RUMUNSKO 20.7-30.7.2007

Zde se domlouvejte na všemožné vyjížďky, návštěvy, projížďky a další, kromě srazů. Srazy mají vlastní sekci !!!
Odpovědět
dan 17
Začínající diskutér

Příspěvek od dan 17 »

Mooooc pěkný,pokud se nic neposere tak určitě jedu :D
Franta44
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta44 »

Pěkně ses nám tady rozepsal.Plán vypadá dobře, takže pokud vše vyjde (práce,prachy) tak jedu. :lol:
Frontera B 2,2DTI - PRODÁNO ,nyní Hyundai Terracan 2,9 CRDi, SKYPE:franta.sima
Nimrod
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Romania

Příspěvek od Nimrod »

Super musím to opatrně prbrat s maminou. Ale jedna poznámka k té cestě. Spíše bych to vzal přes slovač ze tří následujících důvodu.
1. Rakušáci jsou strašliví psi na technický stav vozidel a vůbec se jim nelibí úpravy offroad vozidel. A co navíc mají pojízdnoé STK a pokud zjistí něco co se jim trošičku nelíbí tak Vás odstaví na místě bez možnosti další jízdy.
2. Cestu bych volil spíše přes slovensko a maďarsko. Na slovensku se sníze domluvíme a je zde levnější tánkování něž na uzemí rakouska včetně nákupu potravin atd.
3. Pře slovensko a následně přes maďarsko je dle mého názoru lepší cesta a využívá jí většina expedicí.

HOWG a nebijte mě.
Kodl
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Kodl »

Fronteráci přeji krásnou dovolenou. Plán je velice lákavý, bohužel já letos jet nemohu. Chtěl bych vám říci, že v Rumunsku není problém s benzínem ani naftou, v každém městečku je nějaká dílnička kde vám mohou pomoci a ve městech je opravdu civilizace nikoli středověk jak se někdo může domnívat(to neplatí pro některé vesnice). Obrovskou výhodou je, že můžete jet kamkoli a nikdo vás neprudí-louka,pole, les vše bez problémů. Ceny v roce 2006 byly ve všem téměř stejné jako u nás v Čechii.Cena výpravy se pohybuje podle počtu osob v autě a žízni pasažérů. Pozor v Rumunsku na hranicích je třeba zakoupit jakousi známku za emise nebo jakýho šlaka, nepodařilo se mi přesně zjistit za co to je ale pokuta je obrovská.Doporučuji zaplatit si v Maďarsku dálniční známku a nepřekračovat rychlost-feferoni jsou nekompromisní. Jídla v restauracích jsou většinou dobrá ale v každé druhé se vám budou snažit nacpat kotletu- ta je nejdražší.Pivo se dá pít všechno, Ursus byl levný a dobrý.Tak ať to klapne.
Hugo
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hugo »

a ma to vyhodu tu, ze sa nemusime stretnut v budapesti, ale trebars v poprade :mrgreen:
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Ahoj,Kodle Díky za vyčerpávající doplňující údaje,budou se hodit :wink:,cestu přes Slovač jsem také zvažoval,na vzdálenost je to stejné (o 70 km delší,což je naprosto zanedbatelné :wink: ),navíc asi i pro Vás ostatní to bude snažší,já pojedu asi nejdál :( ,ze Západních Čech a s Vámi ostatními by jsme se asi sešli tedy postupně cestou,řekněme jak to kdo má nejblíš na který km k D1,tam by jsme se posbírali a v tom případě,cestou přes Slovač,bych tedy asi změnil místo prvního noclehu a pokud budou "zahraniční" účastníci souhlastit,tak by jsme první noc mohli přebydlet na Slovači u nich,co ty na to Hugo??? Vzal bys nás někam na noc na azyl??? (mě stačí volný parkovací místo před panelákem a bydlím v autě jak víno :D ),pokud máte ještě další návrha,změny,připomínky atd,tak sem s nima :wink: :idea:
HUJER 4x4
Super diskutér
Bydliště: Č.Budějovice, Frontera A dlouhá, 2.3 TD, zvýšeno, rozšířeno je minulostí, nyní krátký Trol 2.8TD

