Zadní vyhřívané sklo - oprava topné spirály

Vše o karoserii vozidla
Janeš Petr
Moderátor

Re: Zadní vyhřívané sklo - oprava topné spirály

Příspěvek od Janeš Petr »

jo, máš pravdu, tak to musí jít :grin: nějak my to dneska nemyslí ( jestli ještě někomu, tak tady je malůvka )
P1070820.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Janeš Petr
Moderátor

sowwwa píše:Je to jinak :mrgreen: Oni ty draty nemaj nulovej odpor, jen je dost malej na to, aby se to obycejnym ohmmetrem blbe merilo. Jednodussi je pripojit jeden konec topeni na zem, druhej na 12V - tzn. zapnout topeni. A merit napeti na tom vadnym dratu proti zemi. Do urcityho bodu tam budes mit 0V, pak skokem 12V .. nebo naopak. Na tech funkcnich to pujde od 0 do 12 plynule ..
hele, až budeš mít čas, hoď sem nějakej náčrt, jak jsi to myslel. tak jak jsem to maloval to nejde taky. stejnej problém, dokud budou průchozí ostatní, poběží to přes ně a nic nezměříš - volty budou pořád stejné. ohmy se sice trošku měnit budou ale né na mém měřáku co tu zbyl po rusácích
P1070841.jpg
Milda
The Legend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milda »

Ach ta elektřtina.. :roll: Zkus to změřit Ohmmetrem :idea:
Po malých kouskách posunuj hroty měřáku po vodivé mřížcetopení skla. Mezi hroty měj co nejmenší mezeru (1 až 3 cm). V dobrém stavu na spoji naměříš minimální odpor - skoro zkrat. Viz horní měřák v obrázku. V místě, kde bude mezi hroty přerušený spoj, naměříš mnohem vyšší odpor. Asi desítek ohmů. Viz dolní měřák v obrázku.
Chyba topného spoje zadního skla.jpg
Fronterový vysloužilec a doživotní člen fanklubu tohoto fóra.
Běličko, děkuji ti moc za krásný kus práce a radosti ve společných letech IV.2006 - I.2011. Bylas skvělá.
mob: +420602231501 ICQ=431161520; Skypename= Daidallos
sowwwa
Začínající diskutér

Příspěvek od sowwwa »

Janeš Petr píše:
sowwwa píše:Je to jinak :mrgreen: Oni ty draty nemaj nulovej odpor, jen je dost malej na to, aby se to obycejnym ohmmetrem blbe merilo. Jednodussi je pripojit jeden konec topeni na zem, druhej na 12V - tzn. zapnout topeni. A merit napeti na tom vadnym dratu proti zemi. Do urcityho bodu tam budes mit 0V, pak skokem 12V .. nebo naopak. Na tech funkcnich to pujde od 0 do 12 plynule ..
hele, až budeš mít čas, hoď sem nějakej náčrt, jak jsi to myslel. tak jak jsem to maloval to nejde taky. stejnej problém, dokud budou průchozí ostatní, poběží to přes ně a nic nezměříš - volty budou pořád stejné. ohmy se sice trošku měnit budou ale né na mém měřáku co tu zbyl po rusácích
No presne tak jak jsi to poprve nakreslil, sem to myslel .. jestli mas 12V na obou koncich, tak je neco spatne :mrgreen: Na jednom privodu (a na bocni liste) musi bejt nula, jinak to topit vubec nebude .. Schvalne to zejtra zkusim promerit na Felde, mam tam par dratu odpalenejch ..
Honda Passport 3.2i V6, r. 94, manual, General Grabber AT2 245/70 R16, volnobezky AVM
Peugeot 406 Break 3.0 24V, r. 98, automat
Mitsubishi L200 2.5TD
Janeš Petr
Moderátor

