Porucha vstřikovacího čerpadla na 2,2DTi, repase čerpadel
-
Lenka
- Začínající diskutér
Re: Porucha vstřikovacího čerpadla na 2,2DTi, repase čerpadel
Řikám, že ještě nevím. Co bylo s těsněním a kolik ta oprava i s odtahem koštovala se dozvím výhledově. Mechanik je zaneprázdněn až na půdu, jenom nám to předal a zbytek se vyřeší někdy příští týden. Ještě mu musíme vrátit baterku, ta naše byla kaput, musím koupit novou, máte nějaký tip? Na podzim půjde Frontera z domu, takže žádnou extrovní tam cpát nebudem. Obyčejná stačí....
A propos. Už mám tu technickou
Všechno je v pořádku, zkontrolovali mi i geometrii, je to OK, tak na ní nemusím jezdit. Dneska jsem si ujela 40 kilásků a připadá mi to, jako by se nám ani nikdy nerozbila. Zítra jedu do Varů a v sobotu do Františkových Lázní, ať se trochu chudinka provětrá.
A propos. Už mám tu technickou
Lenka....Frontera B 04 2.2 DTi, Olympus, černá, Pneu Matador SibirSnow 245/70/16
- kuchař
- Začínající diskutér
Vstřikovač
Tak včera bylo auto hotové ale protože mám asi vadnou baterku, tak mi asi odpálila řídící jedntku u čerpadla
Což znamená čerpadlo ven a opět na seřizovací stolici? Možná bude stačit natáhnout tam nový software.
Už tak krásně klapala. Není snad nic horšího než jí slyšet krásně klepat a pak z ničeh nic toto
Jednoduše se nějak přerušila komunikace mezi řídící jednotkou auta a řídící jednotkou čerpadla

OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
1999-LIMITED 85KW pneu TOYO open country AT 255 65 16
DLOUHÁ rozšířená,CB Skype-roland.gorner1
- kuchař
- Začínající diskutér
Hurááááááááááááááááá,
už jezdím.Závada číslo jedna -zadřené čerpadlo proč
mnoho odpovědí ,ale ani jedna Opel.Závada číslo dvě-přerušený drátek na sběrnici kabelů řídících jednotek, proč
narušená izolace potom už jen oxidace..........,ale v žádném případě Opel.Přeji krásnou nerušenou debatu já jdu jezdit

OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
- kuchař
- Začínající diskutér
Tak jo
Jinak kontakt na toho co mi dělal to čerpadlo -Jan Sivulka jan.sivulka@seznam.cz Tel.721052801 Aš mohu doporučit
OPEL FRONTERA B 2.2 DTI
- myslivec
- Super diskutér
Dopravní čerpadlo
Pánové a dámy, s tím pomocným (distribučním) čerpadlem jsem se až tak nespletl, jenom jsou v jedné krabici, himl

