Kraken z Uhřínovic (okr.Rychnov n. Kněžnou) - Campo
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Přední okno
Ano, asi máš pravdu.
Všimnul jsem si, že o upevnění zrcátka tam bylo psáno, ale přesně jsem to nepochopil. Fajn, až to bude aktuální, budu hledat na jakékoli z těchto aut. Koukal jsem na Pilkington a tam právě Campo nebylo, ale to tedy nejspíš nevadí, budu koukat na Frontery a ostatní.
Zatím zdar a sílu. Díky za upozornění ohledně okna. Dobrý postřeh
Všimnul jsem si, že o upevnění zrcátka tam bylo psáno, ale přesně jsem to nepochopil. Fajn, až to bude aktuální, budu hledat na jakékoli z těchto aut. Koukal jsem na Pilkington a tam právě Campo nebylo, ale to tedy nejspíš nevadí, budu koukat na Frontery a ostatní.
Zatím zdar a sílu. Díky za upozornění ohledně okna. Dobrý postřeh
Campo 2,5D CREW CAB '92, dlouhá korba+orig HardTop SUNWIN,
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo XC70 2,4D5´03 4x4 automat V5
traktor EICHER Diesel Panther r.v.1963 28hp vzduch
Multicar M25 třístranný sklápěč
MAN F2000 26.464´99+HR FASSI 220
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Stará kabina je dole
Podařilo se mi sundat starou kabinu. Ku podivu jsem povolil kromě předních dvou úchytů všechny šrouby i trubky od brzd a spojky. Šly rozpojit i konektory pod kabinou a korbou, takže škody na elektrice také nejsou. Na to, jak se tu na fóru píše o zarezlých šroubech, jsem mile překvapen.
Teď přijde na řadu demontáž motoru s převodovkou (až trochu poleví to neskutečný palermo venku). Agregát šoupnu do dílny a začnu si hrát s úpravami rámu z frontery pro Campo. Starý rám poslouží jako mustr, i když z původního už moc nezbylo. Je minimálně dvakrát vyvařený od předchozích majitelů a už opět totálně shnilej a rozlámanej.
Na poměření důležitých rozměrů stačí, pak ho odstrojím a půjde do "věčných lovišť".

Mimochodem- stavil se u mně známý, že uklízeli někde u rodičů na půdě a vzpomněl si, jak jsem se zmiňoval ohledně možností ošetření plechařiny. Přivezl mi nález, že mně asi potěší, ať mrknu, jestli se mi to hodí. Čtyři kilový plechovky suříkovýho prášku, tak jsem ho ujistil, že se to momentálně VELMI hodí a budu zkoumat možnosti, jak nejrozumněji namíchat barvu pro základ. Vyplývá z toho, že budu taky pískovat víc, než jsem původně plánoval, protože pokud se suříková barva neaplikuje na holý kov ideálně lehce do hněda zoxidovaný, nemá význam ji dávat na jakýkoli nátěr. Pak nedojde k reakci s vrstvičkou rzi, která způsobí přilnutí ke kovu a nátěr ztrácí své pověstně vlastnosti
Zjišťoval jsem možnosti, s čím prášek smíchat. Fermež je sice nejvhodnější, ale povrch schne 3 týdny až měsíc a je prakticky nepřelakovatelný. Od profíků přes barvy jsem dostal doporučení na smíchání prášku se syntetickým lakem v minimálním množství tak, aby se pouze dala barva nanést, tj.lakem jen z prášku udělat kapalnou hmotu. Na tuto směs pak lze prý i stříkat plnič a pak už se dá běžně pokračovat za předpokladu, že nesmí být nikde plnič probroušený. U rámu samozřejmě plnič odpadá, takže tam pak nesmí dojít k použití ničeho na bázi nitro a jinak by to údajně mělo být v pohodě.
Na poměření důležitých rozměrů stačí, pak ho odstrojím a půjde do "věčných lovišť".
Mimochodem- stavil se u mně známý, že uklízeli někde u rodičů na půdě a vzpomněl si, jak jsem se zmiňoval ohledně možností ošetření plechařiny. Přivezl mi nález, že mně asi potěší, ať mrknu, jestli se mi to hodí. Čtyři kilový plechovky suříkovýho prášku, tak jsem ho ujistil, že se to momentálně VELMI hodí a budu zkoumat možnosti, jak nejrozumněji namíchat barvu pro základ. Vyplývá z toho, že budu taky pískovat víc, než jsem původně plánoval, protože pokud se suříková barva neaplikuje na holý kov ideálně lehce do hněda zoxidovaný, nemá význam ji dávat na jakýkoli nátěr. Pak nedojde k reakci s vrstvičkou rzi, která způsobí přilnutí ke kovu a nátěr ztrácí své pověstně vlastnosti
Zjišťoval jsem možnosti, s čím prášek smíchat. Fermež je sice nejvhodnější, ale povrch schne 3 týdny až měsíc a je prakticky nepřelakovatelný. Od profíků přes barvy jsem dostal doporučení na smíchání prášku se syntetickým lakem v minimálním množství tak, aby se pouze dala barva nanést, tj.lakem jen z prášku udělat kapalnou hmotu. Na tuto směs pak lze prý i stříkat plnič a pak už se dá běžně pokračovat za předpokladu, že nesmí být nikde plnič probroušený. U rámu samozřejmě plnič odpadá, takže tam pak nesmí dojít k použití ničeho na bázi nitro a jinak by to údajně mělo být v pohodě.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Motor už je taky venku
Tak už mám venku i motor s převodovkou.
Tím mám tak nějak rozebráno a můžu začít konečně tvořit.

Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
-
rejno123
- Začínající diskutér
Re: Kraken z Uhřínovic (okr.Rychnov n. Kněžnou) - Campo
pekne pekne ... mna to caka v zime ked znami bude mat hotovy garaz a ide dole kasna s patrola a ide sa vyvarat
Frontera A 2.5 TDS - EX
NISSAN Patrol GR Y60 2.8 TD - EX
NISSAN Patrol GR Y60 2.8 TD - EX
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Původně jsem to plánoval taky na zimu (tu minulou
), ale pořád jsem se nemohl rozhoupat a pustit se do práce. Vzhledem k tomu, že teď v létě se dá většina věcí udělat venku, mám pocit, že pro mně je to lepší. Mám doma dílnu, do které bych sice asi dva podvozky nacpal, ale už bych tam neprošel, takže takhle si je postavím venku vedle sebe a můžu měřit a řezat a svařovat a...
Říkal jsem si - v zimě bude víc času, venku se toho stejně nedá moc dělat kolem domu a na zahradě, ale teď je zase dlouho světlo, takže po práci vždycky něco málo udělám. Dá se klidně do devíti večer dělat a každá chvilka je dobrá.
Líbilo by se mi sice zalézt do dílny a udělat to na jeden zátah, ale není to v mých možnostech.
Uvidíme, jak to půjde rychle.
Teď jsem s prací pohnul, ale pomalu přijdou na řadu věci, které trvají dýl, než něco sundat a nejsou moc vidět
Mezi tím se vždycky někde někoho zeptám ohledně věcí souvisejících s opravou a získám nějaký typ, nebo informaci, která se hodí a usnadní práci. Takhle se mi podařilo například sehnat, jak jsem už psal, asi kilo suříkový barvy a další čtyři kila suříkovýho prášku za tu nejoblíbenější cenu. Chce to všecko svůj čas, i když bych samozřejmě nejradši měl auto hotový
Tak s předstihem rozhoď sítě, pokud máš vytypovaný, co budeš na patrola potřebovat a uvidíš, že se ti třeba někde objeví něco, co bys ani nečekal a usnadní ti to práci. Ať je to barva, nějaký plech, materiál či nářadí. Mně to docela funguje, někdo říká, že mám v tomto ohledu docela štěstí, ale jde jen o to věřit tomu, že to půjde a dílo se zdárně podaří...

Říkal jsem si - v zimě bude víc času, venku se toho stejně nedá moc dělat kolem domu a na zahradě, ale teď je zase dlouho světlo, takže po práci vždycky něco málo udělám. Dá se klidně do devíti večer dělat a každá chvilka je dobrá.
Líbilo by se mi sice zalézt do dílny a udělat to na jeden zátah, ale není to v mých možnostech.
Uvidíme, jak to půjde rychle.
