Žhavicí svíčky - doporučení výrobci
- Janeš Petr
- Moderátor
Re: nestartuje za studena
všechno stárne, i žhavící svíčky, s tím nic nenaděláš a pokud to stárne v tak agresivnim prostředí, jako je spalovací prostor, je to určitě na životnosti znát. co se tyče vlastního obalu žhavícího žepu, jeho nejrychlejší zkázou je blbě rozprašujísí vstřik. pokud stříká naftu někam za roh, nebo špatně rozprašujem takže se dostává nafta až na žhavící čep, je smrt žhaviček poměrně rychlá - viewtopic.php?f=7&t=1130&p=41048&hilit= ... Dky#p41365 - prostě svíčky uhoří. pak tu jsou tu ještě vady v elektrické části svíčky. tam mám trošku olišnou zkušenost. pokud koupím a vyměním všechny čtyři svíčky najednou, po nějakém čase se stane , +/- rok, že jedna elektricky odejde. pokud ji nahradím jednou z těch dobrejch, co tam byly před výměnou, mám zkušenost, že dalších 5 let se žhaviček všimnout nemusím. pokud ji nahradím novou, je to sázka do loterie, buď bude z výroby dobrá a pak to bude sloužit jak jsem napsal dalších 5 let, nebo dobrá není a po čase zas odejde. nikdy jsem nebádal, v kterém místě se obvod svíčky přeruší ale mám posit, že to nebude přímo v tom rozžhaveném konci ale spíš někde v napojení na kostru, nebo plusovej vývod a tam je právě podle mne zakopanej pes. buď to tam ve výrobě zalisujou dobře, nebo se tam za chvíli vlivem přechodového odporu přepálí.
603 75 12 87 http://www.stabilnimotory.estranky.cz/
- blackdeath01
Re: Žhavicí svíčky - doporučení výrobci
Chci se zeptat, jak dlouhý by měli bejt žhavičky? Na netu jsem toho našel plno, od nějakejch 134mm do 136,5mm, tak jestli je jedno který tam šoupnu. Se starejma porovnat nemůžu, páč to budu měnit až když budou koupený (osobní důvody
)
Frontera B 2.2DTI, r.v. 2000 Limited