty to je uz vela. rano som skusal a vsetko slo ako po masle, bez lomcovania, na prvy sup a lahky kontakt zopnutia. a ako je to s tym motorom pre ostrekovac na predne svetla?
exRatrak: Opel Frontera B 1999 3.2i V6 151 kW automat Green Alpine Ski Tour 4x4 Limited Emotion edition
- václav
- Pokročilý diskutér
No ,jestli ti zapadá voda poznáš jednoduše, otevři kapotu , zapni klíček, pust ostřikovače a uslišíš jestli hned naskočí a za jak dlouho to bude stříkat. 
Já ostřik světel nemám , ale co jsem jezdil s autama co jej měli, ostřik světel chodil s ostřikem čelního skla, ale museli být razsvícená světla. Jinak když se do toho leje obyčejná voda zarostou trysky vodním kaenem a to ja svinstvo ten rozbyje i pračku.....
Já tam leju kromě vod do ostřikovačů destilovanou vodu.

Já ostřik světel nemám , ale co jsem jezdil s autama co jej měli, ostřik světel chodil s ostřikem čelního skla, ale museli být razsvícená světla. Jinak když se do toho leje obyčejná voda zarostou trysky vodním kaenem a to ja svinstvo ten rozbyje i pračku.....
- sherpa
- Super diskutér
- Kontaktovat uživatele:
aha, no pozriem na to. trysky maju 20 mesiacov...snad este nie su zanesene.....mozno sem tam pomoze priliat do vody kusok octu....alebo daky calgonit. pocul som ze krasne sa auto leskne po umyti vodou kde je rozpustena tabletka co sa dava do umyvacky riadu. ze aj matny lak to vylesti.
- václav
- Pokročilý diskutér
Hlavně aby ti to ten lak nevyžralo....
Já to moc nemeju, tomuhle autu sluší i špína. Jen manželka ho občas přeleští, já to udělal jen jednou, když jsem ho přivezl.

- Janeš Petr
- Moderátor
to ano, jenže pak budeš mít na fronteře okna mléčně/matná jak na veřejných záchodcích - aspoň je to tak napsané na příbalovém letáku, že to žere některé skleněné skleničky a malované talířesherpa píše:pocul som ze krasne sa auto leskne po umyti vodou kde je rozpustena tabletka co sa dava do umyvacky riadu. ze aj matny lak to vylesti.
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- Slaava
- Moderátor
Navíc ti to rozežere veškerou gumu a lak.Janeš Petr píše:to ano, jenže pak budeš mít na fronteře okna mléčně/matná jak na veřejných záchodcích - aspoň je to tak napsané na příbalovém letáku, že to žere některé skleněné skleničky a malované talířesherpa píše:pocul som ze krasne sa auto leskne po umyti vodou kde je rozpustena tabletka co sa dava do umyvacky riadu. ze aj matny lak to vylesti.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra