Vynechávání motoru 2,2DTi při nízkých otáčkách

Vše o motorech X22DTH a Y22DTH
marfusak
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Vynechávání motoru 2,2DTi při nízkých otáčkách

Příspěvek od marfusak »

Tak vaha vzduchu to neni...:( ...turbo odstavim az budu mit cim resetovat chyby...:( ...nicmene mam pocit, ze se to zacina zhorsovat, takze doufam, ze se to brzo posere uplne a pujde to najit...at uz je to cokoliv...poprve v zivote se tesim az se mi podela auto... :mrgreen:
Frontera B 2.2DTi 88 kW 2003
Nissan Patrol GR Y61 2.8TD - kapsa plakat, srdce jasat...;)
marfusak
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marfusak »

Tak jsem ve finale koupil novou vahu vzduchu a jede to v globalu o poznani lip, zmizelo i "pumpovani" v plne zatezi. Cukani ovsem zustalo a zacina se projevovat vice po zahrati motoru, respektive po nejakem case po nastartovani. Kdyz totiz zahraty motor treba na 5 minut vypnu, tak to po startu jede nekolik kilometru jako vino, nicmene pak to zase zacne cukat a dokonce se mi to obcas povede pri cca 2300 otackach dostat lehkym povolenim plynoveho pedalu do stavu jako ze to trochu tahne, ale jakoby tomu nekdo strcil hadr do sani, pak si to "uprdne" cili na chvili jakoby samo prida plyn, cukne a zase si jakoby zacpe sani hadrem...no a pak po chvili bud zacne brzdit motorem, nebo jede pod plynem...tak dlouhou rovinku abych to udrzel nemam po ruce, resp. spis klesnou otacky a je treba bud pridat, nebo brzdit. Cili zcela evidentne je tam bud neco teplotne zavisleho (podtlak, nejake cidlo, ventil, nebo nevim co), nebo nejake cidlo obcas hodi ridici jednotce nejaky blud, ta se z toho posere a rozhodi se, coz ji vydrzi az do restartu - vypnuti a zapnuti motoru. Diagnostika vsak mlci, logy jsou cisty jako detska prdylka. Prijde mi, ze to i chvilema jakoby trosicku min tahne a ma to pri akceleraci takovy duty zvuk, jako kdyz nekdo huhla do trubky. Kazdopadne rozsah pozorovatelnosti cukatury se rozsiril na cca 1800 - 2800 otacek. Nemate, prosim, nekdo napad ceho se jeste chytit? Mozna ze uz pro stromy nevidim les... :mrgreen:

Nove zjisteny symptom...kdyz stojim na neutral a vytocim to na cca 1800rpm, zafixuju si nohu tak abych drzel plyn porad ve stejne poloze, motor v pravidelnych intervalech ubira a pridava otacky a obcas i zacuka...ubere vzdy tak o 200-300 otacek za min, interval je cca 3s...na volnobeh je to ok...
Nekolik lidi pohybujicich se kolem oplu a co jsem s tim otravoval to nezavisle na sobe odhaduje na cerpadlo...a je to tu zas...:(
Naposledy upravil(a) marfusak dne 18 kvě 2012 20:28, celkem upraveno 1 x.
Janeš Petr
Moderátor

Příspěvek od Janeš Petr »

majo
Moderátor

Příspěvek od majo »

marfusak píše: Nemate, prosim, nekdo napad ceho se jeste chytit? Mozna ze uz pro stromy nevidim les... :mrgreen:
Odpoj hadičku na vírivých klapkách na solenoide a na solenoid nasaď nejakú záslepku (gumenú čiapočku z odvzdušňováku a pod.) aby sa ti nestrácal podtlak. Neviem síce či si to už náhodou ale neskúšal. Ak to zaberie, tak si možno dám námahu a napíšem čo sa vlastne deje. :wink: Mimochodom v tom odkaze čo si sem dal o fungovaní klapiek , sa chlapci mýlia. Takto nefungujú ako si myslia. Teraz ale o tom nebudem písať,len ak by bol záujem. :wink:
Opel frontera 2,2DTI r.v.99 /5-dv
Nissan patrol 2,8 D r.v.89 /3-dv -španiel
kuriatko
Pokročilý diskutér

Příspěvek od kuriatko »