Teď jsem s prací pohnul, ale pomalu přijdou na řadu věci, které trvají dýl, než něco sundat a nejsou moc vidět
Mezi tím se vždycky někde někoho zeptám ohledně věcí souvisejících s opravou a získám nějaký typ, nebo informaci, která se hodí a usnadní práci. Takhle se mi podařilo například sehnat, jak jsem už psal, asi kilo suříkový barvy a další čtyři kila suříkovýho prášku za tu nejoblíbenější cenu. Chce to všecko svůj čas, i když bych samozřejmě nejradši měl auto hotový
Tak s předstihem rozhoď sítě, pokud máš vytypovaný, co budeš na patrola potřebovat a uvidíš, že se ti třeba někde objeví něco, co bys ani nečekal a usnadní ti to práci. Ať je to barva, nějaký plech, materiál či nářadí. Mně to docela funguje, někdo říká, že mám v tomto ohledu docela štěstí, ale jde jen o to věřit tomu, že to půjde a dílo se zdárně podaří...
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Uložení motoru Campa v podvozku z Frontery
Chtěl bych se zeptat k tomu uložení motoru-radole píše:nedávno som prerábal campo na rám z 2,3 ale iba prednú časť po nosník vodiaceho ložiska lebo zadná časť už bola vyvarená a prispôsoboval som iba silenbloky motora (posunuté o 4cm) a páku ručnej brzdy
ak nechávaš nápravy z frontery tak pozri prevod lebo 2,3 ma 4,33 aj 4,56 a campo 2,5 ma 4,56 ak ta 2,3 ma pomalší prevod tak si vyhral lebo frontera ma väčšie diferáky aj kĺby, už 3 campa tu na východe jazdia so zadnou napravou z 2,3 lebo na campe toztrhli diferák
Dnes jsem hrál hru "najdi rozdíl" a měřil všechny možné rozměry na rámu mojeho Campa a podvozku z Frontery. Mimo jiné jsem se dopracoval k rozdílu v uložení motoru a podle mého měření to souhlasí s tím, co popisuješ. Držáky na rámu jsou na stejném místě, jen plechy s dírama pro silentbloky jsou skutečně o 4cm posunuté dopředu. Jak jsi to řešil? Odřezal jsi plechy pryč a přivařil je posunuté, nebo jsi přivařil další kus plechu a převrtal díry? Přemýšlím o tom, jestli bych byl schopen v té šikmé poloze trefit správně výšku a souosost děr. Nastavit držáky dopředu a převrtat díry mi přijde jako řešení, kde by se mi lépe měřila vzdálenost děr a nemusel bych zespoda dělat sváry na ten šikmý nosník držáku. Co si o tom myslíš jako člověk, který to už dělal a zná to místo detajlně?
Díky za názor.
Co se týká nosníku převodovky, nejlepší by byl z Campa, ale ten mám dost zeslabený korozí a navíc ho někdo k rámu přivařil, takže to nemá cenu, ale zkusil jsem nosník z Frontery otočit o 180 stupňů a když vyvrtám nové díry pro silentblok převodovky, bude to pasovat. Šusplechy pod převodovkou si budu dělat stejně trochu jiné podle sebe, takže by neměl být jinak problém. Na šrouby v podvozku ten nosník pasuje i otočený.
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
- radole
- Začínající diskutér
odrezal som to tenkim kotucom a navaril vedla, guma sa prisposobi takze by to nemal byt problem
Frontera A 3,1 TD troška podvihnutá, 37" kolieska,2x uzávierka, 2x navijak
Frontera B 2,2 DTL troška podvihnutá 32" kolieska, 2x navijak a expedičná výbava
náhradné diely Frontera A,B, Trooper, Monterey, Campo
0919 224 231
fronteradiely@azet.sk
Frontera B 2,2 DTL troška podvihnutá 32" kolieska, 2x navijak a expedičná výbava
náhradné diely Frontera A,B, Trooper, Monterey, Campo
0919 224 231
fronteradiely@azet.sk
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
OK, udělám to teda asi taky tak. Díky za informaci 
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Radole, měl bych ještě na tebe dotaz. Budu teď prodlužovat ten rám z 2,3 frontery na rozměry campa. Mám připravené naohýbané profily z 3mm plechu se shodnými rozměry, jako má rám, takže by to mělo jít celkem dobře. Zachovám koncepci dvou U profilů zavařených do sebe, takže vznikne jekl a sváry budou stejně jako u originálního rámu. Chci se s tebou ale poradit o něčem jiném: čep pro uchycení páky ruční brzdy na rámu pod řidičem mám v takové šikmé poloze, že vypadá, jako by ho někdo ohnul. Na fotkách, které jsi v příspěvku posílal to není úplně zřejmé, ale připadá mi, že je taky ten čep šikmo. Má to tak být? Když jsem odstrojoval campo, nevšimnul jsem si toho, tak nevím, jestli má být originál kolmo k rámu, aby se tam třeba něčemu nepletl. Díky za odpověďradole píše:nedávno som prerábal campo na rám z 2,3 ale iba prednú časť po nosník vodiaceho ložiska lebo zadná časť už bola vyvarená a prispôsoboval som iba silenbloky motora (posunuté o 4cm) a páku ručnej brzdy
ak nechávaš nápravy z frontery tak pozri prevod lebo 2,3 ma 4,33 aj 4,56 a campo 2,5 ma 4,56 ak ta 2,3 ma pomalší prevod tak si vyhral lebo frontera ma väčšie diferáky aj kĺby, už 3 campa tu na východe jazdia so zadnou napravou z 2,3 lebo na campe toztrhli diferák
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
čep páky ruční brzdy na rámu - Campo
Takhle to vypadá na mém campu.
