Rány při 4x4 někde od přední nápravy

Přední a zadní náprava, volnoběžné náboje a ostatní součásti, všechny modifikace Frontera
Odpovědět
venca

Re: Rány při 4x4 někde od přední nápravy

Příspěvek od venca »

jojo díky slaavo :grin:
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

venco mel si to rozebrany cely?To lupani podle meho dela jehlickove lozisko co je v tehlici.V lepsim pripade bude jen nasracku.V horsim bude smeteny osazeni na te kratke hrideli a to uz je problem.Me to nelupalo ale v zaberu to byly rany jak prase.To jestli to ma vuli zjistis kdyz vlezes pod auto a chytnes zezadu za kratkou hridel z homokinetaku nemela by se skoro vubec mlet.
Nejlepsi kontrola je to cely rozdelat.Nekde na strankach ve zradne technice mas clanek je to tam popsany a nafoceny jak sem to menil tak treba ti to pomuze
Acko 98 2,5TDS,5cm UP,navijak ComeUP 9000i,CB Allamat 296,BFGoodrich 31"x10,5"R15 M/T
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi
venca

Příspěvek od venca »

no mě to dělá taky jen v záběru a spíš se mi zdá že to nedělá např na zasnežené cestě když to hrabe ale až na nějákých nerovnostech jo a vůle je tam jenom fakt nepatrná
patas
Pokročilý diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patas »

takhle na dalku tezko rict.Me to trba delalo kdyz sem jel po louce za vejtraskou v bahne a jak to bralo tak to byly rany jakoby pri otoceni kola a docela pravidelne.Klepalo se cely auto.Kolegovi to pri vyrazeni predku taky bouchne ale ten kloub se nezda ze by mel vůli ale tomu moc neverim normalne na sprosto to rozdelam jak se dostanu na hever a uvidim.Nejhorsi je tam dostat zpatky ty cepy a pokud mas ABS je potreba davat peknyho majzla na cidla.
Acko 98 2,5TDS,5cm UP,navijak ComeUP 9000i,CB Allamat 296,BFGoodrich 31"x10,5"R15 M/T
Acko 97 2,5TDS,General Grabber 245/75R16 A/T
Audi A6 Allroad 2002 2,5 TDi
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

patas píše:...nejhorsi je tam dostat zpatky ty cepy a pokud mas ABS je potreba davat peknyho majzla na cidla.
No já jsem to udělal tak, že sem povolil čep dolního ramene ve šroubech, vyrazil čep řízení a celou těhlici jsem otočil směrem nahoru a vytáhnul z toho homokineťák. Když jsem chtěl dát těhlici pryč, tak jsem sundal brzdovou hadici, povolil horní rameno v jeho úchytu na rámu a těhlici jsem si i s čepama a horním ramenem odnes do dílny. ABS nemám, takže nevím, kde by vadilo.
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Mina

Příspěvek od Mina »

Zdravím,taky se mi při jízdě 4x4 ozývaly dost velké rány od přední nápravy a po zvednutí auta jsem zlistil,že je vysypané nejspíš ložisko,které je na levé straně mezi diferenciálem a prvním kloubem poloosy z jedné strany je gumové a druhé kovové zůstal jen obvodový kroužek takže nevím jak vypadá kompletní.V oplu mi nedokázali poradit co je to za díl a nutili mi celou poloosu.prosím o radu.Případně kde díl sehnat.
RUDY

Příspěvek od RUDY »

NAZDAR MINA,
NEBUDE TO CO POPISUJES TAKA ZVLASTNA OBJIMKA KTORA TI TERAZ BEHA SEM A TAM KEDZE NEDRZI NA JEDNOM MIESTE? NA NIEKTORYCH AUTACH SOM TO VIDEL... SLUZI TO VRAJ NA ODSTRANENIE REZONANCIE POLOOSI... ALE KED POCUJES SILNE BUCHNUTI SEM-TAM, AKO KEBY ZELEZO O ZELEZO NIEKDE OD PREDKU...TAK JE TO S URCITOSTOU VYMLETE IHLICKOVE LOZISKO NA KRATKEJ HRIADELKE VSTUPUJUCEJ DO RAMENA RIADENIA... AK TI TO SEM TAM AJ VRZGA TAK RYCHLO RIES...KED SA TI TO ZAREZE DO HRIADELE, NEBUDE STACIT VYMENIT LEN LOZISKO... VELA ZDARU.
Cobra
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cobra »