Majo zaujem je vždy :wink:
Ten solenoid myslíte toto viewtopic.php?f=7&t=3721&start=30
Ak ano tak ja ho mam fungláč a robí to aj tak.Mne to vy nechanie robi aj na neutral.Proste šklbne a beží si dalej.Je to to isté čo opisuje Marfusak.
marfusak
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marfusak »

Ahoj, zkusil jsem to takhle odstavit a cuka to porad stejne. Jedina zmena je, ze se to k tomu netvari jako kdyby tomu nekdo strkal hadr do huby. Kazdopadne kdyby ses na toto tema rozepsal, budu urcite vdecny. Co me jeste napada, tak by mohl byt problem s cidlem polohy skrtici klapky, ale to nevim jak promerit...leda zkusit jine z nejakeho funkcniho stroje. Kuriatko, nezkousel jsi to prohazovat?
marfusak
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marfusak »

Mimochodem Kuriatko, ten co mas v odkazu zakrouzkovany to neni. Je to ten vlevo od nej, vede z nej hneda podtlakova hadicka do zadu na motor a konci na ovladani tesne pod tim plastovym krytem. Je tam kousek od nej na plechu pridelany konektor cidla otacek klikovky. Teda aspon doufam, kdyztak me opravte... :wink:
kuriatko
Pokročilý diskutér

Příspěvek od kuriatko »

marfusak píše:Ahoj, zkusil jsem to takhle odstavit a cuka to porad stejne. Jedina zmena je, ze se to k tomu netvari jako kdyby tomu nekdo strkal hadr do huby. Kazdopadne kdyby ses na toto tema rozepsal, budu urcite vdecny. Co me jeste napada, tak by mohl byt problem s cidlem polohy skrtici klapky, ale to nevim jak promerit...leda zkusit jine z nejakeho funkcniho stroje. Kuriatko, nezkousel jsi to prohazovat?
Prehadzovať som to neskušal nemam taku možnosť.Premerať sa dá,mne ju rozbehali zatial šlape.Na otazku či to môže robiť my odpovedali môže aj nemusí,a preto som rezignoval a riešiť budem ked sa to poserie uplne.To čidlo škr.klapky samotne nezoženieš len komplet a cenu radšej nepíšem.
marfusak
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marfusak »

Tak doufam ze toto je posledni prispevek k danemu tematu. Na snimaci polohy skrtici klapky doslo k znacnemu opotrebeni mista spoje mezi skrtici klapkou a snimacem.
klapkakomplet.jpg
napicusnimac.jpg
klapka.jpg

Po pripojeni na TECH2 bylo pri manualni manipulaci se skrtici klapkou po chvili zcela zrejme, ze problem je ve snimaci (nereagoval na mirne pootoceni, po velkem pootoceni vsak ukazal temer hranicni hodnotu). Takze podtlak vesele ovladal skrtici klapku, ale snimac daval ridici jednotce chybne udaje, jako by se nechumelilo, jelikoz mezi klapkou a snimacem vznikla fatalni vule. Musim tedy sehnat bud samotny snimac z vrakace, nebo koupit celou skrtici klapku (10.000 o sopla). Vzhledem k tomu, ze je tezko odhadnutelne opotrebeni na strane skrtici klapky a nejsem zubar, ktery si to obtiskne a vymodeluje, pujdu asi do noveho cajku u sopla za desitku. Az mi to prijde, dam vedet definitivni resume, zda to bylo opravdu to ono. Mezitim tam asi jebnu zvykacku... :mrgreen: Na jednu stranu jsem velice rad, ze se potvrdily moje teorie a sam sobe jsem pred casem pomerne presne identifikoval problem, na druhou stranu jsem nastvanej, ze jsem duveroval vsem moznym zvanilum a sam osobne nerozebiral a nekontroloval, tim padem ztratil spoustu casu a nervu. Timto bych chtel velice podekovat panu Kominkovi (http://www.autokomi.cz) a velice nepodekovat svym servicemanum, kteri me celou dobu tahali za fusekli a zvanili jak vsechno rozebrali, vycistili, zkontrolovali a ve finale ze mne, staryho blbce, akorat delali vola... :twisted:

Takze Kuriatko, priteli v boji s cukaturou, vysroubuj dva srouby, vytahni snimac a zhodnot miru opotrebeni. Myslim ze to asi budes mit taky pekne vycochtany...