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Slaava
- Moderátor
Re: Dopravní čerpadlo
Rotační čerpadlo ve vstřikovacím čerpadle je ale normální základní věc a většina aut má ještě právě to pomocný transportní čerpadlo, který snižuje zatížení křídlovýho čerpadla, jehož hlavním úkolem je zásobovat naftou vnitřek vstřikovacího čerpadla (mazání, chlazení). Takže bohužel spetl. Tímto se omlouvám ostatním, které jsem označil na neznalce, když psali, že tam dopravní čerpadlo není. Ono tam fakt asi není... sorry.myslivec píše:Pánové a dámy, s tím pomocným (distribučním) čerpadlem jsem se až tak nespletl, jenom jsou v jedné krabici, himl![]()
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- Slaava
- Moderátor
Ještě dvě otázečky na 2,2DTi:
1) Jak spolehlivý jsou rozvody (najel na ně někdo alespoň 250.000 km než začaly rachtat)?
2) Po tý repasi vydrží to čerpadlo zase těch 120.000 km nebo se na to používá opravná sada s lepšíma komponentama a mohlo by to vydržet i víc?
Fenk jů véry mač!
1) Jak spolehlivý jsou rozvody (najel na ně někdo alespoň 250.000 km než začaly rachtat)?
2) Po tý repasi vydrží to čerpadlo zase těch 120.000 km nebo se na to používá opravná sada s lepšíma komponentama a mohlo by to vydržet i víc?
Fenk jů véry mač!
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
- myslivec
- Super diskutér
Za prvé, pokud rachtají rozvody, je motor po půl mega a víc, jinak držej, zvětšující se vůle řetězu je kompenzovaná kladkama, které nejsou na pevno, ale pod tlakem oleje, proto je nutné, aby ho byl dostatek. Mě ten motor papká tak 0,5l na 10 000 km, což považuji za dobrý výsledek, vzhledem k toleranci výrobceSlaava píše:Ještě dvě otázečky na 2,2DTi:
Fenk jů véry mač!
Za druhé životnost čerpadla po nebo před repasí je přímo úměrná kvalitě nafty, respektive její aditivaci ve smyslu mazání. Potvrzeno i mechanikem od Bosche
- Slaava
- Moderátor
TAK A TAK
Což teoreticky to tak možná je, jenže každá konstrukce rozvodů řetězem má svoje specifika a například u 2,3TD je po nějakejch 150 - 200 tisících nutná výměna řetězu (u tudíž i kol) a hlavně přítlačný vodící lišty. Navíc nejde ani tak o vůli v podélném směru jako spíš o vůli ve směru příčném, která se ti projeví i na tažný straně řetězu, kde žádnej napínák není a řetěz pak rachtá. A o kladky u těhle rozvodů jenom hodně málokdy zakopneš. Prostě sem chtěl vědět, jestli jsou s rozvodama na 2,2DTi nějaký problémy.myslivec píše:Za prvé, pokud rachtají rozvody, je motor po půl mega a víc, jinak držej, zvětšující se vůle řetězu je kompenzovaná kladkama, které nejsou na pevno, ale pod tlakem oleje, proto je nutné, aby ho byl dostatek. Mě ten motor papká tak 0,5l na 10 000 km, což považuji za dobrý výsledek, vzhledem k toleranci výrobce![]()
![]()
Za druhé životnost čerpadla po nebo před repasí je přímo úměrná kvalitě nafty, respektive její aditivaci ve smyslu mazání. Potvrzeno i mechanikem od Bosche![]()
No a co se čerpadel týče mi šlo o to, jestli se nějak poučili z toho, že jim čarpadla v těch letech zdechla tak brzo a jestli na opravnou sadu používaj inovovaný díly nebo ty samý mrdky. Životnost čerpadla je sice závislá na naftě ale když je čerpadlo dobře udělaný, tak vydrží víc než 120.000 km.
- kubla
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak já jsem čerstvý majitel Františka 2.2DTI. Krásný a téměř dokonalý zlatíčko - s původním majitelem jsme při zkouškách najezdili skoro 200km, abychom našli všechno, co by bylo na autíčku špatně. Jak jsem to koupil, ještě mi Nimrod (tady z diskuse) diagnostikoval autíčko bez závad .... paráda. Najezdil jsem 200km po koupi a buch - nestartuje, takže doufám, že všechny ty černý myšlenky mi zažene právě Nimrod, který naštěstí bydlí nedaleko a od včerejška se mi chudáček hrabe ve Františkovi - snad jen zavzdušnění (nevyzkoušeno, protože jsem stačil vyštěkat baterku). Dal jsem se na modlení, aby to nebylo čerpadlo - modlete se, prosím i za mne. Páč by investice do "nového" vozu vzrostla nepěkně. Jinak tímto jsem hlavně chtěl veřejně poděkovat a pochválit NIMRODA, který velice ochotně reaguje, snaží se pomoci a dělá čest slovům SERVIS FRONTERA - Laďa z tišnova
Opel Frontera - r.v.-1999/2.2DTI Sport Skype: kublakubla
- Slaava
- Moderátor
Nazdar. Ještě napiš co to je za ročník a kolik to má nalítáno a podle toho ti řekneme, jestli má vůbec smysl se modlit.
- kubla
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Je to právě ten ročník 1999 - jak jsem tady četl na vašich stránkách (našich) téměř každej řádek ..... deset dní sa nemodlím, v pátek jdu na řádnou diagnostiku. Nalítáno má 125 000km. Prosím ač jsem pouhý 4 dny jezdil a 5 dní už stojím - přesto to auto miluju. Díky za každý povzbuzující příspěvek.
-
STATUS68
- Diskuzní Nováček
Na webe som našiel odkaz:
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=29534
Nemám overené, pretože zatiaľ som takúto službu nepotreboval, aj keď motor je X22DTH, t.j. čerpadlo Bosch VP 44 a rok výroby údajne 05/99( deklarované pri kúpe auta). V skutočnosti podľa VIN-u: 11/98. Teraz je tam najazdených 130 112km z toho som"nalietal" ja osobne+ moja spolubývajúca=manželka, 12 000 km. Zatiaľ úplne v poho. Studené, teplé,štarty, v zime či v lete, furt motor naskočí max na druhé pretočenie štartéra. Dúfam,že to tak ostane aj naďalej. Modlím sa každý večer...
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=29534
Nemám overené, pretože zatiaľ som takúto službu nepotreboval, aj keď motor je X22DTH, t.j. čerpadlo Bosch VP 44 a rok výroby údajne 05/99( deklarované pri kúpe auta). V skutočnosti podľa VIN-u: 11/98. Teraz je tam najazdených 130 112km z toho som"nalietal" ja osobne+ moja spolubývajúca=manželka, 12 000 km. Zatiaľ úplne v poho. Studené, teplé,štarty, v zime či v lete, furt motor naskočí max na druhé pretočenie štartéra. Dúfam,že to tak ostane aj naďalej. Modlím sa každý večer...
Frontera-B Limited 2,2DTI X22DTH automat
-
STATUS68
- Diskuzní Nováček
A ešte niečo VP 44:
http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... a56c742d31
http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... a56c742d31
Frontera-B Limited 2,2DTI X22DTH automat
- kubla
- Diskuzní Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Takže jsem se modlil zbytečně - diagnostika ohlásila chybu P1630 a P1660, takže nové vstřikovací čerpadlo. Za týden to jde na odtah a nejdýl do 14dní zase jezdím. Sice 28 000,- za čerpadlo plus práce, ale už se nemohu "Františka" dočkat až zase uslyším ten jeho zvuk .... škoda, že jsem ten odkaz neobjevil dříve .... mohl jsem ušetřit.