Hasící přístroj - proč ho mít a kam ho dát

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Hasící přístroj - proč ho mít a kam ho dát

Příspěvek od premek_k »

Ahoj,

už delší dobu jsem uvažoval o pořízení hasícího přístroje do frontery. Přece jen jezdím prahu a na dálnici se může stát cokoliv. A všude jinde taky. Navíc při cestě do polska je to povinná výbava a tamnější policajti si na autech s českými značkami vždy zgustnou.

Minulý týden jsem se náhodou ocitl na autoburze v Ostravě a za 250,- Kč jsem si konečně jeden koupil. Je to sice polský výrobek, ale dle prodávajícího splňuje všechny normy atd... A i kdyby ne, pořád je to lepší než nic (pokud tedy z toho něco poteče, ale to nevyzkouším, že ... :) ).

Příkládám fotodokumentaci jako inspiraci.

ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
B-čko LIMITED 2.2 dti 85kW automat rv 2000
Patrol GR Y61 2.8 TDI Intercooler rv 1998

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Určitě to není od věci a vážně doporučuji...mě už kdysi hořelo v motoru u benzínového pažouta....v Plzni u Jižního nádraží.Jinak si musíte vzpomenout jako já,že na každé hospodě musí být hasičák....zrovna počítali příbory :o) byl až v kumbále v koutě a měli tu nejdražší verzi náplně :o( tak jsem jim ten den prodloužil jeho revizi....tím že jsem jim dojel pro novou.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Mata.rc
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mata.rc »

taky sem si tam už dal hasičák a má 5kg je práškovej a stál mě 800kč...super tam pasuje)))do A frontery do toho suchýho zipu
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

taky ho tam mam jako premek presne na podobnem miste ja tam akorat u Acka nemam tu kapsu tak ho mam misto te kapsy.2kilovej a jeste jeden takovej ten spray ale ten je spis tak na uhaseni taboraku :-)Ale prece ho nevyhodim :-)
Jinak hasicak je povinna vybava i u nas ve chvili kdy mate auto jako firemni.Takze ja ho musim mit povinne.Este to pak pri nejakem pruseru stihnout :-) A hlavne se na nej musi jednou za 2 roky udelat revize.
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

patas píše:Jinak hasicak je povinna vybava i u nas ve chvili kdy mate auto jako firemni....
No vidíš, to jsem ani nevěděl a to mám tři firemní auta :)

... Je lepší mít Parkinsona a trochu vylít, než Alzhaimera a zapomenout vypít ...
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

nechcu kecat ale je to prej nekde napsany ale nevim presne kde jestli ve vyhlasce a nebo nekde v nejakym zivnostenskym zakone.Ale vubec bych se nedivil kdyby to tak bylo.Zas tak spatnej napad to nejni dal bych to do povinny vybavy :-)
pato
Pokročilý diskutér

Příspěvek od pato »

Zajtra sa tiež po nejakom pozrem.aj do Frontery aj do dodávky.pato-Divoch
Rosta

Příspěvek od Rosta »

...jen si nejsem jistej, jestli pri objeveni plaminku pod kapotou stuhne clovek dobehnout dozadu. Teda asi jo, ale jestli pak ma smysl jeste beco hasit, nebo radsi rovnou utikat. Asi bych se spis primlouval za umisteni nekde v dosahu ridice.

Jinak premkovy plusovy body za inspiraci

PS: Vozil jsem velkej praskovej za sedackou ridice hozenej na zemi :wink:
premek_k
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od premek_k »

No nad tím umístěním jsem taky přemýšlel, i vzhledem k bezpečnosti a pod. a je pravdou, že někde u řidiče by bylo umistění vhodnější, nicméně všichni víme, kolik místa v této oblasti frontera skýtá, že ....

*pt*
Pokročilý diskutér

Příspěvek od *pt* »

premek_k píše:No nad tím umístěním jsem taky přemýšlel, i vzhledem k bezpečnosti a pod. a je pravdou, že někde u řidiče by bylo umistění vhodnější, nicméně všichni víme, kolik místa v této oblasti frontera skýtá, že ....
no ty vole, ma ide porazit ked sa snazim do prednych dveri napchat aspon automapu! ...ked si predstavim ze do berlinga pri rovnakej vonkajsej sirke nie je problem vlozit dve dvojlitorve flase s vodou!!! :cry:

ozaj, a viete ze ked auto zacne horiet pod prednou kapotou nema sa otvarat! ale hasit zatvorena cez prednu masku chladica! neviem ci som to cital niekde tu ,alebo nam to vraveli poziarnici na nejakom skoleni ....
mfg

*pt*

Lexus NX200t
Žanek

Příspěvek od Žanek »

Já mám sice jen sprej ale mám ho zatím ve skříňce před spolujezdcem.Vzadu se mě to zdá hodně nepraktické,než otevřeš v zápalu boje zadní dveře no nevím.Na hašení musíš kapotu trochu přizvednout přes chladič by to asi moc nešlo.Aspoň tak probíhala ukázka hašení motoru v televizi.
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Hasičák

Příspěvek od Nimrod »

Po té co jsem spáli již čtyři vozidla včetně Frontery ikdyž tu mě spálil lehce kamarád, tak již bez hasičáku ani ránu. Kapota se při hasení opravdu nevyplácí otvírat, jelikož dojde okamžitě ke vznícení a přísunu vzduchu. Záleží na tom jak velkej je hasičák a jak moc to hoří, prostě se musí vyhodnotit situace. A k hasičáku v kufru. není důležité kde je, ale vědět jakmile začne hořek kam pro něj sáhnout a mít k němu jednoduchý přístup. Z osobní zkušenosti vím, že hasičák v kufru je velice rychle dostupnej. :-)
Pavel Mirtl
Pokročilý diskutér

Příspěvek od Pavel Mirtl »

Mám ho v síťce v zadních dveřích,v Ducatu mám houby,musím dokoupit. Paťo-Ty Divochu ať se Ti daří.Zdraví Pavel kliďas.
PS:Přemku mám něco takového, ale za osmikilo :wink:
B 2.2 DTI sport RS 99-je minulost,nyní Suzuki grand vitara 2006 2.0 benzin.Mé moto:suzuki intruder VS800černá/chrom,příští GOLDWING 1500-1800.
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

kdyz se k tomu dohrabu tak udelam fotku jak ho mam chycenej ja ve svem Acku.
Slaava
Moderátor

Hasiči

Příspěvek od Slaava »

Viděl jsem v reálu (ne Madrid) hašení hořícího auta (zvěrsky hořícího - Š120, v maximu plameny tak třímetrový) a hasiči to tam tlačili spodkem a krz chladič. Až když už to jenom doutnalo, tak otevřeli haupnu (pochopitelně sekerou) a ještě to tam dostřikali (záhadně to hořelo od předku - od kufru). Ještě pak shodili rezervu, tu taky schladili a za půl minuty byl šlus.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“