Ještě chci podotknout, že mám v plánu bodylift, když už se v tom takhle vrtám. Nechci to ani tak jako frajeřinku, ale hlavně, abych získal prostor na místa, kam se normálně špatně dostává z důvodu budoucí údržby, abych moh pak campouše udržovat v dobré kondici.
Ještě chci podotknout, že mám v plánu bodylift, když už se v tom takhle vrtám. Nechci to ani tak jako frajeřinku, ale hlavně, abych získal prostor na místa, kam se normálně špatně dostává z důvodu budoucí údržby, abych moh pak campouše udržovat v dobré kondici.
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Na rámu pokračuju sice pomalu, ale nějaký pokrok je.
Co se týká nosníku převodovky, nakonec jsem převrtal díry dle potřeby, aniž bych nosník na rámu otáčel a protože vyšly díry do svislé hrany nosníku, vyvařil jsem hranu oblouky z trubek. Foto je v základní suříkové barvě, teď už mám nosník natřený vrchní matnou černou alkyduretanovou barvou. Posloužilo mi to jako testovací vzorek, jestli se ty barvy snesou a vypadá to, že suřík s alkyduretanem nemají navzájem problém
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
-
radar.2003
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Tankan
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar KrakeneKraken01 píše:Radole, měl bych ještě na tebe dotaz. Budu teď prodlužovat ten rám z 2,3 frontery na rozměry campa. Mám připravené naohýbané profily z 3mm plechu se shodnými rozměry, jako má rám, takže by to mělo jít celkem dobře. Zachovám koncepci dvou U profilů zavařených do sebe, takže vznikne jekl a sváry budou stejně jako u originálního rámu. Chci se s tebou ale poradit o něčem jiném: čep pro uchycení páky ruční brzdy na rámu pod řidičem mám v takové šikmé poloze, že vypadá, jako by ho někdo ohnul. Na fotkách, které jsi v příspěvku posílal to není úplně zřejmé, ale připadá mi, že je taky ten čep šikmo. Má to tak být? Když jsem odstrojoval campo, nevšimnul jsem si toho, tak nevím, jestli má být originál kolmo k rámu, aby se tam třeba něčemu nepletl. Díky za odpověďradole píše:nedávno som prerábal campo na rám z 2,3 ale iba prednú časť po nosník vodiaceho ložiska lebo zadná časť už bola vyvarená a prispôsoboval som iba silenbloky motora (posunuté o 4cm) a páku ručnej brzdy
Čep ruční brzdy mám ohnuty úplně stejným způsobem. Je to pravděpodobně kvůli tomu, aby lanko ručky nedřelo moc do jedné strany průchodky v kastli. Takto jde rovně na páku. Teď jsem na to byl kouknout. Měj se fajn a ať se dílo daří
Mazda B 2,5D ,udělá spoustu práce, a terénu se nebojíme. Neustálou údržbou k dalším kilometrům. Motorová pila a další udělátka. (fšecko enem na prácu)"Pojedeme zkratkou, je to sice dál, ale zato horší cesta!"
