Co koupit místo Frontery? (jako bonus fekální diskuze)

Zde diskutujme o čemkoliv, co se nedá zařadit do jiné výše nebo níže uvedené sekce.
Odpovědět
Slaava
Moderátor

Re: Co koupit místo Frontery? (jako bonus fekální diskuze)

Příspěvek od Slaava »

10x10, to je už příjemnej počet kol - hezký video je i to s kácením lesa: http://www.youtube.com/watch?v=AKJYDdia ... re=related
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

jo, to je dokonalý, též se mi to líbilo. Hektar za jak dlouho? půl hodiny??? :mrgreen:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
jurin

Příspěvek od jurin »

no to fakt nevím proč se kupujou harvestory, jinak se po dlouhé době zapojuju do diskuze, protože řeším podobný problém jako dědek, už mě nebaví rvát děti do sedaček přes přední sedadlo, při tom jsem se svojí sportkou max spokojenej i přes děsivé zkazky od odborníků, když jsem ji i s tím strašným motorem 2,8 kupoval :-), za tři roky jsem neměl s fronckem jedinej problém, po prvním majiteli jsem nechal udělat rozvody a vyměnil přední ložiska, a to je po výměně náplní jediná oprava, u tý 2,8 mi jedině vadí, že nemá 6 rychl. stupeň, na autě není žádná koroze, a teď se tohle auto, který mi nic špatnýho neudělalo chystám opustit a řeším co dál: Zatím mám na draftu dlouhou fronteru 2,5 TD, opel monterey, discovery, ford eexplorer a nakonec jeep ch, no jestli máte někdo k tomu seznamu nějaký připomínky, budu rád, přiznám se, že můj favorit je zatím monterey, ale záleží na konkretním kusu, auto používám hlavně na silnici, ale jezdím do lesa a občas tahám loď....
Frontera A Sport, 2,8 tdi
Chrysler Voyager 2,5 td
mercedes-Benz 123 2,4 D
benzín patří do zapalovače
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Těžko ti radit s výběrem, aut si měl evidentně dost aby sis sám dobře vybral a jak tak pozoruju, budeš stejně vybírat z nafťáků. Já bych hlavně kvůli podvozku zvolil Diskotéku a asi bych se nebál ani novější verze s motorem 2,5TD5 a ASR asistentem i když je to citelně zadrátovanější než verze s 2,5TDi motorem. Otázka je, jestli pro tvoje použití není permanentní čtyřkolka s dvěma tuhejma nápravama moc a jestli zrovna Disko není trochu menší než třeba ten Montér (neznám přesný rozměry kufrů a tak)... když už Montér, tak s jakým motorem?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
jurin

Příspěvek od jurin »

montér nafta 3,1, u nás to bude trochu kulovej blesk, chrysler voyager taky půjde z domu a manželka dostane něco menšího, proto já zase potřebuju něco většího :-)) , většinou vozím spoustu krámů na loď, a na ryby, a ňákou tu zvěřinu a vůbec já to velký auto vážně moc potřebuju :-)) , ne vážně už jsem měl na zkoušku defendera, ale bohužel jen dvoumístnýho a přiznám se, že jsem si potom rád zase sednul do frontery, frontera se pro mě stala srdcovkou, tak jako kdysi 123 piáno, který jsem si nechal alespoň jako veterána, ale tak velkej dvůr zase nemám, když už tam mám dvě lodě..
Chrysler Voyager 2,5 td
mercedes-Benz 123 2,4 D
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Defender je v terénu super auto, na cestě krapet nepříjemný a na delší ježdění je to mučící nástroj. Disko mi v tomhle příde bejt rozumnej kompromis - silnej podvozek a lidskej interiér. Jenom se obávám, že se po přechodu z 2,8TDi v krátký Sportce budeš s tím 2,5TD motorem v anglánovi trápit a on s tebou a výsledkem bude hrozná spotřeba. Kolik ti to tak průměrně bere nafty?
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

Diskoška není jak Def,ale to si zkus sám. Mezi ortodoxy je jí právě tohle vytýkáno, ale je to dobré auto. Souhlas, pokud Monterey, 3,1TD, ten nový 3,0Di si nějak nese problémy v sobě, takže jistota je jistota.
Proč ne Fronteru zase s tím nemožným motorem 2,8TD? :wink: když už se znáte....
Explorer v automatu.....pokud nedáš Aussie, bude dost nebohej. Výborné auto, ale pokud mu dáš plyn, kufr bude malej. Kde má rezervu? a stačila by toroidní nádrž tomu tančíku? 8)
Jeep....cherokéz klasik jo, není to ale nic zvláštního a podle mne humpolák. Grand je sice boudou pohodlnější a to tedy je,ale ceny dílů jsou děsivé a spotřeba deset min. Jinak tahoun výbornej i s 2,5 TD.
Zlom vaz.
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
jurin

Příspěvek od jurin »

spotřeba 9 - 10, podle mého názoru úplně v pohodě, s tím motorem máš pravdu, pojistku neřeším jelikož ji mám za 3600, k tý 2,5 jsem se přiklonil proto, že ji z nám z voyageru a zase musím konstatovat, že jsem měl asi kliku protože je bez problémů, ale prostě se k nafťákům chovám slušně a nevadí mi chvilku posedět aby se vychladilo turbo atd., asi bych potřeboval tu 2,5 projet ve fronteře, protože ve chrysleru mně jede 160 což 2,8 ve fronteře neumí, proto jsem psal, že mi tam chybí 6, jinak nemám k tomu motoru připomínky a ani k fronteře, sice když si sednu ze služební oktávky nebo tusconu do froncka, tak si připadám jak v tanku, ale to k tomu patří
Chrysler Voyager 2,5 td
mercedes-Benz 123 2,4 D
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

farmář píše:Diskoška není jak Def,ale to si zkus sám. Mezi ortodoxy je jí právě tohle vytýkáno, ale je to dobré auto. Souhlas, pokud Monterey, 3,1TD, ten nový 3,0Di si nějak nese problémy v sobě, takže jistota je jistota.
Proč ne Fronteru zase s tím nemožným motorem 2,8TD? :wink: když už se znáte....
Explorer v automatu.....pokud nedáš Aussie, bude dost nebohej. Výborné auto, ale pokud mu dáš plyn, kufr bude malej. Kde má rezervu? a stačila by toroidní nádrž tomu tančíku? 8)
Jeep....cherokéz klasik jo, není to ale nic zvláštního a podle mne humpolák. Grand je sice boudou pohodlnější a to tedy je,ale ceny dílů jsou děsivé a spotřeba deset min. Jinak tahoun výbornej i s 2,5 TD.
Zlom vaz.
co takhle Rance Rover P38 2,5 td :?: daj se koupit za dobrý peníze a o komfortu jízdy ani nemluvím :grin: a v terénu se taky neztratí :grin:
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

myslíš Range bejku? :mrgreen: tak všemi jedenácti jsem pro, záměr toho auta bylo na podvozek Defa vrazit něco i pro chudáky majitele pozemků v Británii...kůže Jaguar to měla snad dostatečně podtrhnout! :)))) takže pohodlí ale i průjezdnost.
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

Slaava píše:10x10, to je už příjemnej počet kol .....
no, hlavně podle výkladu silničního zákona o zimní výbavě vozidel - všechna hnaná kola musí být vypavena M+S gumama nebo řetězama :?
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Tak to to potom má nejlepší tahle motorka (protože poháněný kolo nemá žádný): http://www.tyden.cz/rubriky/auta/zajima ... 83894.html :twisted:
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

obávám se, že brzdit padákem na každé křižovatce je dost pruda. :roll: :wink:
kresta
Ultra diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kresta »

nevim kde na to seženou zimáky :mrgreen:
Land Rover 110 HAE 1983 3,5 V8 Land Rover 101 FC Land Rover SII 109 1959-miláčci
HUSQWARNA WR 300 MY2011 Kawasaki KDX 250 1994-babička :-)
BMW 530D E39
Tatra 138 turbo-konečně už vyhrála
X5 4,6is-255kw-v max 280km/h
Tatra 148 cas32-hasičáák
jurin

Příspěvek od jurin »

no ten RR není špatnej, podle land fóra má stejně dobrou pověst jako frontera nebo voyager tak, že bych do třetice zkusil prolomit špatný pověsti a šel do toho? jeden RR P 38 2, 5 je k mání v Praze za 80000 Kč :-)
Chrysler Voyager 2,5 td
mercedes-Benz 123 2,4 D
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o čemkoliv“