Update: Tak v soplu prve kecali a ten bazmeg stoji 20 litru, kdyz si to tam necham i namontovat tak 30% sleva...:(
Nevite nahodou nekdo, jestli se to cidlo neda sehnat samostatne treba z jineho modelu?

Update2: V nemecku je k sehnani taky pouze jako celek za 600 ojro bez potupne montaze za dalsich 50...takze varianta brod, kdyz se nepovede vyrobit protezu... :mrgreen:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) marfusak dne 03 čer 2012 22:04, celkem upraveno 3 x.
kuriatko
Pokročilý diskutér

Příspěvek od kuriatko »

Určite ho samostatne nepredaju na to su dosť vychcaný....Jedine vrakáč.Ako som ti písal ja som to mal rozobraté a tu cenu som ti nepísal aby som ťa ušetril šoku,ale pripravil si si ho sám :wink: Ja to budem riešiť ked sa to uplne vysere,na to cuknutie sem tam som si už zvykol.A čo tak poprosiť DJ Toma prehodiť a vyskušať ja tu nemám nikoho s timto ročníkom.Podla mna lepšie ako vyvaliť prachy a zostať sklamaný....Ale ak to je tutovka...
marfusak
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marfusak »

No covece s tema vrakacema je docela problem. Vsude krouti hlavou, ze tohle nemaji. Y22DTH ma totiz uplne jinou skrtici klapku nez predchozi rocniky...:(
Nicmene abysme porad jenom nechmurili, mam i dobrou zpravu. Jeste jednou jsem to rozebral a sesadil s valeckem pootocenym o 180 stupnu, jelikoz ta placka na strane skrtici klapky ma vystupek, ktery by mohl zmensit vuli pri opacnem sesazeni. Nevim jestli to pomohlo, nebo jestli se mi to tam podarilo nacpat uplne na storc, ale cukani zmizelo, motor ma podstatne kultivovanejsi chod a tahne mnohonasobne lip, proste uplne jine auto...chyba je tedy na 100% tam. Jeste nez ale pujdu do sopla se shrbenym hrbetem, zkusim to zalit nejakou pryskyrici a vybrousit, nebo tak neco, protoze jediny problem je v tomhle spoji. Dobra zprava je, ze je evidentne jedno v jake poloze se to sesadi, protoze to neni klasicky potenciometr s odporovou drahou ale neco jako obraceny krokovy motorek a pri kazdem startu se to zjevne samo kalibruje...:) ...cili kdyz to vyzenu do extremu, tuba sekundaku by to vyresila...na vzdy... :lol:
marfusak
Začínající diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marfusak »

Cukani je vyreseno, spoj mezi skrtici klapkou a snimacem polohy skrtici klapky byl po mechanicke strance kompletne prepracovan, auto jede jako snad nikdy, po cukani ani pamatka a ani pri akcelereci v plnem zatizeni nehoupe. Takze to opravdu bylo ono. Akorat tedy drobny update informace ohledne snimace, moje domnenka tykajici se automaticke kalibrace po startu je mylna, bylo mi vysvetleno, ze je treba na snimaci nastavit nulovou polohu, takze nestaci pouze pevne spojit hridel snimace s mechanismem skrtici klapky, musi se to fixnout ve spravne poloze!!!
Khansel
Diskuzní Nováček

houppaní otaček při teplem motoru

Příspěvek od Khansel »

chtěl bych se zeptat jestly nekdo nemá problem s tim když je auto ohřate a necháteho na volnobeh vrkat mě začnou houpat otáčky auto zdechne a už nejde nastartovat díky za rady :)
Khansel
Diskuzní Nováček

Příspěvek od Khansel »

vše sem si přečet ale je problem s tim že mě to delá jen když sou teploty přes 30 a auto necham vrkat na volnobeh jinak nic :(a o tom tady nic není
kuriatko
Pokročilý diskutér

Příspěvek od kuriatko »

Osobne si myslím že si v zlom vlákne skus napr.viewtopic.php?f=7&t=4270 Mi sme tu o lietani otačok nepísali...
Odpovědět

Zpět na „2.2 dTi“