-
Kraken01
- Začínající diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Radar:
Zkusil jsem to poté, co mi chlapi zabývající se barvami sdělili, že na suříkový základ je přijatelná barva na syntetické bázi, hlavně nesmí prý být nitro a má být minimálně ředěná. Co se týká alkytonu, neměl jsem s ním osobně špatné zkušenosti, měl by být údajně dobrý i na holý plech, ale nemá sám o sobě tak vynikající vlastnosti, jako suřík, pokud se použije zároveň jako základní nátěr. Taky jsem na něj četl dost negativních recenzí nejen tady na fóru, ale když jsem použil alkyton jako vrchní barvu na staré ducato, které jsem kdysi míval na práci, byl dost odolný a vydržel hodně. Ohledně té kombinace se suříkem - je to pokus a doufám, že nedělám nějakou chybu. Jsou to části podvozku, které mám natírané štětkou, takže prakticky bez jakéhokoliv ředění barvy (ať suříku, tak i alkytonu). Na lakované povrchy mi bylo řečeno použít suřík jen namíchaný z prášku se syntetickým lakem a přes něj souvislou vrstvu plniče, jinak to prý nejde přelakovat. To ale ještě zkusím ověřit i jinde, abych si neudělal pakárnu a nemusel to pak nedej bože všecko sundávat dolů a dělat jinak. Pokud máš nějaké zkušenosti, nebo myslíš, že je to blbost, rád se přiučím. čerpám informace, kde se dá a každý názor k uvítám
Tankan:
Díky za informaci ohledně ruční brzdy. Říkal jsem si, že by to mohlo mít nějaký takový důvod, jako dráhu lanka od ''deštníku'' v kabině. Když jsem sundával motor, byly zároveň zohýbaný háky na držácích motoru (na silentblocích), tak jsem měl pocit, jestli někdy někdo nevyndával motor s použitím násilí a nezohýbal tam toho víc okolo. Okopíruju teda úhel toho čepu podle původního rámu a doufám, že se trefím

Zkusil jsem to poté, co mi chlapi zabývající se barvami sdělili, že na suříkový základ je přijatelná barva na syntetické bázi, hlavně nesmí prý být nitro a má být minimálně ředěná. Co se týká alkytonu, neměl jsem s ním osobně špatné zkušenosti, měl by být údajně dobrý i na holý plech, ale nemá sám o sobě tak vynikající vlastnosti, jako suřík, pokud se použije zároveň jako základní nátěr. Taky jsem na něj četl dost negativních recenzí nejen tady na fóru, ale když jsem použil alkyton jako vrchní barvu na staré ducato, které jsem kdysi míval na práci, byl dost odolný a vydržel hodně. Ohledně té kombinace se suříkem - je to pokus a doufám, že nedělám nějakou chybu. Jsou to části podvozku, které mám natírané štětkou, takže prakticky bez jakéhokoliv ředění barvy (ať suříku, tak i alkytonu). Na lakované povrchy mi bylo řečeno použít suřík jen namíchaný z prášku se syntetickým lakem a přes něj souvislou vrstvu plniče, jinak to prý nejde přelakovat. To ale ještě zkusím ověřit i jinde, abych si neudělal pakárnu a nemusel to pak nedej bože všecko sundávat dolů a dělat jinak. Pokud máš nějaké zkušenosti, nebo myslíš, že je to blbost, rád se přiučím. čerpám informace, kde se dá a každý názor k uvítám
Tankan:
Díky za informaci ohledně ruční brzdy. Říkal jsem si, že by to mohlo mít nějaký takový důvod, jako dráhu lanka od ''deštníku'' v kabině. Když jsem sundával motor, byly zároveň zohýbaný háky na držácích motoru (na silentblocích), tak jsem měl pocit, jestli někdy někdo nevyndával motor s použitím násilí a nezohýbal tam toho víc okolo. Okopíruju teda úhel toho čepu podle původního rámu a doufám, že se trefím
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
Volvo V70 2,5TDI´99 V5
-
radar.2003
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Kraken: no já mám s Alkytonem ty nejlepší zkušenosti, nežere ho benzín, je pružný, ... dávám ho v kombinaci odrezovač, základovka, Alkyton, jinou barvu na kov a na štětec už nepoužívám.
Když jsem ho dal jen na holý plech, tak to nebylo ono, i když je na pixle je psáno, že je samozákladovací. Opravuju jím shnilotiny na všech autech a nutno říct, že docela úspěšně, teď mám zrovna maraton na Fronteře a ještě jsem to spojil s vyvařením pár míst. Držím palce, jdeš do toho na plno.
Frontera 2.5 TDS long 1997