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Samozřejmně nejen Kodlovi ale i Nimrodovi a Vám Fšem :D Díky za další "pozměňující návrhy" víc hlaF víc ví :wink: ,jo a jinak,včera jsem to datloval skoro dvě hodiny 8),příští tejden dávám auto na špalky a jdu na něj :wink:
Rosta

Příspěvek od Rosta »

...tady kokni na inspiraci: http://www.jeep-wrangler.cz/transylvanie.html Taky se chystaji a maji tam vyjmenovanynejaky zajimavosti, ktery by mozna stalo za to videt, kdyz uz tam budem :lol:
dan 17
Začínající diskutér

Příspěvek od dan 17 »

Přes slovaky se mi to zdá taky rozumnějši.
Slaava
Moderátor

Anšlus

Příspěvek od Slaava »

dan 17 píše:Přes slovaky se mi to zdá taky rozumnějši.
Jet s tím naším létajícím cirkusem krz Rakousko, tak to budou považovat za novej "anšlus". No možná by nás vítali jako osvoboditele... :?
honzík
Pokročilý diskutér

re

Příspěvek od honzík »

tak to vypada fakt dobre !!!!!!!!!!!!!!

jeste sehnta silnou zenu co me vythne ze skarpy a bude umet varit pivo ze surovin co sebereme cestou :-)

vojto - planujes nejaky ten srazik aby se dohodly blizsi veci???

nebo to bude vsechno pres net??
Kodl
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Kodl »

http://www.cestomaniak.cz, http://www.enduromania.ro-tady je spousta informací, ještě jsem chtěl dodat,pokud navštívíte české vesnice domluvíte se lépe než doma a dá se pronajmout na noc třeba celý dům za 1000 Kč, hodit relax sprchu atd.
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

V Rumunovi,je spousta krásnejch a zajímavejch míst,a v žádném případě během jedné dovolené nestihnem navštívit všechny zajímavosti , o to větší důvod,akci opakovat :wink: , a myslím si,že by nemělo význam,jezdit z jednoho konce Rumunska na druhej a zpátky,takže bych pro letošek zvolil místa jak jsem poisoval,a příští rok lze zvolit místa jiná v jiném kraji ( pevnost Bran - Drákulův hrad ) je od míst kde se budem pohybovat vzdálen ješte přes 400 km,což by mi přišlo jak bludný,se z míst kde budem hnát na hrad a zpět ( viz Vaše odkazy-pro příklad), jinak sražení a domluvy detailů určitě připravuji,a viděl bych to,že kdo by tedy měl opravdu zájem,tak ať si to ještě nechá pár dní rozmáčet v hlavě a srazili bychom se tak zhruba za měsíc ( cca konec Března,začátek Dubna ) a už doladili detailní niance expedice :wink: ,jinak mapku cesty jsem dnes posílal Nimrodovi s Kondorem,aby ji sem připojili,nevím,jak moc bude čitelná,ale myslím si,že alespoň pro orientaci by měla postačovat 8) ,tak doufám,že se tu brzo objeví

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Mistrum web mástrum patří obrofský Dík za přiložení mapky,takže a něco málo k mapkám:

Mapka č. 1: celková trasa po Rumunovi od hranic celý okruh

Mapka č, 2,3,4,: to jsou dílčí úseky (dle stránek mapy vel. A4), jejich návaznost je v pořadí 3, 2, 4
HUJER 4x4
Super diskutér

Příspěvek od HUJER 4x4 »

Jěšte jedna TP, křížky znázorňují místa předpokládaných zastávek,kde je něco co stojí za vokouknutí, a kroužky místa předpokládaného nocování,a pro vládní činitele, poslance,senátory a ostatní Debily,šipky znázorňují směr cesty :D :lol: :wink: 8) :idea:
Odpovědět

Zpět na „Domluvy na offroad ježdění“