patas píše:zdarec panove, nemel nekdo podobny problem jak ja? Kdyz sem jel nedavno po mokre louce (bahno) tak pri 4x4 v zatezi to vydavalo sileny zvuky.Kdyz je to v zaberu tak se ozve rana a je cejtit jak kdyby neco preskocilo. To se oprakuje docela pravidelne.Ted jak nasnezilo tak mam 4x4 i kdyz jedu po marastu a pri vone jizde treba do kopce kdy to zacne tahnout tak se projevi to same ale jen obcas. Zaroven mi pri 2x2 jen na zadek z rozepnutymam volnobezkama pri takovejch 80 km/h obcas neco zacne ve predu chrastit je to takovy hluboky drnceni.Chvilku to drnci a pak to prestane a treba 20km to neudela nic.Pak najednou zase na chvili zacne.Staci ubrat sklidni se to.Tak nevim uz sem z toho na prasky :-) Chci to dat do servisu ale nevim co by se melo hledat.Nemuzou to delat nejaky silenbloky?Kdyz to projizdeli kluci ze servisu tak rikali ze tam neco rezonuje ze to na loziska na predku nevypada.Nemate nekdo nejakej tip na co se zamerit?
Mám úplně stejný problém a právě jsem rozebral automatické volnoběžky - je to plné malých kovových střepin (velikost cca 1mm), takže jsou asi trošku očesané (i když to na první pohled není vidět) a při záběru v terénu na 4x4 to taky pěkně mlátí... Uvidíme, zatím to zkusím jen vyčistit a poskládat, jestli za to přeskakování nakonec nemohly jen ty kovové střepinky, jinak mě čeká výměna zámků... :(
Frontera A long, r.v.1997, 2,2i benzín + LPG, alarm Magicar 3000
Jen ve Fronteru víra tvá pevná, i když křehká, silou je, jež dere se i proti větru...
farmář
Moderátor

Příspěvek od farmář »

zlaté totiž manuály!!! :mrgreen:manuály RULEZZZZZZZZZZZZZZZZZ :mrgreen: :roll:
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
Cobra
Diskuzní Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cobra »

Ha, tak ve finále jsem zjistil, že se mi jen na jedné straně očesala segerovka, takže jsem to jen vyčistil od kovových střepinek, přitáhl jsem to šroubem do poloosy a je to v pohodě...
Frontera A long, r.v.1997, 2,2i benzín + LPG, alarm Magicar 3000
Jen ve Fronteru víra tvá pevná, i když křehká, silou je, jež dere se i proti větru...
venca

Volnoběžky

Příspěvek od venca »

Tak se po osmi měsících co mám Fronteru pomalu dostávám k výměně volnoběžek za manuální. Rány to vydává jako prase a protože potřebuju 4x4 každý den tak už to musím řešit - co vaše zkušenosti při objednávce manuálů přes internet, sedí všechno�
sowwwa
Začínající diskutér

Příspěvek od sowwwa »

Jojo, vsechno sedi bez problemu. Akorat je potreba dobre promazat tu treci plochu mezi ozubenym kolem, co se do nej zasouva poloosa, a vnejsi casti volnobezky. Jinak to bude pri 4x2 obcas vydavat divne zvuky.
Honda Passport 3.2i V6, r. 94, manual, General Grabber AT2 245/70 R16, volnobezky AVM
Peugeot 406 Break 3.0 24V, r. 98, automat
Mitsubishi L200 2.5TD
radik999

Pomooooooc

Příspěvek od radik999 »

Prosím pekne o radu, kúpil som Opel Frontera A 2,0i, r.v. 1994. V sobotu som ho bol trocha vyskúšať v teréne, všetko sa mi zdalo v pohode, až na moment ked som pri zapnutom 4x4 ho trocha pridusil do otáčok, začalo mi niečo nepravidelne buchať raz v prednej a raz v zadnej náprave, pri vypnutom 4x4 to vôbec nerobí.Podotýkam, že 4x4 zapínam len na mäkkom teréne.Prosím o radu, či reklamovať auto alebo to nie je nejaká závada. V minullosti som mal UAZ, no nič podobné som nepostrehol. Tie buchoty idú raz zo zadnej raz z prednej nápravy.
Za odpovede vrele dík a pozdravujem všetkých.
farmář
Moderátor

Re: Pomooooooc

Příspěvek od farmář »

mno,ze zadní to bouchá když se sere samosvor, ale to může být i olejem co se měl vyměnit už dááávno. Z přední mlátěj automaty, když jsou v prdeli a přeskakujou.To je rachot jak svině, fakt rány. Zlaté manuály.Kardany máš v cajku?
Opel Frontera B 2,2 dti 2000, VW T4, traktor Zetor co odjel do hor, ex: RR P38 2,5 tds, Jeep Grand Cherokee 2,5TD, 3x Opel Campo, GMC Jimmy 4,3 mrtvola tohoto fóra
radik999

Re: Pomooooooc

Příspěvek od radik999 »

ja mám klasický manuál, neviem si pomôct, co mám robit, ked idem na plynulý plyn ešte to ide v pohode, ale vies do kopca v blate treba aj trocha pridat, a vtedy to buchoce jak blbé, až to cuká s celým autom
Odpovědět

Zpět na „NÁPRAVY“