sowwwa píše:
No presne tak jak jsi to poprve nakreslil, sem to myslel .. jestli mas 12V na obou koncich, tak je neco spatne :mrgreen: Na jednom privodu (a na bocni liste) musi bejt nula, jinak to topit vubec nebude .. Schvalne to zejtra zkusim promerit na Felde, mam tam par dratu odpalenejch ..
těch 12V + ti do měřáku proleze po těch zbylejch zdravejch okolo ( červená čára )a od měřáku je už mínus Mildovo způsob asi bude jistější ale moc zdlouhavej, navíc se mi pajdlujou ruce, tak mám strach, abych si hrotama měřáku nepřerejpal i ty zdravé :grin:
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Dneska sem vyšetřoval nefunkční topicí linky na zadním skle z Áčka, který sem vyšmelil od Kuby. Dělal sem to Mildovo způsobem s tím, že hroty měřáku sem měl dvacet čísel od sebe aby to odsejpalo. Na zdravým úseku to u těch dvaceti čísel vycházelo na cca 4 Ohm, pokud byl ale mezi hrotama úsek poškozenej, tak to elektrika musela oběhnout sousedníma linkama, což je zvdálenost něco přes dva metry a odpor pak byl cca 12 Ohm. V takovým případě sem pak hroty měřáku přibližoval k sobě až sem našel přesný místo defektu. Janeš měl pravdu, že je třeba s hrotama měřáku opatrně - linky sou dost subtilní a nebyl by problém je hrotem seškrábnout nebo alespoň narušit. Sklo je dobrý si předem očistit aby člověk neměřil odpor bordelu na topnejch linkách. Pro účely měření stačí okena, před opravou na to asi vezmu toluen.

Po Novým roce zkusím vadný linky opravit pájkou, když to neklepne, tak sklo odvezu sem: http://www.glazing.cz/glazing/0/0/2/8 (tady mi řekli, že to opravujou).
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Janeš Petr
Moderátor

proč volíš nejistou opravu pájkou a né opravný lak ?
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Protože pájku mám doma ale lak ne. Myslíš, že pájkou to bude problém?
Opel Frontera A 2,3TD 74kW dlouhá, rok výroby 1993, najeto 172.868 + 13.552 km, bodylift 55mm, gumy Maxxis 754 Buckshot 33x12,5" R15, spotřeba 10,69l/100km, po kotrmelci auto načtvrceno sekerou Petra Janeše, nehrající kapitán (moderátor) fóra
Janeš Petr
Moderátor

myslím, že ano ale uvidíš. třeba jsi šikovnější :grin:
D@ve
Pokročilý diskutér

Příspěvek od D@ve »

taky mi nektere nefunguji a nemuzu se dokopat objednat si primo opravnou sadu od loctite
http://www.loctite.as/?p=productsMore&i ... dniho-skla
A 2,2 long
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Tak to sme dva. Na jaře sem se jí pokoušel sehnat tady v ČB - byl sem asi v sedmi krámech a ani v jednom to nejsou schopný objednat. Říkal sem si, jestli vzít i ten čistič 7063 ale podle mě to bude jenom nějaká alternativa ředidla nebo toluenu.
D@ve
Pokročilý diskutér

Příspěvek od D@ve »

zkusim objednat prez firmu .... kupujeme casto 620

inac jj ten cistic bude na bazi nejakeho technosolu ... ci cistice brzd 8)

a nejlepsi zjistovacka je srkz sklo svitit baterku takhle sem nasel kdysi na meganu nekolik spatnych ... nejlepe diodovka - na zpusob http://www.ledbaterky.cz/e-shop/eshop/1 ... elny-focus
A 2,2 long
Janeš Petr
Moderátor

tak to nevím, kde jsi Slávo scháněl ale ten lak koupíš v každejch lepších autodílech a mám zato, že jsem ho viděl i ve firmě co mění skla na rudolfovské nad mlékárnama
Slaava
Moderátor

Příspěvek od Slaava »

Dík za tip, zkusím to teda ještě po víkendu sehnat než to zkurvím cínem.
Janeš Petr
Moderátor

já mám obavu, že cín se s tim vůbec nespojí. budeš tam mít jen takové cínové hromádky se studeným spojem
Odpovědět

Zpět na „KAROSÉRIE“